יבמ רוכשת את חברת אבטחת התוכנה הישראלית WatchFire
הענק הכחול פותח שוב את הארנק: יבמ רכשה את חברת אבטחת התוכנה הישראלית WatchFire, בעסקת רכישה שפרטיה הכספיים לא נמסרו. העסקה, שתלויה באישורים רגולטוריים, עתידה להיסגר ברבעון השלישי של השנה. בעקבות הרכישה, מרכז הפיתוח של Watchfire בהרצליה יצורף למעבדות התוכנה של יבמ בישראל. זהו מרכז הפיתוח הרביעי של חברה הנרכשת על ידי יבמ העולמית שמצטרף למעבדות התוכנה של החברה בישראל.
Watchfire היא יצרנית כלי תוכנה לבדיקות אבטחה של ישומים ועמידה בתקנות. לחברה, הרשומה במסצ'וסטס בארה"ב, כ-200 עובדים - בארה"ב, קנדה, ישראל, יפן ואירלנד ובמרכז הפיתוח שלה בהרצליה מועסקים 40 עובדים. לחברה יותר מ-800 לקוחות ברחבי העולם, במגוון רחב של תחומי תעשיה, לרבות מגזר השירותים הפיננסיים, גופי ממשל, חברות טכנולוגיה, חברות אנרגיה, שירותי תשתית, חינוך ועוד.
פעילות Watchfire תהפוך לחלק ממותג רשיונל של יבמ, המספק כלי פיתוח תוכנה ללקוחות. בעקבות הרכישה החדשה, תאגד מעבדת התוכנה של יבמ בישראל, בראשות ד"ר דני ילין, חמש קבוצות פיתוח: ברחובות פועלת קבוצה המבוססת על חברת Ubique, שנרכשה על ידי יבמ לפני מספר שנים; בירושלים פועלות קבוצות הפיתוח שצורפו ליבמ בעקבות הרכישה של iPhrase ו-Unicorn; ועתה, כאמור, מצטרפת קבוצת הפיתוח של Watchfire בהרצליה.
מרכז הפיתוח של Watchfire בהרצליה - שמנוהל על ידי אריק צוקרמן, ומועסקים בו מתכנתי אבטחה, רבים מהם יוצאי היחידות הטכנולוגיות של חיל המודיעין - מבוסס על הידע וצוותי הפיתוח של חברת הסטארט-אפ הישראלי סנקטום, אשר נרכשה לפני כשלוש שנים על ידי Watchfire. סנקטום, שהוקמה ב-1997, נחשבה לחלוצת תחום אבטחת היישומים, ועסקה בפיתוח כלים לבדיקות אבטחה מקיפות - ליישומים ולפעילות עסקית, המתבצעת באמצעות האינטרנט.
תוכנת הדגל של WatchFire היא ה-AppScan, הסורקת אתרי אינטרנט ובודקת את רמת הבטיחות בהם, כמו גם מוצאת פגמים בשירותי האינטרנט והיישומים. WatchFire אף מייצרת את ה-WebXM, כלי המאפשר לארגונים לערוך בדיקות חשבונאיות. בחודש נובמבר האחרון, החברה הוסיפה בדיקה אוטומטית ליישומים שמשתמשים בטכנולוגיית אימות, טכנולוגיה אשר בה מחויבים להשתמש ארגונים דוגמת בנקים, על מנת להתמודד עם מקרי הונאות.
16 מיליארד דולרים ברכישות רכישת Watchfire היא הרכישה ה-41 של יבמ בתחום התוכנה מאז שנת 2001, והרכישה ה-59 של החברה בכלל. חטיבת רשיונל של יבמ, אליה צורפה Watchfire, נרכשה על ידי יבמ בשנת 2003. בחמש השנים האחרונות השקיעה יבמ 16 מיליארד דולרים ברכישת חברות שונות, מרביתן חברות תוכנה, כאשר הרכישות הבולטות בשנת 2006 היו של FileNet תמורת 1.6 מיליארד דולר, ISS תמורת 1.4 מיליארד דולרים, Micromuse תמורת 900 מיליון דולרים ו-MRO תמורת 70 מיליון דולרים.
יו"ר ומנכ"ל יבמ, סאם פלמיסאנו, אמר לפני כשבועיים בפגישה עם אנליסטים, כי "רכישת חברות תוכנה תמשיך להיות אסטרטגיית מפתח של יבמ בעתיד הקרוב". בשנת 2006 הגיעו הכנסות יבמ ממכירת תוכנה ל-18.2 מיליארד דולרים, והציבו אותה כחברת התוכנה השניה בגודלה בעולם, אחרי מיקרוסופט. לא מכבר הודיעה יבמ כי היא צופה שעד שנת 2010, כ-50% מהרווחים שלה יגיעו מתחום התוכנה.
מיבמ נמסר, כי הטכנולוגיה של WatchFire מתאימה לאסטרטגיית ניהול הסיכונים של החברה, ובשיתוף עם תכנת הרשיונל שלה, תוכל WatchFire לסייע ללקוחות יבמ בעולם אבטחת התוכנה, בשלב המוקדם של הליך פיתוח היישומים.
שוק שיצמח ל-30 מיליארד דולרים חברת Watchfire עוסקת בתחום האבטחה שהופך בעל חשיבות עליונה בכל פעילות ה-IT, ובעיקר בעולם המקוון, כאשר פעולות עסקיות רבות נעשות באמצעות האינטרנט. התמודדות עם סיכוני אבטחה והצורך באבטחת מידע יקר ערך ונכסים של עסקים - דוגמת נתונים אישיים, נתונים חשבונאיים, רשומות לקוחות, קנין רוחני ועוד – עומדת כיום בראש סולם העדיפויות של מנהלים בכל העולם. לפי הערכת מומחים, שוק מערכות שליטה ואבטחת נתונים, בכל העולם - צפוי לצמוח ולהגיע ל-30 מיליארד דולרים עד שנת 2008.
בסקרים שנערכו לאחרונה, קבעו 79% ממנהלי הכספים של ארגונים, כי הם יאמצו מערכות חדשות לאבטחת מידע. 64% מהמנמ"רים בארגונים קבעו כי הם רואים בהגנה על מידע, את אחד האתגרים המשמעותיים ביותר עבורם. על פי מחקר של גרטנר, כ-75% מההתקפות המקוונות על מערכות של ארגונים, קורות כיום ברמת היישומים וצפוי כי 80% מהחברות תסבולנה מתקלות אבטחה עד 2009. מחקר של ה-FBI בארה"ב, העלה כי התקפות על יישומי תוכנה ובעיות אבטחה מתוך הארגון, גורמות לעסקים אמריקאיים נזקים של כ-400 מיליארד דולרים בשנה.