חלון הראווה של חברה: אתר האינטרנט שלה
אם היית בעל חנות פירות וירקות - האם היית משאיר את חלון הראווה של חנותך קבוע ובלתי משתנה? האם היית משאיר פירות וירקות שאינם פירות העונה או פרי ישן? אם היית בעל חנות בגדים האם היית מעלה על דעתך להשאיר את קולקציית הקיץ תלויה גם בחורף, ולהיפך? אם ענית על שאלות אלה (כמו רובנו) בשלילה, אז מדוע אתר האינטרנט שלך (כמו של רובנו) - לא משתנה. בעלי עסקים רבים חושבים כי השקעה חד פעמית באינטרנט היא בניית אתר ולאחריה, הלקוחות כבר יגיעו לבד. חשיבה לקויה זו גורמת להם לא לעדכן את האתר, דבר שגורם לציבור המתעניין בעסק לא להביע התלהבות יתרה, וכך האכזבה על ההשקעה של אלפי דולרים באתר הופכת לגדולה וממשית.
אתר האינטרנט הוא חלון הראווה של החברה. לרוב, נחשפים אליו הרבה יותר לקוחות פוטנציאליים מאשר לקוחות שמגיעים למשרד. אז אם כך מדוע במשרד משקים את העציצים מטפחים ומנקים, ואילו תיחזוק האתר באינטרנט נמצא בעדיפות אחרונה? אתר האינטרנט, ממש כמו כל פרסום אחר, חייב להיות מעודכן, דינאמי ונותן תועלות ללקוח. חלפו הימים בהם ברכת המנכ"ל ומבצע (משנת 1990 ...) מספקים. חברות רבות נעזרות גם ביחסי ציבור. אמנם זה כיף לשמוע ולקרוא על חברתך בכלי המדיה השונים, לעיתים זה מביא לקוחות ובוודאי שזה בונה תדמית. רוב העסקים גם מפרסמים בעיתונות הכתובה, רדיו, ואפילו באמצעות ברושורים המחולקים בתיבות דואר, אך מדוע לא להעלות את הפרסומת גם לאתר האינטרנט - זאת הבמה שממילא כבר שילמת עליה.
מדוע לא לעדכן את ההודעות של הדובר לאתר החברה? הרי האתר הוא כלי התקשורת היחיד בו יש לך שליטה מלאה על הפרסום.
משרדי פרסום ויחסי ציבור רבים פשוט לא גילו את הקשר בין השניים. מסיבות לא ברורות הם מתעלמים ממדיום זה ופוסחים על האתר וכך נשאר האתר שבו הושקעו אלפי דולרים ישן ומעודכן, כאמור, לסוף שנות ה-90 של המאה הקודמת.
* הכותב הינו יועץ תקשורת.