יבמ רכשה חברת תוכנה שוודית תמורת 745 מיליון דולר במזומן

ארבעה ימים לאחר רכישת חברת Watchfire הישראלית, הודיעה אתמול יבמ על רכישת חברת תוכנה נוספת - Telelogic השוודית
יוסי הטוני |

הענק הכחול ממשיך במסע הקניות: יבמ הודיעה אתמול (ב') כי היא רוכשת את חברת Telelogic משוודיה, בעסקת מזומנים בהיקף של 745 מיליון דולרים. החברה הנרכשת תצורף לחטיבת רשיונל של יבמ, אשר מספקת כלי פיתוח תוכנה ללקוחות. Telelogic היא ספק עולמי של תוכנה, אשר מסייעת למפתחים לתכנן ולבנות מערכות מורכבות במיוחד, דוגמת רדארים של כלי טיס, או מערכות ABS בכלי רכב.

כך, למשל, יכולות חברות בתחום האלקטרוניקה הבידורית, להשתמש בטכנולוגיות של יבמ ושל Telelogic, על מנת לפתח תוכנה לרשת ביתית חכמה, השולטת במערכות הבידור הביתי השונות, מערכות אבטחה, מכשירי חשמל ותאורה. יצרני רכב ישתמשו בפתרונות הללו על מנת לבנות תוכנה למערכות ניווט. ל-Telelogic יותר מ-8,000 לקוחות בכל העולם, והיא מעסיקה 1,100 עובדים. החברה פועלת ב-22 מדינות, ומניותיה נסחרות בבורסה השוודית. בשנת 2006 הסתכמו מכירות החברה ב-208 מיליון דולרים, תוך שהיא רשמה צמיחה של 20% בהשוואה לשנת 2005.

רכישת Telelogic היא הרכישה ה-42 של יבמ בתחום התוכנה מאז שנת 2001. בסך הכל רכשה יבמ מאז 60 חברות מאז 2001. הרכישה הנוכחית היא החמישית בגודלה, אשר מתבצעת על ידי חטיבת רשיונל, מאז נרכשה היא עצמה על ידי יבמ בשנת 2003 . כזכור, בשבוע שעבר הודיעה יבמ על רכישת חברת Watchfire הישראלית, אשר מתמחה בכלי אבטחה ובדיקות אבטחה בסביבת Web, כמו גם על שילובה העתידי בחטיבת רשיונל.

עד היום השקיעה יבמ קרוב ל-17 מיליארד דולרים ברכישת חברות שונות - מרביתן חברות תוכנה. הרכישות הבולטות אשתקד היו של FileNet - תמורת 1.6 מיליארד דולרים, ISS תמורת 1.4 מיליארד דולרים, Micromuse תמורת 900 מיליון דולרים ו-MRO תמורת 700 מיליון דולרים. יו"ר ומנכ"ל יבמ, סאם פלמיסאנו קבע רק לפני כשבועיים בפגישה עם אנליסטים, כי "רכישת חברות תוכנה תמשיך להיות אסטרטגיית המפתח של יבמ בעתיד הקרוב".

מהחברה נמסר, כי "יבמ סומכת יותר ויותר על קבוצת התוכנה שלה, כמנוע צמיחה מרכזי". במפגש האנליסטים האחרון אותו קיימה, חזתה יבמ כי עסקי התוכנה שלה יניבו מחצית מרווחי החברה עד שנת 2010. הכנסות יבמ בתחום התוכנה עמדו בשנת 2006 על 18.2 מיליארד דולרים – וחטיבת התוכנה היא המגזר הרווחי ביותר של יבמ העולמית, עם תרומה של 40% מהרווח הכללי של החברה.

סדרת הרכישות האגרסיביות שלה בתחום התוכנה, מרחיבה גם את נוכחותה של יבמ בשוק פיתוח היישומים, המוערך ב-7.2 מיליארד דולרים בשנה. חברת המחקר גרטנר דירגה לאחרונה את יבמ כמובילת השוק העולמי בתחום פיתוח היישומים – מקום עליו היא שומרת זה שש שנים רצופות. בסך הכל, מחזיקה יבמ ב-25.2% מהשוק העולמי בתחום הזה – יותר מכפליים מהמתחרה הקרובה ביותר אליה, מיקרוסופט.

כל הכותרות

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה