סקר חדש: השכר הממוצע של עובדי היי-טק בישראל עלה ב-15% ל-17 אלף שקלים בחודש

עוד עולה מהסקר, אותו ערכה חברת נישה, כי בביקוש לעובדים בהיי-טק נרשמה עליה של 20%.רק 35% מהעוסקים בתחום הן נשים. מספר שעות העבודה בהיי-טק, בממוצע, עומד על כ-10 שעות ביום

עלייה של 15% נרשמה ברמות השכר של עובדי ההיי-טק בישראל ב-2007, וממוצע השכר החודשי בענף עומד על 17 אלף שקלים - כך עולה מסקר שכר שערכה חברת נישה, לקראת תערוכת "טכנולוגיה 2007" שתתקיים בחודש יוני בגני התערוכה. בשכר הבכירים נרשמה עלייה מתונה יותר, של כ-5%-10%. בהיבט המגדרי, הרי שיש רוב גברי בהיי-טק: רק 35% מהעוסקים בתחום הן נשים. מספר שעות העבודה בהיי-טק, בממוצע, עומד על כ-10 שעות ביום.

מהסקר עולה, כי חלה עלייה חדה ברמות השכר של העובדים בעיקר בתחומי התקשורת, הנדסת התוכנה, הנדסת החומרה, בקרת איכות (QA), פיתוח עסקי, שיווק ומכירות. בנוסף, חלה התפתחות בתחומי ה-Web2.0, המדיה והאינטרנט, ולצידה גם עלייה בשכרם של העוסקים בתחומים אלו. תחום נוסף בו נרשמה עלייה בשכר הוא הטלפוניה – נייחת וניידת - וכן בתחום משחקי המחשב.

בהיבט הוותק, עולה כי עובדים חדשים משתכרים יותר מאשר עובדים ותיקים בענף, כאשר בממוצע, עובד במגזר ההיי-טק נשאר באותה חברה כשלוש-ארבע שנים. בקרב עובדים צעירים יש נטיה לנדוד ממקום עבודה למשנהו. לבכירים בהיי-טק, דרושים בין שלושה חודשים לחצי שנה בממוצע, על מנת למצוא משרה חדשה. למהנדסים דרוש זמן קצר יותר, בין חודש לחודשיים. הזמן הקצר ביותר למציאת עבודה הוא עבור מהנדסי תוכנה: אלו מוצאים בממוצע עבודה תוך פחות מחודש.

כיום, בשל הצמיחה, גם בוגרי אוניברסיטה בתחומי הנדסת אלקטרוניקה ומדעי המחשב, שרק סיימו את לימודיהם והם חסרי ניסיון תעסוקתי. בקבלה לעבודה ישנה עדיפות מובהקת לבוגרי תואר ראשון באוניברסיטאות, על פני בוגרי מכללות. בוגרי הטכניון ואוניברסיטת תל-אביב מובילים בהעדפתם לקבלה לעבודה, לאחריהם בוגרי האוניברסיטה העברית בירושלים ואוניברסיטת בן-גוריון, ולבסוף - בוגרי אוניברסיטאות בר-אילן וחיפה. בסך הכל, חלה עלייה של 20% בביקוש לעובדי היי-טק בישראל, בהשוואה לשנה שעברה.

פול צוקר, מנכ"לית קבוצת נישה, המתמחה בהשמת עובדים לתעשיות ההיי-טק והביומד, הסבירה כי העלייה דרמטית ביותר, בשיעור 21%, נרשמה בשנה האחרונה בביקוש למהנדסי תוכנה. לדבריה, תחום נוסף בו נרשמה עלייה בביקוש, הוא תחום ה-QA (בדיקות איכות). "חברות שמות כעת, יותר מבעבר, את הדגש על איכות המוצר המוגמר. בתחום זה חלו שינויים בדרישות התפקיד, והוא הולך ומתקרב לתחום הפיתוח הנחשק", אמרה צוקר. היא ציינה כי בתחום הפיתוח העסקי, השיווק והמכירות, נרשמת התעוררות גדולה בחודשים האחרונים. זאת, על רקע עליית הביקוש למוצרי תקשורת ותוכנה בעולם. "חברות ישראליות מהוות ספקיות עיקריות לשוק התקשורת ברחבי העולם", סיכמה צוקר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה