73% ממומחי ה-IT מודאגים מכך שיפוטרו אם החברות שלהן תיפגענה בשל פרצות אבטחה

מרבית מנהלי המיחשוב בחברות בינוניות חוששים כי החברה אינה ערוכה היטב למתקפות וכי אמצעי האבטחה אינם מספיקים
יוסי הטוני |

מרבית מנהלי המיחשוב חוששים כי הם עלולים לאבד את משרתם בעקבות תקריות אבטחה בחברה - כך עולה מסקר שאת תוצאותיו פרסמה חברת King Research. עוד עולה מהסקר, כי מרבית מנהלי המיחשוב בחברות בינוניות חוששים כי החברה אינה ערוכה היטב למתקפות וכי אמצעי האבטחה אינם מספיקים.

"למרות ההשקעות הגדולות באמצעי אבטחה, עדיין קיימים פערים רבים", אומרת דיאן הגלנד מחברת King Research. כך לדוגמה, למרות ש-81% ממנהלי המיחשוב מקפידים לנהל את ההטלאה כחלק בלתי נפרד מאסטרטגיית האבטחה, הרי שרק 35% מביניהם סורקים פרצות במחשבים שולחניים ובמחשבים נישאים".

כך, אמרה הגלנד, "מחלקות ה-IT ברחבי העולם עובדות מבלי לראות את הסוף, על מנת להתמודד ולצמצם סוגיות אבטחה". לדבריה, "גם עם מגוון הכלים שבהם הארגונים השקיעו, קיימים עדיין פערים באבטחה. מעטים בקרב מומחי ה-IT , ובמיוחד אלו בארגונים בינוניים, מרגישים כי יש להם את כל הכלים על מנת להתמודד עם אובדן מידע - ארגוני או אישי. רובם אינם מפעילים מערכות לסריקת פגיעויות, Vulnerability, כחלק מאסטרטגיות האבטחה שלהם".

73% ממומחי ה-IT אמרו כי הם מודאגים מכך שיאבדו את משרותיהם, אם החברות תיפגענה בשל פרצות אבטחה. 62% מן המשתתפים בסקר, אשר אחראים באופן אישי לאבטחת מערכות ה-IT, דווחו כי האחריות משפיעה עליהם באופן אישי, כאשר משמעות הדבר שהם לוקחים את הדאגות הללו גם הביתה. ממצא נוסף העולה מהסקר הוא ש-87% ממנהלי ה-IT בטוחים ביכולת שלהם להתמודד עם וירוסים, דואר זבל, רוגלות ונוזקות, אך רק פחות ממציתם אמרו כי הם מצויידים, על מנת להתמודד עם אובדן מידע, ארגוני או אישי.

לדברי יוסי טל, יועץ טכני לישראל ואזור אגן הים התיכון, ISS, יבמ, "פגיעויות הן 'חורים' שהאקרים, סוסים טרויאנים, וירוסים ותולעים - מנצלים על מנת לגנוב מידע אישי, להשתלט על מערכות מחשב ולבצע מגוון פשעים, החל בוונדליזם וכלה בטרור קיברנטי. פרצות מהוות בנוסף לכך, גם גורם מוביל לגניבת זהויות משתמשים".

טל ציין, כי "תעשיית האבטחה התקדמה מאוד במהלך השנים האחרונות, אך למרות הסטטיסטיקות המבטיחות, אנו צופים כי שנת 2007 תדרוש רמה גבוהה יותר של עירנות וחדשנות, על מנת להתמודד עם האיומים ונתיבי התקפה חדשים. זאת, במיוחד עם המעבר של ארגונים לפיתוח ממשקים בסביבת עבודה 2.0 Web".

כל הכותרות

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה