הדולר החזיר את כל הרווחים אשר צבר מסוף השבוע החולף
סקר סטנטימנט הצרכן אשר הראה עליה מעל הצפי והתרומם לרמה של 88.7 ביום שישי האחרון, נמוג. "המשקיעים אשר רואים בסקר סנטימנט הצרכן מדד לעליות של הוצאות פרטיות, נמנעים מלקנות את הדולר כאשר צופים השבוע לירידה בהזמנות מוצרים בני קיימא בארה"ב", טוען תדי נייקס, טריידר בכיר מניו יורק. כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.3520 אל מול האירו, סביב הרמות של 121.25 אל מול היין, וסביב הרמות של 1.9745 אל מול הסטרלינג.
האירו התחזק אל מול המטבע היפני ונסחר ברמת שיא של 163.93, זאת לאחר שבפגישת ה-G8 (שמונה המדינות המתועשות ביותר בעולם) לא נאמר דבר על המטבעות, מה שנתן למשקיעים אור ירוק להחליף את היין במטבעות עם ריבית גבוה יותר. היום ריבית הבנק המרכזי ביפן היא הנמוכה ביותר בעולם המפותח, ועומדת על רמה של 0.5% בלבד. היין נשאר בפיגור, מקבל מעט תמיכה מההחלטה המפתיעה של סין בשבוע שעבר על כוונותיה להרחיב את רצועת ניוד שע"ח ולעלות את שעור הריבית במשק המקומי. כעת נסחר האירו סביב הרמות של 163.90 אל מול היין.
היום ימשכו את רוב תשומת לב המשקיעים נתוני הלוואות במגזר הציבורי בבריטניה בשעה 8:30 (GMT), כאשר בהמשך יום המסחר צפוי מסחר טכני ברובו.
דולר/שקל: המטבע הישראלי נחלש בסוף השבוע החולף ואף פרץ את רמת ההתנגדות של של שבוע וחצי כאשר נסחר מעל רמה של 4.0000 שקלים כנגד הדולר ביום שישי האחרון. התחזקותו של הדולר בעולם והידרדרות במישור הגיאופוליטי בישראל, מערערים את חוסנו של השקל. ניתן לראות כי המגמה של הזוג דולר/שקל מתהפכת לטובת הדולר אשר מחזיר בריבית גבוה יותר ב1.5%. המצב המדיני בישראל עשוי למתן משקיעים זרים מלהשקיע כספם בארץ, מה שעשוי להביא את הנגיד סטנלי פישר להותיר את הריבית על כנה ברמה של 3.75% ביום שני הבא.
זהב: החוזה העתידי על המתכת הזהובה חוזר לעלות, זאת לאחר שהגיע לשפל של 654.50 בשבוע שעבר. הבוקר נסחרת המתכת הזהובה ברצועה צרה סביב רמת התנגדות של 663.70 לרמת תמיכה של 661.80 דולר לאונקיה, כאשר השוק צפוי להיות טכני בהמשך היום. פריצת רמת התנגדות של 663.70 עשויה למשוך את מחיר המתכת הזהובה לעלות ולהסחר סביב הרמות של 667.25 דולר לאונקיה. כעת נסחר החוזה העתידי על הזהב סביב הרמות של 663.15 דולר לאונקיה.