שוקי המטבעות: האירופאים בסימן המתנה
התקוות לסיום התיקון של המטבעות האירופאים נמוגו. נכון לעכשיו הדולר ממשיך להתחזק כנגד מרבית הצמדים. את הסיבה ניתן למצוא בנתונים כלכליים שלא ממש מחמיאים לאירופאים, אותם נתונים אשר מהווים את חומר התבערה למהלכים חזקים.
אירוע מעניין אליו כדאי לשם לב וללמוד, התרחש בשבוע שעבר. ארוע זה נוטה לחזור על עצמו במיוחד בתיקונים וממנו ניתן להפיק לקח לעתיד. המטבעות האירופאים יצרו תבנית בעלת תחתית כפולה אשר ארכה מספר ימים ובשבוע שעבר נפרצה מעלה. אולם, בניגוד לתקדימים לפיהם היו האירופאים אמורים להמשיך מעלה נוצר "כישלון פריצה" .
כדאי מאוד לבחון את הגרף התוך יומי בטווח זמן של שעה מספר ימים אחורה, במיוחד לחובבי המסחר התוך יומי, על מנת ללמוד את הדינאמיקה של אירועים מסוג זה ובפעם הבאה אף לנצלם לרווח מהיר .
העיקרון הטכני אומר שכעומק הדשדוש כך גודל הפריצה . ניקח את היורו כדוגמא שם נוצרה תבנית בעומק של 100 פיפסים כאשר התחתית נקבעה על רמת ה-1.3400 והשיא ברמת 1.3500. מכאן ניתן היה להסיק שעם הפריצה צפוי היה לצאת מהלך הזהה לעומקו של הדשדוש עם יעד מחירים של 1.3600. תמיד כדאי לבחון את השוק בנקודות הפריצה מכוון שזהו שלב קריטי להמשך המגמה . במידה ולאחר הפריצה נקודות השיא והשפל יורדות ויעד המחירים לא מושג הדבר חייב לשמש איתות אזהרה חריף . אוהבי האדרנלין אף ישקלו פתיחת פוזיציה הפוכה לכיוון הפריצה ולקיחת רווח מהיר בכיוון מטה מה שנקרא מכירה בחסר או בקיצור שורט [רווח מירידות מחירים] .
לענייננו , נכון לעכשיו התיקון ממשיך ועל מנת לעשות קצת סדר ננתח באופן ברור את שלושת המגמות העיקריות על מנת לזהות באיזה שלב של המגמה אנו נמצאים.
אז ככה , לגבי המגמה הראשית במטבעות האירופאים ,השטרלינג והיורו , אין ספק והיא עליה . לגבי המגמה המשנית אשר מרכיבה את הראשית ואורכה שלושה שבועות לפחות מדובר בירידה וכמו כן המגמה המינורית אשר מרכיבה את המשנית ואורכה מספר ימים.
ולכן, המסקנה האופרטיבית מהניתוח היא שעד ששלושת המגמות לא יהיו מתואמות אין טעם לעשות עסקה ארוכת טווח במטבעות אלה מכוון שרמת הסיכון יחסית גבוה . הדבר פחות רלוונטי לסוחר התוך יומי שכן בתוך היום ניתן למצוא אין ספור מגמות בטווחי זמן שונים. אולם מבחינת הסוחר הממוצע אשר מחזיק בעסקה לפחות מספר ימים, כדאי להמתין עד שהתמונה תתבהר והתיקון יסתיים באופן ברור.
מבחינת נתונים כלכליים השבוע אשר יכולים להוות נקודות מפנה בשוק או טריגר להמשך המהלך ניתן נציין בעיקר את יום חמישי ושישי אשר גדושים בנתונים חשובים וסביר וירכזו עניין רב .
בין הנתונים החשובים כדאי לציין את מדד המחירים ליצרן חודשי בארה"ב אשר צפוי להתפרסם בים חמישי 15:30 שעון ישראל. המדד מודד את השינויים החודשיים במחירי מכירות הסיטונות ומושפע ממחירי הסחורות, התעשייה ומצב התפוקה. המדד נחשב לסמן מדויק של מדד המחירים לצרכן (CPI). השווקים מתמקדים בד"כ במדד זה בניכוי חלקי המזון והאנרגיה (הליבה. בשל תנודתם הגבוהה) לשם קבלת תמונה אמיתית יותר על הכוחות האינפלציוניים הפועלים בשוק.
הצפי המקרה הנוכחי עומד על 0.5% שהוא נמוך מהחודש הקודם אשר עמד על 0.7%. כל תוצאה מעל תהיה חיובית לדולר ומנגד כל תוצאה מתחת שלילית ועשויה לחזק את האירופאים.
הנתון הבא בחשיבותו הינו מדד המחירים לצרכן חודשי אשר צפוי להתפרסם בארה"ב יום שישי 15:30 שעון ישראל. מדד זה הינו מדד האינפלציה המרכזי ברב מדינות העולם - מודד את שינוי המחירים לצרכן של סל מוצרים המורכב מסחורות ושירותים חיוניים אותם צורך הצרכן הממוצע. הסל כולל פריטים כמו מזון, ביגוד, דיור, דלק, תחבורה, בריאות וכל שאר הסחורות ו/או השירותים אותם צורכים האנשים מדי יום. הפריטים מחולקים לשבע קטגוריות ולכל קטגוריה משקל משלה בהתאם לחשיבותה.הצפי במקרה הנוכחי עומד על 0.5% והוא גבוה במקצת מהתוצאה של החודש שעבר שעמדה על 0.4%.
לסיכום הייתי אומר שהולך להיות מעניין מאוד השבוע . המסחר לטווחים קצרים דהינו מסחר תוך יומי עדיף לפחות נכון לנקודת הזמן הנוכחית .זאת מכוון שמאפשר לרכב על מהלכים מהירים וחדים תוך שמירה על רמת סיכון נמוכה בעזרת הוראות לקטיעת הפסד הקרובות למחיר הכניסה. בעתיד כאשר שלושת המגמות העיקריות יחזרו לנוע במקביל ניתן יהיה לשנות אסטרטגיה ולבצע מסחר לטווחי זמן ארוכים יותר אשר לרוב מצריכים פחות מאמץ ומתגמלים יותר .
*מאת: רובי סלם, אנליסט בכיר ומרכז אסטרטגיות המסחר באפיקס . אין לראות בכתבהה המלצה לפעולה כלשהי.