מניית DSPG – קפיצת מדרגה אסטרטגית

חברת DSPG, יצרנית שבבים לטלפונים אלחוטיים, נמנית בין חברות הטכנולוגיה הישראליות המוכרות ביותר, הן בזכות ההיסטוריה הארוכה והמוצלחת, והן הודות למנכ"לה, אלי איילון, אחד ממנהלי ההיי טק המוערכים בישראל.
סרגיי וסצ'ונוק |

החברה נוסדה בשנת 1979 והציגה התקדמות לאורך שנים רבות, כשהפכה מחברת נישה קטנה לשחקנית המובילה בתחום פעילותה בשוק האמריקאי, עם נתח שוק של כ-80%. החברה מספקת שבבי תקשורת לטלפונים אלחוטיים של Panasonic, Uniden, GE ועוד. לצד ההצלחה העסקית, צברה החברה קופת מזומנים דשנה של כ-350 מ' דולר, וביצעה רכישות חוזרות של מניותיה בתדירות גבוהה.

ההאטה בשוק הצריכה האמריקאי הטביעה את חותמתה גם על פעילותה של DSPG בשנה האחרונה. הירידה בביקושים ברשתות קמעונאיות, לצד לחץ מחירים בענף האלקטרוניקה, הובילו לירידה ברווחיותה הגולמית של DSPG, והאטה בקצב הצמיחה, וכתוצאה מכך גם לחוסר העניין של המשקיעים כלפי המניה. בשנה האחרונה ירדה מניית החברה בשיעור של כ-30%.

ואולם, חברת DSPG הצליחה להתגבר על הסביבה העסקית הקשה, וביצעה השבוע מהלך אסטרטגי משמעותי, כאשר רכשה את החטיבה המתחרה של חברת NXP, לשעבר, Philips Semiconductor אשר נקנתה כולה על ידי קרנות השקעה פרטיות לפני מספר חודשים. חטיבת NXP שנרכשה, היתה גורם התחרות המרכזי עבור DSPG בשוק האירופאי, אליו נכנסה לפני כשנתיים, כך שאיחוד שתי פעילויות משלימות צפוי ליצור שחקנית ענק בייצור שבבים אלחוטיים לטלפונים בתקן DECT, עם נתח שוק של כ-60%. מצב זה עשוי לאפשר לחברה המאוחדת שליטה טובה יותר במחירי מכירה של השבבים, ונועד לתרום לרווחיות כבר בשנה הנוכחית.

סגירת העסקה צפויה להכפיל את סך המכירות של DSPG לרמה שנושקת ל-500 מ' דולר שנתית, מצב בה תוכל החברה ליצור יתרון לגודל הן בהיבט התפעולי והן בהיבט השיווקי. קפיצת מדרגה בשוק האירופאי מהווה מנוע חזק לשיפור רווחיות, ולשמירה על שיעורי צמיחה נאים. השיפור במצב רוח הצרכן האירופאי (כולל אזור מזרח אירופה) והתחזקות היורו מול דולר הנם גורמים נוספים שישחקו לטובתה של DSPG. יש לציין גם את מחיר ה"מציאה" של הרכישה, כ-270 מ' דולר (מתוכם 70 מ' במניות), אשר אינו מסכן לדעתנו את איתנותה הפיננסית של DSPG.

מניית DSPG מדורגת ב-CIBC בהמלצת Sector Outperformer עם מחיר יעד של 28 דולר. מחיר יעד זה משקף מכפיל 15 לתחזיות רווח 2008 (בהנחת סגירת העסקה), תמחור שעדיין נמוך מהממוצע הענפי.

מאת: סרגיי וסצ'ונוק - אנליסט בכיר CIBC ישראל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה