הדולר משיל כוחו על רקע נתונים מאכזבים משוק העבודה
כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.3605 אל מול האירו, סביב הרמות של 119.80 אל מול היין וסביב הרמות של 1.9960 אל מול הסטרלינג.
ביום שישי האחרון פורסמו נתוני המשרות החדשות ללא המגזר החקלאי, אשר הראו עליה של רק 88 אלף, כאשר הקונצנזוס הרווח בקרב האנליסטים עמד על 100 אלף משרות חדשות. נתון זה החזיר את כל הרווחים אשר צבר השטר הירוק בגין נתוני הייצור וסקטור השירותים חזקים קודם לכן. "נתוני המשרות סיפקו פקטור מהותי למכירת הדולר", טוען טריידר בכיר מהבנק היפני, "כמו כן, אני סבור שהמטבע האמריקאי פשוט ממשיך את מגמת הירידה", מוסיף הבכיר. חשוב להזכיר השטר הירוק יהיה במבחן רציני אל היום אל מול היין עם כניסת יצואנים יפנים לאחר חופשת שבוע הזהב ביפן.
היום יתמקדו המשקיעים במספר נתונים חשובים בעולם. בגוש האירו יתפרסמו הזמנות תעשייתיות בשעה 10:00 (GMT), בקנדה רישיונות בנייה אשר יתפרסמו בשעה 12:30 (GMT) יהוו טריגר מהותי, ובארה"ב אשראי צרכנים שיתפרסם בשעה 19:00 (GMT). בבריטניה חוגגים היום את יום המאי ולכן המסחר בסטרלינג יהיה טכני בלבד.
דולר/שקל: המטבע הישראלי התחזק כנגד הדולר מסוף השבוע החולף ונסחר בטווח צר סביב רמת התנגדות של 4.0450 לרמת תמיכה של 4.0300, זאת לאחר החלשות של השקל מתחילת שבוע שעבר שהגיע לשפל סביב הרמות של 4.0765 אל מול הדולר. פירסום מסקנות ועידת וינוגרד אשר עוררו אי וודאות במישור הפוליטי והחשש מההשלכות שעשויות להיוצר על הכלכלה העלו את פרמיית הסיכון של המטבע הישראלי. במקביל פירסום נתונים חיוביים על מגזר התעשייה בארה"ב בתחילת השבוע העניקו לדולר תמיכה והביאו להתחזקותו בעולם. מהלכים אלו עודדו את מכירתו של השקל אל מול השטר הירוק והביאו להחלשותו של המטבע הישראלי. לקראת סוף השבוע עם התפוגגות החששות מהשפעת מסקנות ועידת וינוגרד במישור הכלכלי, והחלשות הדולר בעולם על רקע פירסום נתוני תעסוקה חלשים בארה"ב, חזר השקל להפגין עוצמה אל מול השטר הירוק. הסתמכותם של המשקיעים הזרים על נתוני המקרו החיוביים של ישראל מותירים את השקל אטרקטיבי ומעודדים את קנייתו אל מול הדולר. המטבע הישראלי סיים את יום המסחר ביום שישי סביב הרמות של 4.0365 אל מול הדולר.
זהב: החוזה העתידי על המתכת הזהובה מגיע כמעט לשיא של שבועיים, זאת עקב פרסום נתונים מאכזבים מסקטור העבודה מאמריקה ביום שישי האחרון, מה שהעלה את המסחר הספקולטיבי כאשר הסבירות הגבוהה בקיצוץ ריבית הפד תוסיף להחלשות הדולר ולעיוות בביקושים לזהב שנחשב כאלטרנטיבה כאשר השטר הירוק מפגין חולשה. כעת נסחר החוזה העתידי על הזהב סביב הרמות של 691.65 דולר לאונקיה.
נפט: החוזה העתידי על הזהב השחור השיל כוחו ביום שני ובכך מסכם ירידה מתמשכת של שישה ימים ברציפות מרמה גבוה של 66.600 לרמה נמוכה של 61.600 דולר לחבית, ירידה דרמטית של 5$. כל זאת בשל העליות במלאי הנפט וירידה בלחצים על אירן. כעת נסחר החוזה העתידי על הנפט סביב הרמות של 61.800 דולר לחבית.