משפט: מכירת טופסי הימורים לקטין אינה תקפה
ניר עזרא, בהיותו קטין בן 16, החל לרכוש טופסי הימורים מתחנת הטוטו של התובע, וזכה בהצלחה מסחררת בפרסים של אלפי שקלים. בהזדמנות מסוימת, התקשר עזרא לתחנה וביקש בטלפון להזמין טפסים נוספים, מתוך מחשבה שתמורתם תכוסה על ידי הזכיות מהימורים קודמים, שטרם פורסמו תוצאותיהם. ואולם הוא לא זכה בסכומים כמצופה והותיר אחריו חוב לתחנה, בגינו הוגשה תובענה על סך 8,300 שקל.
עזרא טען להגנתו שיש לפטור אותו מהחוב בשל היותו קטין בתקופה הרלוונטית וכי התובע ועובדיו שידלו אותו להמר בניגוד לחוק.
השאלה הראשונה שמתעוררת הינה, האם יש תוקף לעיסקת הימורים חוקיים בין תחנת ההימורים לבין קטין? חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות קובע כי פעולה משפטית של קטין שדרכם של קטינים בגילו לעשות כמוה, וכן פעולה משפטית בין קטין לבין אדם שלא ידע ולא היה עליו לדעת שהוא קטין, אינה ניתנת לביטול , אף שנעשתה שלא בהסכמת נציגו, אלא אם היה בה משום נזק של ממש לקטין או לרכושו.
בית המשפט קבע כי ביחס לקטין שן 17, עיסקת הימורים לכשעצמה הינה מסוג פעולות שדרכם של קטינים לעשות בגיל הזה. לפיכך, רשאי היה התובע למכור טופסי "טוטו" ו"ווינר" לנתבע.
אולם, שאלה אחרת שמתעוררת הינה, האם רשאי היה התובע לקבל מהנתבע את טפסי ההימורים באשראי. החוק קובע כי "פעולה משפטית של קטין שהיא רכישת נכס באשראי, אין לה תוקף, כל עוד לא באה עליה הסכמת נציגו. לאור זאת קבע בית המשפט כי אין תוקף לעסקאות שנעשו עם עזרא באשראי, ולכן הוא פטור מתשלום החוב. אין גם מקום לדון בהשבה, עקב ביטול העסקאות, משום שהנתבע לא קיבל תמורה מוחשית.