תשואות האג"ח עלו ברקע לעלייה באינפלציה הגלובלית
מחירי האג"ח הממשלתי לטווח-קצר בארה"ב ירדו היום, ודחפו את התשואות על האג"ח ל-10-30 שנה לרמתו הגבוהה ביותר מאז אמצע-2004, אחרי שהמשקיעים עיכלו את הנתונים מהלילה שהצביעו על כך שהאינפלציה בסין מתחזקת בקצב המהיר ביותר בשנתיים האחרונות. תשואות האג"ח ל-10 שנים הגיעו היום עד לרמה של כ-5.27% עלייה של 0.1% ולבסוף סגרו על 5.246%, צמוד לריבית הפד.
הנתונים מחזקים את הפחדים בעניין האינפלציה הגלובלית. בנוסף, סממנים לביקוש-זר חלש מאוד בהנפקה של הממשלתית של אג"ח ל-10 שנים העלו מחדש לחזית את הדאגות שהבנקים המרכזים-הזרים נעים מהאג"ח לטווח-קצר בעוד הם עוברים לנכסים המציעים החזרים אטרקטיבים יותר.
גורם נוסף לירידת מחירי האג"ח ועליית התשואות מגיע מכיוון בריטניה אשר שם הצביע מדד מחירי הליבה על העלייה החדה ביותר מאז 1997 ובהמשך לכך הועלו חששות בדבר העלאה אפשרית של הריבית בצד הבנק המרכזי.
המשקיעים בוחנים מחדש את הפוזיציות ארוכות הטווח שלהם בהשקעה באג"ח. כלכלנים רבים מעריכים שעליות תשואת האג"ח מגלמות עלייה אפשרית של ריבית הפד.
בתחילת חודש מרץ האג"ח הפדרלי ל-10 שנים נסחרו עדיין ברמות תשואה של 4.49%.
המשקיעים ימתינו לפי שעה לפרסום מדד המחירים לצרכן ביום חמישי הקרוב, ההערכות הן כי למדד המחירים הנוכחי תהיה חשיבות מכרעת בקביעת הריבית. כידוע הפדרל ריזרב האמריקני מעניק חשיבות עיקרית לנושא האינפלציה ומהווה את מוקד החששות.