שוקי המטבעות: פגישת ה-G7 השבוע לוחצת על הדולר
מתוך 16 מטבעות הסחר המרכזיים, נחלש הדולר כנגד 13 המטבעות הבולטים בעולם. בלטה במיוחד החלשות של הדולר היחלשות שבועית כנגד הדולר הניו-זילנדי (2.36%), הדולר האוסטרלי (2.1%) והדולר הקנדי (1.18%). מבין המטבעות שנחלשו כנגד הדולר נציין את הרנד הדרום-אפריקאי (0.8%) ואת הפסו המקסיקני (0.3%).
בסוף השבוע נרשם במסחר בדולר-אירו שער של 1.3530 דולרים לאירו. בדולר-ין יפני נרשם שער של 119.25 ינים לדולר ארה"ב.
ההתחזקות המרשימה של האוסטרלי ובמיוחד של הניו זילאנדי התרחשה על רקע התגברות ההערכות, כי הריביות הרשמיות בשתי המדינות תמשכנה לעלות. תרומה נכבדה להערכות לעלייה של הריבית הניו-זילנדית הגיעה לאחר פרסום המכירות הקמעוניות במדינה, לפיהן חלה עלייה של 1.9% במדד בחודש פברואר, לעומת הערכות השוק אשר עמדו על 0.5% בלבד.
יצויין, כי פערי התשואה בין ריביות השוק בניו-זילנד ואוסטרליה לבין יפן גדלו בשנה האחרונה, והדבר מעודד את שחקני ה-Carry המביאים להתחזקות שני המטבעות נושאי הריבית הגבוהה לעומת ריבית השוק על הין היפני. כך, בסוף השבוע 0.7375 סנטים של דולר אמריקני היו שווים לדולר ניו-זילנדי בודד, היחלשות של 4.8% של הדולר האמריקני כנגד הניו-זילנדי מראשית השנה.
0.83345 סנטים של דולר אמריקני היו שווים בסוף השבוע לדולר אוסטרלי בודד. מראשית השנה נחלש הדולר האמריקני בשיעור של 5.7% כנגד הדולר האוסטרלי. בכך, חזר הדולר האמריקני להיסחר ברמה שבה נסחר כנגד הדולר האוסטרלי לפני 17 שנה, בשנת 1990. וכך, מחיר של 1.35 דולרים לאירו, עלול לא להיות סוף הסיפור. כבר בטווח הקצר הדולר האמריקני נחלש השבוע כנגד מרבית המטבעות בעולם ונסחר בשער הגבוה מ-1.35 דולרים לאירו.
יחד עם זאת, כבר בטווח הקצר היחלשותו עלולה להמשך. זאת מהסיבות הבאות:
(1) פגישת ה-7G הנערכת בסוף השבוע הנוכחי הביאה ללחץ על המטבע האמריקני, וצפויה אף להמשיך ולהשפיע לרעה. שרי האוצר והנגידים הנמצאים במפגש כבר יצאו בהצהרה רשמית וקריאה למדינות להגמיש שערי חליפין.
(2) תופעת ה-Decoupling של ארה"ב עם אירופה. החשש המרכזי בעת הנוכחית נובע מן הכלכלה האמריקאית. כל זאת, כאשר הכלכלה האירופית ממשיכה להציג אינדיקטורים חיוביים למדי. כלומר, זרם ההשקעות לאירופה, על חשבון ארה"ב, ימשיך לגדול.
(3) המשך העלאות הריבית באירופה מצמצם את פער הריביות השלילי הקיים לטובת ארה"ב, ומעלה את מידת האטרקטיביות בהשקעה בריבית האירו.
*מאת: רון אייכל, אסטרטג ראשי לשווקים בינ"ל, באי.בי.אי. *הערה: אין לראות בכתבה המלצה לפעולה כלשהי.