בית המשפט העליון בארה"ב קיבל את העמדה של מיקרוסופט בתביעת הפטנטים של AT&T

בית המשפט קבע כי היא מיקרוסופט חייבת לשלם תמלוגים בגין שילוב פטנטים של AT&T בעותקים של חלונות שמותקנים במחשבים מחוץ לארה"ב

בית המשפט העליון של ארה"ב פסק ביום ב' האחרון לטובת מיקרוסופט, וקבע כי היא אינה חייבת לשלם תמלוגים בגין שילוב פטנטים של AT&T בעותקים של חלונות שמותקנים במחשבים מחוץ לארה"ב. בעבר הודתה מיקרוסופט כי הפרה את הזכויות של AT&T בפטנטים להמרה של דיבור לקוד תוכנה, במסגרת טכנולוגיה שמשולבת בעשרות מיליוני עותקים של מערכת ההפעלה חלונות. מיקרוסופט הגיעה לפשרה עם AT&T ביחס לעותקי חלונות שמותקנים במחשבים בארה"ב, אך החברות לא הצליחו להגיע להסכמה בשאלה אם הזכויות על הפטנט חלות גם מחוץ לארה"ב.

החוק האמריקני אוסר לייצא מארה"ב "רכיבים" אם יש ביצוא משום הפרה של זכויות בפטנטים שרשומים בארה"ב. מיקרוסופט טענה בבית המשפט כי היא מייצאת רק תקליטורי מסטר לשכפול, שאינם בגדר "רכיבים", ומשום כך האיסור אינו חל עליה. AT&T, לעומת זאת, טענה כי מיקרוסופט משלבת את הקוד ב-"רכיבים" אחרים וגורפת תמלוגים מכל עותק של חלונות שנמכר ברחבי העולם - ומשום כך יש לחייב אותה בתשלום תמורת השימוש בפטנטים גם מחוץ לארה"ב.

השופטת רות באדר גינזבורג קבעה, כי בכך שמיקרוסופט מעבירה ליצרניות מחוץ לארה"ב תקליטורי מסטר לשכפול היא אינה מפירה את חוקי הפטנטים של ארה"ב - משום שתקליטורי המסטר לכשעצמם אינם מיועדים להתקנה במחשבים. את התקליטורים המיועדים להתקנה במחשבים לא מספקת מיקרוסופט עצמה, ומשום כך אין לראות בה יצואנית של "רכיבים" - קבעה השופטת.

אילו היה בית המשפט פוסק לטובת AT&T, הייתה נאלצת מיקרוסופט לשלם תמלוגים בסכומי עתק, ופסק הדין היה עלול להוביל לעליית מחירים בתעשיית התוכנה כולה. בערכאות קודמות הפסידה מיקרוסופט, ובית המשפט העליון היה הסיכוי האחרון שלה להימנע מתשלומים כבדים. לצידה של מיקרוסופט התייצבו תותחים כבדים, ובהם בכירים בממשל בוש, מנהלים של חברות היי-טק גדולות דוגמת אמאזון, אינטל ויאהו!, וארגונים דוגמת BSA והאיגוד האמריקני לקניין רוחני.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה