פסיכולוגיה של משקיע - חלק ד'

מרוויח בכפיות אך מפסיד בדליים. טבע האדם מאז ומתמיד היה לכוון למעלה ולשאוף להגיע לשיאים חדשים. הבעיתיות מתחילה לצוץ ברגע שהמטרה הושגה או השיא נכבש, ונראה כאילו אין יעד חדש לכוון אליו.
רפאל מנשהוף |

בשלב זה נוהגים אנשים רבים לזלזל בהישגם המכובד, ולעיתים אף מחליטים לפרוש מבלי לנסות להמשיך לרוץ קדימה או להגדיר לעצמם מטרה מרוחקת יותר.

כדרך הטבע, דרכה של ההשקעה. ניתן לראות בקרב משקיעים רבים מאמצים אין-סופיים בניסיון להגיע לנק' רווח בעסקאותיהם, אולם עם הגעתם לנק' זו רובם עושים את הטעות הנפוצה וממהרים לסגור את העסקה ברווח קטן יחסית. גם במצבי הפסד נפוץ דפוס התנהגות זה בקרב המשקיעים. פעמים רבות טעות בניסיון לחזות את כיוון העסקה מסתיימת בהפסד, ודווקא בנק' זו אותם משקיעים אינם ממהרים לסגור את העסקה, בוודאי לא באותה מהירות שננקטת בעסקה מרוויחה.

מה מניע את התנהגותו של המשקיע?

נראה כי האחרון סבור שמדובר רק בירידה קלה, וצופה כי השוק יתקן עצמו ויחזור לכיוון מעלה. ככל שהשוק יורד יותר, איתו גדל ההפסד. המשקיע נכנס למצב המכונה "לסחור בתקוות ולא בשוק". משקיע אשר פועל בצורה כזו למעשה מרוויח בכפיות, אך מפסיד בדליים.

על מנת למנוע תרחיש זה, עליו לפעול בצורה ההפוכה. כלומר, לתת לעסקאותיו המרוויחות להמשיך לרוץ, ומנגד לחתוך את העסקאות המופסדות כמה שיותר מהר. במידה והפוזיציה אותה פתח המשקיע ברווח אין סיבה למהר ולסגור את העסקה, אלא לתת לשוק להמשיך את מגמת העלייה ובכך להגדיל את הרווחים אל מול ההפסדים.

מאת: רפאל מנשהוף, אנליסט בכיר

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה