"אני מקווה שלא נאבד יותר מדי מהנכסים שאפיינו אותנו לפני שנרכשנו על ידי HP"

בראיון ל-The People אמר בועז חלמיש, לשעבר מנכ"ל מרקורי ישראל, שמכהן כיום כסגן נשיא ומנהל קבוצת התוכנה ב-HP העולמית, כי "כשאתה מצטרף לחברה גדולה כמו HP, ישנם דברים שצריכים להיעשות אחרת - אני מקווה שזה לא יאט אותנו - בינתיים זה נראה טוב"

"אני מקווה שלא נאבד יותר מדי מהנכסים שאפיינו אותנו. כשאתה מצטרף לחברה גדולה כמו HP, ישנם דברים שצריכים להיעשות אחרת - אני מקווה שזה לא יאט אותנו - בינתיים זה נראה טוב", כך אמר בועז חלמיש, סגן נשיא ומנהל קבוצת התוכנה ב-HP העולמית ולשעבר מנכ"ל מרקורי ישראל, שהשתתף בכנס התוכנה הראשון של HP מאז רכישת חברת מרקורי. לדבריו, "אם מסכלים על העניינים כפי שהם עתה, אז קצת הפסדנו והרבה הרווחנו. הרבה מאוד מההשפעה באיחוד בין השתיים, הגיעה ממרקורי. זה עוד מוקדם מדי לומר מה קורה".

בראיון ל-The People אמר חלמיש, כי "החיבור ל-HP אפשר הרחבה משמעותית של ההיצע של מרקורי, בתחומים רבים, אולם, המיזוג כולל התגברות על לא מעט אתגרים. עצרנו במרקורי מספר פרויקטים שהתגלו כחופפים לדברים שקיימים ב-HP. היתה מעט חפיפה בין עולם ה-BAC (ר"ת של Business Availability Center) שלנו ל-OVO (ר"ת של OpenView Operations) של HP, אז עצרנו שני פרויקטים. המדובר בפחות מ-10% חפיפה בין המוצרים. אבל הכיוון האסטרטגי שלנו לא השתנה באופן משמעותי בעקבות הרכישה".

מהם היתרונות והחסרונות עבור מרקורי במיזוג עם HP?

"מצד אחד אנחנו רחבים וגדולים יותר. יש לנו היצע רחב מאוד ואנו קשורים עתה בארגוני מכירות גדולים מאוד. מצד שני, זה רק טבעי שחברת תוכנה מפסידה חלק מהמיקוד שלה, כשהיא הופכת לחלק מארגון גדול יותר. אנו משתדלים לצמצם את הדברים שאנו מפסידים ולמקסם את הרווחים שלנו. יש כאן לא מעט אתגרים - כשמשלבים חברת תוכנה בתוך חברה שהיא הרבה מעבר לזה, נוצרים לא מעט אתגרים לטיפול".

מה המקום של מערך הפיתוח הישראלי מבחינת HP העולמית?

"המערך הישראלי ממשיך להוביל את פיתוח התוכנה ב-HP. מדובר במרכז הפיתוח הכי גדול - זה מרכז שמקרין על כל השאר, כאשר היעד שלנו הוא להרחיב את ההשפעה. אנשים שלנו נחשפים להזדמנויות בעקבות אינטראקציה אינטנסיבית עם אנשים מאירופה וארה"ב ויש להם הרבה מאוד השפעה על איך שהדברים עובדים בתוך HP Software".

כיצד משפיע השינוי על האנשים בחברה?

"מדובר בתהליכי שינוי לא פשוטים לארגון. מתישהו השלטים על המכוניות של מרקורי ישתנו, אז אני מניח שזה ישנה משהו אצל האנשים. התהליכים עובדים פתאום אחרת, אנשים לומדים להכיר אנשים חדשים. מדובר באתגר".

אילו שינויים עוברים עליך?

"יותר נסיעות, יותר כאב ראש במובן מסוים. יש כאן הזדמנויות בצד קשיים. אני עוסק עכשיו בתחומים חדשים. יש דברים שחשבתי לעשות אותם, אבל בעקבות הרכישה הם כבר קיימים. יש אתגרים שלא היו רלוונטיים למרקורי, ועל אתגרים אחרים בעצם כבר התגברנו, כמו למשל בתחומים חשובים של תהליכי פיתוח, התייעלות וטיפוח אנשים – אלו היו טובים יותר בצד של מרקורי ועכשיו אנו מנסים להשפיע על הארגון כולו".

מה צפוי ל-HP בעולם התוכנה?

"אנחנו מתחילים בעמדה טובה מאוד, עם פורטפוליו רחב, וכל זה Its Our To Lose. אם לא נעשה דברים נכון, הדברים יתקלקלו, ואם נעשה אותם טוב אז נעצים את המיצוב שלנו. וזה מה שמעניין בחיים – הדברים בשליטתנו. אנחנו יכולים לעשות את כל הבחירות הרעות בדרך ולא נגיע למקום טוב, או לעשות אותם טוב וכך נגיע למקום יותר טוב. בקיצור, ההנהלה של HP Software צריכה לקבל החלטות נכונות, כדי להיות טובים".

בכנס התוכנה אמר יהושע בקולה, מנכ"ל HP ישראל, כי HP הפכה להיות שחקן משמעותי בתחום התוכנה, בזירה המקומית והבינלאומית. בקולה הכריז על השקה של סל המוצרים והשירותים החדש, המממש את פירות הרכישה של מרקורי. "אנו מציעים היום פתרונות, אשר מרחיבים משמעותית את פורטפוליו הפתרונות לאופטימיזציה של הטכנולוגיה העסקית (BTO), כאשר הפתרונות נשענים בעיקרם על טכנולוגיות שפותחו במרכז הפיתוח הישראלי של חטיבת התוכנה של HP", אמר בקולה.

בין הפתרונות שהושקו: עדכונים לתוכנות Quality Center ו-LoadRunner; כלי תוכנה כמו: Quality Management Ecosystem ,Change Control Management Software; סדרת כלים ושירותים; תהליכים ומודלים חדשים ל-Service Center; ומעטפת שירות ומתודולוגיות Service Management framework ליישום ITIL v3; ופתרונות חדשים לאינטגרציה חוצת מוצרים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה