השקעה בביטחון
מחקרים רבים עוסקים במתאם בין סקטורים ומנסים לאפיין סקטורים כאגרסיביים או כדפנסיביים. הנושא של פיזור סקטוריאלי הפך לפופולארי מאוד ויותר משקיעים מתלבטים בשאלה: באיזה סקטור כדאי להשקיע היום?
אחד הסקטורים המומלצים כיום בארה"ב הינו סקטור התעשייה. חברות יצואניות בתוך הסקטור נהנות מהיחלשות הדולר בעולם, בכך שמוצריהן הופכים לאטרקטיביים יותר עבור הצרכנים מחוץ לארה"ב אך יחד עם זאת, ללא צמיחה גלובלית שתניע את הביקושים אין משמעות לדולר החלש. אנו מאמינים כי על אף ההאטה שמסתמנת בצמיחת ארה"ב ופרסום נתונים כלכליים השנויים במחלוקת, העלייה בביקושים מגיעה דווקא ממדינות כמו הודו וסין. מעניין לראות כי לראשונה מזה שנים רבות אנליסטים גורסים כי התמ"ג העולמי עשוי לצמוח גם אם ארה"ב נמצאת בהאטה כלכלית, צמיחה שתגיע מכיוון המדינות המתפתחות ובראשן סין.
למרות העלייה של כ- 12.5% בשנה האחרונה, תימחורו של הסקטור עדיין אטרקטיבי, וזאת עקב הרווחיות היציבה של החברות בסקטור וגידול מתמיד בדיבידנדים.
סקטור התעשייה מתחלק לתתי סקטורים – ענפים ובין הענפים השונים בחרנו להתמקד הפעם בענף התעשיה הביטחונית ואווירונאוטיקה. ענף ה- Aerospace & Defense נהנה מצמיחה יציבה לאורך זמן הנסמכת על ביקושים ערים למטוסים בעיקר ממדינות השווקים המתפתחים וגידול בהוצאות הבטחוניות. הסקטור כולל חברות, כגון: Boeing , United Technologies, Lockheed Martin, ועוד. חברות ענק אלו נהנות בשנים האחרונות מהצמיחה בשווקים המתעוררים ומהפתיחות ההולכת וגדלה של מדינות אלו למערב.
למרות שמניות הסקטור עשו כבר מהלך נאה בשנים אחרונות, אנו צופים לפחות 4-5 שנים נוספות של גידול בתקציבי הביטחון בעולם מהסיבות הבאות: • המשך הצמיחה העולמית שיביא להמשך הגידול בהזמנות מטוסים חידוש ציי חברות תעופה. • מיני מירוץ חימוש באסיה, יחד עם ההתעוררות הכלכלית. • חידוש התחמשותה של רוסיה. • לקחי המלחמה בעיראק מצביעים על צורך נוסף בציוד חדש, שונה ויקר. • שיקום יקר של הצבא העיראקי. • גידול מתמיד בכמות הכוחות החמושים בעולם מביא לעלויות גבוהות. • מודרניזציה ותוכניות השדרוג שנמצאות בתהליך מתקדם לא ניתנים לעצירה. • גידול מתמיד בהוצאות תכניות החלל, בעיקר עם כניסת חברות אזרחיות לתחום.
ניתן להשקיע בסקטור Aerospace & Defense באמצעות תעודות הסל הבאות: ITA, PPA.
אין בסקירה זו משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. סקירה זו מוגשת כאינפורמציה טכנית נוספת בלבד. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד. הכותב עשויי להחזיק בניירות הערך המוזכרים בסקירה וברור לקורא הסקירה כי אין המדובר ביועצי השקעות ו/או מנהלי תיקים ו/או נותני שירותים למקבל הסקירות, וכי אין הנאמר מהווה בכל דרך, תחליף לייעוץ המתחשב בצרכים ובנתונים של כל אדם.
מאת: קטיה זבר, אנליסטית בחברת SUPREME Capital Markets, חברה המתמחה בניהול וייעוץ השקעות בחו"ל.