הדולר רושם ירידות חדות בעולם
כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.3585 אל מול האירו, סביב הרמות של 118.65 אל מול היין וסביב הרמות של 2.0085 אל מול הסטרלינג.
פרסום נתוני האינפלציה בארה"ב העידו כי קיימת האטה כלכלית שעשויה לפגוע בצמיחה, הנתון הצביע על עליה של 0.1% במדד לעומת צפי של 0.2%. על מנת לתמרץ ולהגביר ביקושים יהיה על הבנק המרכזי לקצץ את הריבית הגבוהה כבר בחודשים הקרובים. מטבעות רבים שברו שיאים חדשים אתמול אל מול הדולר כאשר הסטרלינג נסחר בשיא של 15 שנים, הקיווי הניו-זילנדי בשיא של 22 שנים, האוסטרלי בשיא של 17 שנים. "השווקים מתרכזים כעת במטבעות עם הריביות הגבוהות כדוגמת אוסטרליה וניו זילנד וכן באירו ובסטרלינג בהם צפויות העלאות נוספות בשנה זו", מוסר Minoru Shioiri ,senior manager at Mitsubishi UFJ Securities.
היום צפוי הסטרלינג למשוך שוב את תשומת הלב עם פרסום נתוני שוק העבודה בבריטניה בשעה 11:30 (ישראל), תחזית הכלכלנים היא כי לא צפוי שינוי בשיעור האבטלה של 5.5%, כל מספר נמוך משיעור זה ישלח את הסטרלינג לשיאים חדשים.
דולר/שקל: אמש בניגוד למגמה העולמית נחלש השקל אל מול הדולר ושערו היציג נסגר על 4.0640. במסחר האלקטרוני מגמת היחלשותו של השקל נמשכת, טריידרים רבים מוצאים ברמות הנוכחיות כאטרקטיביות ללקיחת רווחים, יש לשים לב כי השקל לא נכנס לקניות יתר ולכן עשוי הזוג להמשיך ולהסחר ברמות נמוכות בטווח שבין 4.05 לבין 4.10. כעת נסחר השקל סביב הרמות של 4.0750 אל מול הדולר.
זהב: הרמות הגבוהות נשמרות על רקע ירידות חדות בערכו של השטר הירוק. חולשתו של הדולר הופכת את הזהב לזול עבור המשקיעים שמחזיקים במטבעות זרים. הרמה הנוכחית אופיינית ללקיחת רווחים ולכן סוחרים רבים חוששים להזרים פקודות קנייה בסמוך לרמת ההתנגדות הפסיכולוגית של 700$, ללא ספק פריצה של רמה זו תהווה איתות קנייה משמעותי. כעת נסחר חוזה עתידי על הזהב סביב הרמה של 692.50 דולר לאונקיה.
נפט: אמש ירד מחירו של הנפט וכעת נסחר חוזה עתידי סביב רמה של 63.250 דולר לחבית, זאת לאחר שנסחר אתמול מעל ל- 64 דולר. התחזית של ארגון האנרגיה העולמי היא כי צפויה יציבות באספקת הנפט. היום עשויים להתפרסם מלאי הנפט השבועיים בארה"ב בעוד הקודם עמד על 0.7 מליון. הצפי הוא לעלייה של 0.5 מליון חביות במלאי. קשה מאוד להעריך מראש את גובה המלאי, ולכן עשויה להתקבל סטייה מהתחזית שתוביל היום לתנודתיות גבוהה סביב מחירי הנפט.
מאת: לירן קפלוטו, אנליסט בכיר.