אל"מ נחום בסלו יועלה לדרגת תא"ל וימונה לתפקיד ראש חטיבת ההפעלה באגף התיקשוב

התפקיד החדש נוצר בעקבות לקחי מלחמת לבנון השניה, ומטרתו - חיזוק ציר הפעלת הכוח הצבאי. לדברי בסלו, שמכהן כיום כראש מחלקת תכנון באגף התיקשוב, "היעד המרכזי שלנו הוא הגברת האפקטיביות המבצעית והניהולית, על ידי מתן יכולות ICT לכוחות הלוחמים ולמנהלה"
יוסי הטוני |

אלוף משנה נחום בסלו, ראש מחלקת תכנון באגף התיקשוב בצה"ל, מונה לתפקיד ראש חטיבת ההפעלה באגף. במסגרת תפקידו יהיה אחראי בסלו, שיועלה לדרגת תת-אלוף, להיבט המקצועי של הפעלת כוחות התיקשוב במטכ"ל ובפיקודים. מדובר צה"ל נמסר, כי "המדובר בשינוי משמעותי, ובחיזוק ציר הפעלת הכוח הצבאי".

תוך כדי הלחימה במלחמת לבנון השניה, לפני כשנה, מינה ראש אגף התיקשוב לשעבר, אלוף (במיל') אודי שני, שלוש ועדות שליוו את כוחות התיקשוב בלחימה - במטכ"ל בפיקודים ובשטח. הוועדות הללו מסרו את מסקנותיהן מאופן הפעלת הכוחות בסוף שנת 2006. אחד מהלקחים שעלו ממסקנות הוועדות, היה כי נדרש להיות גורם מקצועי, אשר יימצא באגף התיקשוב, ואשר יהיה אחראי לניוד, לשליטה ולהפעלת הכוחות בפיקודים. לאור זאת, החליט ראש אגף התיקשוב הנוכחי, אלוף עמי שפרן, על מינוי אל"מ בסלו - לתפקיד.

יצוין כי בעבר, היו שני קצינים בדרגת תת-אלוף באגף התיקשוב: האחד - מפקד יחידת לוט"ם, בית התוכנה של האגף, והשני - ראש מטה אגף התיקשוב וקצין תיקשוב ראשי. לאחר פרישתו של תת-אלוף ארנון זו-ארץ מהתפקיד, לא מונה לו מחליף, ובמקביל, הועברו חלק מהסמכויות שלו כקצין תיקשוב ראשי למפקדת זרוע היבשה, מז"י.

בתפקידו החדש יעסוק בסלו בהידוק הקשר וביצירת ממשק בין בין אגף התיקשוב - כגורם המקצועי לנושאי ICT, מצד אחד ובין הלקוחות בשטח - קציני התיקשוב בפיקודים, אשר תחתיהם נמצאות מחלקות הקשר והמיחשוב הפיקודיות. סיבה נוספת לשינוי האמור, מעבר ללקחי המלחמה, היא השינוי הארגוני הכולל שעובר צה"ל בימים אלו, למינוי ראשי חטיבות באגפי המטכ"ל השונים.

"להצעיד את צה"ל לעבר קישוריות ושיתוף במידע" בראיון ל-The People אמר אל"מ בסלו לאחרונה, כי צה"ל עתיד להשקיע עשרות מיליוני שקלים בהקמת תשתיות גיבוי והתאוששות מאסון. לדבריו, "היעד המרכזי שלנו הוא הגברת האפקטיביות המבצעית והניהולית, על ידי מתן יכולות ICT לכוחות הלוחמים ולמנהלה - יעד שלא השתנה מאז הקמת האגף. צה"ל הוא צבא מתקדם מאוד בהיבט יכולות ה-IT שלו, לעומת צבאות אחרים בעולם".

לדבריו, "היעד המרכזי שלנו הוא להצעיד את צה"ל לעבר קישוריות ושיתוף במידע. זו מטרת אגף התיקשוב וזו העילה להצדקת קיומו: לסייע לכוחות הלוחמים ולמנהלתיים ולקבל יותר מידע שיטייב את יכולת קבלת ההחלטות שלהם, על בסיס מידע חזותי ונתונים. המטרה היא שהמידע הזה יגיע עד היחידה המתמרנת והלוחמים שבשטח. בנוסף, אנו צועדים להעצמת תחום הלוויינות. בהקשר זה, אנו מבינים שחל גידול דרמטי ברוחבי הסרט, בשימוש ביישומים הנדרשים, דוגמת חוזי ושינוע נתונים בזמן אמת. במהלך שנות ה-90', למשל, צה"ל עבד על רוחב של מגה-ביטים בודדים; כיום אנו נדרשים לג'יגות רבות. היבט נוסף שאנו מטפלים בו הוא המעבר לניידות. יכולות הניידות מאפשרות יכולות תמרון טובות יותר".

כל הכותרות

הוא הוסיף כי "האגף הוקם במטרה לייצר אינטראופרביליות ("בין-מערכתיות": קישוריות עם שילוביות, יכולת של מערכות להתחבר ולהשתמש ברכיבי מערכות אחרות, י.ה). זה הרבה יותר מלחימה מבוססת רשת, זה גם חיים ברשת וגם לחימה בעזרתה. לצה"ל יש המון יתרונות, ואותם נדרש לחלוק. הרשת היא תווך אינסופי, אשר מאפשר את ההתארגנויות הללו. דרך הרשת אתה יכול ליהנות מיתרונות המידע שנחלק במשותף ומאמצעי לחימה הנמצאים בכל האגפים והזרועות. המדובר ב-IT - לא רק במערכות המבצעיות. יש לנו עשרות מערכות שירותים הקשורות לכוח אדם, מנהלה ולוגיסטיקה".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה