דריכות בקרב המשקיעים לקראת פרסום מדד המחירים לצרכן

אתמול התאפיין המסחר בתנודות שערים קלות וללא כל אירועים חריגים. דריכות גבוהה בקרב המשקיעים לקראת פרסומם של נתונים כלכליים חשובים היום מארה"ב ומגוש האירו הביאה את מרביתם לשבת על הגדר ולא לנקוט בפוזיציה מסויימת.

כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.3545 אל מול האירו, סביב הרמות של 120.40 אל מול היין, וסביב הרמות של 1.9795 אל מול הסטרלינג.

ביפן, נחלש היין לשפל של 3 חודשים אל מול הדולר על רקע אכזבה בכמות הזמנת מכונות חדשות, בעוד הציפיות היו לעליה של 1.5% בהזמנות, בפועל התקבלה ירידה של 4.5%, נתון זה מוביל למסקנה כי הבנק המרכזי ביפן יבצע את מדיניות העלאת הריבית בהדרגתיות מתונה בלבד. להערכתם של משקיעים רבים למרות הנתון המאכזב תתבצע העלאת ריבית ראשונה לרמה של 0.75% כבר בחודש יולי.

היומן הכלכלי גדוש באירועים כלכליים בעלי חשיבות גבוהה, את מרכז הבמה יתפוס מדד המחירים לצרכן גרעין לחודש אפריל המתפרסם בארה"ב בשעה 12:30 (GMT), בעוד המדד הקודם עלה ב- 0.1% הנוכחי צפוי להתחזק ועלות ב 0.2%, למדד המחירים ניכרת השפעה רבה על מדיניות הריבית, כל עליית מחירים מעבר ליעד האינפלציה של הבנק המרכזי תחייב נקיטת מדיניות מצמצמת ע"י העלאות ריבית.

דולר/שקל: השטר הישראלי שומר על כוחו אל מול הדולר, אתמול נסגר השער היציג בהתחזקות מתונה של 0.4% כשנקבע ברמה של 3.9600, קרוב מאוד לשיא של 8.5 שנים. בשווקים הפיננסים מורגשת דריכות גבוהה לקראת פרסום מדד המחירים לצרכן, ציפיות הכלכלנים הן למדד גבוה של 0.5-0.6% האופייני לחודש אפריל. לבנק המרכזי חשוב להשיג יציבות מחירים ע"י עמידה ביעד של 1-3% לשנה, לכן מדד נמוך מהצפי עשוי להגביר את קצב הורדות הריבית ולעצור את התחזקותו של השקל. כעת נסחר השקל סביב הרמות של 3.9620 אל מול הדולר.

זהב: אמש נצבע מחירו של הזהב באדום, זאת על רקע ירידות במחירי מתכות נוספות כדוגמת הנחושת והפלטינה. "ירידות המחירים עשויות היו להיות חדות יותר אך הן נבלמו מעט ע"י היחלשותו של הדולר ועליות במחירי הנפט", מוסר פרנק לאש, ברוקר ואנליסט סחורות בכיר משיקגו. כעת נסחר חוזה עתידי על הזהב סביב הרמות של 670.50 דולר לאונקיה.

נפט: מחירי הנפט ממשיך לעלות על רקע חששות המשקיעים בנוגע להפרעות עתידיות וחוסר יציבות באספקת הנפט מאפריקה. גורם נוסף המושך את הזהב השחור מעלה הוא העליות במחירי הבנזין בעקבות עלייה בביקושים, מרכז האנרגיה בארה"ב מסר כי במצב הנוכחי היה על ארגון אופ"ק להגדיל את מכסות הייצור כדי לאפשר אספקת נפט סדירה, אם הדבר לא יתבצע אנו עשויים לחזות בגל נוסף של עליות מחירים. כעת נסחר חוזה עתידי על הנפט סביב הרמות של 62.67 דולר לחבית.

מאת: לירן קפלוטו, אנליסט בכיר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה