נתונים כלכליים וחשיבותם למסחר
עם זאת, ישנו אפיק חשוב נוסף שיש לקחת בחשבון בעת פתיחת פוזיציה או ניסיון לחזות את מגמת השוק, זהו פרסומם של עדכונים ותחזיות לגבי אינדיקטורים כלכליים שונים.
נכון הדבר כי יש לעקוב אחר דוחות חברה, ובנוסף ישנם מקרים רבים בהם שינויים גיאו-פוליטיים ומאקרו כלכליים הינם בעלי השפעה משמעותית על התנהגות השוק. לדוגמה: במידה ובסיס החברה ממוקם במדינה הנמצאת במיתון, או שמא מדיניותו של הבנק המרכזי באותה המדינה היא של העלאות ריבית, יכול מדד הבורסה להיפגע ובסופו של דבר גם שער המניה הספציפית או המטבע הנסחר במדינה.
משקיע שמבקש להיות מוכן עליו לעקוב בדריכות אחר הנתונים הכלכליים אותם מפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה והבנק המרכזי של אותה המדינה. לדוגמא, נתון משמעותי שיכול להשפיע על עתידה של מדינה הינו מדד המחירים לצרכן (CPI). במידה ומדד המחירים יזנק לרמות שיא, ניתן יהיה לומר כי רמת האינפלציה באותה המדינה יעלה, דבר שיגרום למשקיעים זרים רבים לממש את עסקאותיהם. כתוצאה מעלייה ברמת האינפלציה צפויות גם העלאות ריבית של הבנק המרכזי, כדי למתן את רמות האינפלציה הגבוהות. העלאות ריבית אילו יביאו למגמת מכירה בקרב המשקיעים ועלייה באלטרנטיבות המסחר, דהיינו, משקיעים יעדיפו להשקיע את הונם בבנק שם הסיכון אפסי והריבית גבוהה, מאשר לסכן את הונם בבורסה.
כיום, משקיעים רבים מוצאים לנכון לסחור דווקא במדינות שכלכלתן יציבה פחות כדוגמת הודו, סין וטורקיה, ולכן גוברת החשיבות לבדוק לא רק את הדוחות הכספיים של החברה וגרף המגמה, אלא גם את הנתונים הכלכליים בהם הם סוחרים. נתונים אלה מתפרסמים מידי יום ביומו ע"י הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה והבנק המרכזי, ומתעדכנים ביומן הפיננסי המלא של פינוטק במדורי ביזפורטל.