סימנטק תובעת שמונה חברות על הפצת תוכנות פיראטיות
סימנטק תובעת שמונה חברות מארה"ב וקנדה שלטענתה מפיצות גרסאות פיראטיות של תוכנותיה. חברת האבטחה מבקשת פיצויים בסכום כולל של 55 מיליון דולרים. החברות שנתבעו על ידי סימנטק הן Acortech מקליפורניה, mPlus מקליפורניה, Logical Plus מניו יורק, SoftwareOutlets.com מפלורידה, Rowcal Distribution מקליפורניה, Global Impact מפלורידה, Direction.com מטקסס ו-eDirect Software מקנדה. כל התביעות הוגשו לבית המשפט המחוזי בקליפורניה.
סימנטק מבקשת לערוך משפט עם מושבעים בכל אחת מהתביעות, וכל חברה נתבעת לשלם לה פיצויים בסכום של 4 מיליון דולרים עד 10 מיליון דולרים. בנוסף לפיצויים מבקשת סימנטק מבית המשפט להורות לחברות לחדול מלהפיץ עותקים מזויפים של תוכנותיה, ולמסור את כל המלאי של העותקים המזויפים שנותר ברשותן.
סימנטק מאשימה את החברות הנתבעות בהפרת זכויות בסימן מסחרי, הפרה של זכויות יוצרים, הונאה, תחרות בלתי הוגנת, זיוף של תוויות ותיעוד וכן פרסום כוזב. החברות הנתבעות מואשמות במכירת עותקים מזויפים של תוכנות נורטון סיסטם וורקס, נורטון אינטרנט סקיוריטי, נורטון אנטי וירוס, pcAnywhere ו-Symantec AntiVirus Small Business Edition. לטענת סימנטק נמכרו מרבית העותקים באמצעות האינטרנט ונשלחו בתקליטורים בודדים ללא תיעוד, הנחיות, אריזה עם תוויות או קוד הפעלה.
"קשה להפריז בהערכת האיום שמציבות התוכנות הפיראטיות על המשתמשים, על ביטחונם האישי ועל הביטחון של פרטיהם הפיננסיים", אמר סקוט מינדן, המנהל המשפטי של סימנטק. לדבריו, "התוכנות המזויפות עלולות שלא לפעול כהלכה ואף לפגוע במחשבי המשתמשים. עלולות גם להתלוות אליהן תוכנות לגניבת זהות, וייתכן שהן לא יוכלו להוריד עדכונים אוטומטיים, ויותירו את המשתמשים חשופים לאיומים מהאינטרנט. הפיראטים שנתבעו מפיצים כמויות גדולות של עותקים מזויפים, וכתוצאה מכך עלולים משתמשים תמימים לאבד את המידע שבמחשביהם".
מדו"ח שפרסמה לא מכבר חברת המחקר IDC עולה, כי 35% מכלל התוכנות שהותקנו בשנה שעברה במחשבים אישיים ברחבי העולם היו מזויפות. הסכום הכולל שהפסידו חברות התוכנה בשנת 2006 כתוצאה מהפיראטיות הסתכם ב-40 מיליארד דולרים - עלייה של 15% בהשוואה לשנת 2005.