"כל הפרסומים סביב הסיבות לפרישת אגסי - שמועות בלבד"
ערב פתיחת הכנס הגדול, שמיועד לכל לקוחות סאפ באירופה, פרסם עיתון העסקים וול-סטריט ג'ורנל תחקיר, לפיו הסיבה האמיתית לפרישתו של שי אגסי מהנהלת סאפ, איננה רק הרקע האישי, אלא חילוקי דעות עמוקים על רקע טכנולוגי ופיתוח מוצרים עתידיים בינו לבין ההנהלה הבכירה של החברה. הידיעה עוררה הדים רבים בקרב באי הכנס בווינהמדובר בשמועות מצד אנשים שלא מכירים את הנושא", אמר לThe People הנינג קגרמן, יו"ר ומנכ"ל סאפ העולמית, בתגובה לפרסומים מסוף השבוע, שגרסו כי שי אגסי עזב את תפקידו בענקית התוכנה בעקבות חילוקי דעות על רקע טכנולוגי. "הגבתי בעבר לשמועות אלו ואין בכוונתי לעשות זאת שוב", הוסיף קגרמן במפגש עיתונאים שערך אתמול (ב') במסגרת כנס הלקוחות האירופי של החברה - SAPPHIRE, שמתקיים בווינה.
בתשובה לשאלה לגבי המשך השקעות החברה בישראל, חשף קגרמן כי ליאו אפותקר, המשנה למנכ"ל סאפ, יהיה אחראי מעתה על מעבדות החברה בישראל. "ישראל היא אחת המדינות המרכזיות בה אנו משקיעים, וזה לא עתיד להשתנות", אמר קגרמן. לגבי התחרות מול אורקל, אמר: "התחרות היתה אגרסיבית ותמיד תהיה אגריסיבית, אבל עובדה היא שנתח השוק שלנו הוא גדול פי שתיים עד שתיים וחצי מנתח השוק של אורקל".
למעלה מ-8,000 לקוחות, שותפים עסקיים, עיתונאים ואנליסטים הגיעו לכנס הלקוחות האירופי - SAPPHIRE - שפתחה ענקית התוכנה אתמול בווינה. זו היתה הפעם הראשונה שמקיימת החברה את הכנס האירופי שלה בעיר הבירה של אוסטריה. עם פתיחת הכנס, הודיעה סאפ כי עיריית וינה החליטה לאמץ את פלטפורמת סאפ לניהול כל תשתיות העירייה וליישם תשתיות ממשל זמין כדי לשרת טוב יותר את 1.2 מיליון תושביה.
בידול תחרותי הכנס נפתח בהרצאת מליאה מרכזית שנשא קגרמן, בה פרש את מפת הדרכים של סאפ עד שנת 2009. ב-2006, אמר, השיקה החברה גירסת ERP המבוססת על פלטפורמת תהליכים עסקיים (BPP). ב-2007 הושקה גירסה מבוססת BPP של חבילת הפתרונות SAP Business Suite. במקביל – ב-2006 וב-2007 נבנתה ארכיטקטורת ה-Enterprise SOA. "ב-2008 ייווצרו דברים חדשניים שונים בחבילת הפתרונות SAP Business Suite ויהיו זמינים רכיבים יישומיים חדשים", אמר.
קגרמן ציין, כי בסקר שערך לאחרונה איגוד משתמשי סאפ בארה"ב נמצא, כי 53% מבין המשתמשים רואים את SAP NetWeaver כפלטפורמה האסטרטגית שלהם ב-2010. הוא ציין, כי במרץ 2007 נמנו 13,068 חברות שאימצו את פלטפורמת Netweaver לעומת 5,881 באפריל 2006. הוא גם ציין את האימוץ המואץ של גירסת ה-ERP החדשה - SAP ERP 6.0. במרץ 2007 נרשמו כבר 2,574 חברות שאימצו את הגירסה החדשה לעומת 225 באפריל 2006.
בנאומו הרחיב קגרמן את הדיבור על המושג שישלוט בעשור הבא, לדבריו, והוא "בידול תחרותי", כאשר ה-Enterprise SOA של סאפ תהיה ארכיטקטורת מפתח בתחום זה, קבע. "יש לנו צירוף מנצח – business network transformation יחד עם Enterprise SOA". חידוש נוסף עליו ניתן היה ללמוד מדברי המנכ"ל, הוא הקשר שבין Web 2.0 ליישומי סאפ.
שיתופי פעולה ורכישות במהלך יומו הראשון של הכנס, הכריזה סאפ על תכנית לשיתוף פעולה עם חברת סאן גארד, שמטרתו לענות על צרכיהם של הבנקים לעמוד בדרישות הרגולטוריות לבקרת עלויות תוך צמיחת ההכנסות. המטרה היא לאפשר ללקוחות לנצל את ארכיטקטורת ה-Enterprise SOA כדי להפחית את המורכבות והעלויות תוך הפקת המיטב מפלטפורמה אינטגרטיבית. סאן גארד מספקת פתרונות עיבוד לענף השירותים הפיננסיים, למיגזר הציבורי וכן למוסדות להשכלה גבוהה.
כמו כן, דיווחה החברה על שתי רכישות: של חברת MaXware העוסקת בתחום התוכנה לניהול זהויות וחברת Wicom Communications העוסקת בתחום התוכנה לתקשורת ארגונית ולמוקדי שירות (Contact Centers). לא נמסרו סכומי הרכישה. התוספת של מוצרי MaXware לפלטפורמת NetWeaver יביא ליצירתה של מערכת אינטגרטיבית הפועלת על פני מערכות ותהליכים עסקיים תוך ניהול זהויות ואבטחת מידע בזמן אמת, אמרו אנשי סאפ. רכישתה של Wicom תאפשר להציע לחברות יכולת לשלב בצורה טובה יותר טכנולוגיות תקשורת ומערכות עסקיות.
עוד הוצגה בכנס אסטרטגיית ויכולות ה-Foundation GRC, בדרך של VIP Tour, הכוללת את ה-GRC Access Control (לשעבר VIRSA), שהינו מענה לסיכונים ובקרות גישה וניהול הרשאות במערכות סאפ. GRC Access Control (לשעבר Virsa) היא חבילת כלים, המאפשרת לארגונים גלובליים לצמצם את חשיפתם לסיכונים ואת עלויות ההתאמה לרגולציות שונות, דוגמת סרביינס-אוקסלי (SOX) ואחרות, המתאימה לארגונים מבוססי סאפ ולארגוני NON SAP.
במקביל, יקיים בישראל מרכז ההדרכה של סאפ בנס טכנולוגיות קורס ייעודי ראשון להדרכה בנושא. את הקורס תנחה אליזבת דיוק מסאפ אירופה, המתמחה בשירותי אבטחה וסיכונים במערכות ארגוניות. דיוק עבדה, בין השאר, כמנהלת שירותי טכנולוגיות אבטחה וסיכונים במערכות ERP בחברת הייעוץ של ארנסט אנד יאנג, ומזה ארבע שנים עובדת בחברת Virsa, שנרכשה על ידי סאפ בשנת 2006, ועוסקת כיום בייעוץ וניהול פרויקטי בקרות גישה והרשאה (Virsa). 62 איש מישראל לכנס הגיעו השנה 62 נציגים מישראל מנס טכנולוגיות, נציגת סאפ בישראל. בין המשתתפים: נציגי לקוחות מרכזיים של סאפ בישראל, מנכ"לים בכירים של שותפות עסקיות שלה ושל נס, דוגמת טלדור ואקסנצ'ר. בראש המשלחת הישראלית עמד שכי גרליץ, נשיא ומנכ"ל נס טכנולוגיות, והצטרפו אליו ישי שניידובר, מנהל קבוצת סאפ בחברה ושרון מליק, מנהלת השיווק של קבוצת סאפ בנס.
גרליץ, שזה לו כנס הלקוחות הראשון של סאפ מאז נכנס לתפקידו, אמר כי ישראל מיישמת בפועל את מפת הדרכים של סאפ בכל הקשור ל-Web 2.0 ויש כבר כמה יישומים בקרב לקוחות גדולים בישראל שלמעשה מקדימים את המפה של סאפ. אחת הדוגמאות, אמר, היא אוניברסיטת חיפה, שמזה כשנה מאפשרת ל-15 אלף תלמידיה לבצע רישום, לבחור קורסים ולהרכיב את מערכת השעות שלהם באמצעות ה-ווב, על בסיס המערכות של סאפ.
גרליץ הוסיף, כי החידוש העיקרי בחזון של סאפ בשנים הבאות הוא שעד כה סאפ היתה במסגרות סגורות בתוך הארגון, טיפלה במודולים ואפליקציות של תשתיות אולם לא היתה מחוברת למנועי הליבה של העסקים. ההכרזות והמגמות שהוצגו ועוד יוצגו בכנס השנה, מלמדות על כך שמערכת ה-ERP כבר איננה סגורה. לדבריו, היא מחוברת בקשר ישיר למנועים בתוך התעשיה, בתוך הארגונים ומאפשרת תקשורת ועבודה משותפת, שקופה ומיידית בין פלטפורמות שונות בארגון, כמו בין הייצור לשיווק, ומצד שני מאפשרת תמונת מצב מלאה להנהלה, שקיפות ובקרה תקציבית מלאה.
ישי שניידובר, מנהל קבוצת סאפ בנס, אמר כי גדולתה של מערכת ה-ERP היא יכולתה להתמזג עם הטרנד החדש של SOA ששוטף היום את כל הארגונים, אולם בהבדל מרכזי אחד - שהמערכת של סאפ כולל את את כל הרכיבים הדרושים ל-SOA ובכך גדולתה.