האומן 17 עתר להורות לעיריית ת"א לתת לו רישיון עסק
לבית המשפט המחוזי בת"א, הוגשה הבוקר עתירה מנהלית, להורות לעיריית ת"א להנפיק רישיון עסק למועדון האומן 17 תל אביב.
כמו כן, מתבקש בית המשפט להוציא צו ביניים וצו מניעה זמני שיאפשר למועדון להמשיך לפעול כרגיל, כל עוד העתירה מתבררת.
העותרים טוענים, כי הפעילות להקמת המועדון החלה בשנת 2001 והתממשה בשנת 2005. להקמת המועדון, קדמה פעילות ענפה, במסגרתה פעלו היזמים ונציגיהם, לבחירת המקום. היזמים פעלו בשיתוף עם העיריה ומסרו פרטי נכסים פוטנציאליים ונבדק המצב התכנוני והתאמתו למועדון. לטענת העותרים, היזמים עברו מסכת תלאות אינסופית, וככל שניסו לפעול בשיתוף עם גורמי העירייה, מצאו עצמם במילכוד בדרך להוצאת הרישיון.
לאחר שאותר המקום, רח' אברבנאל 88 בתל אביב, הנחו גורמים בעירייה את היזמים לפעול בדרך של קבלת היתר בניה לבית מלאכה ולאחר מכן לבקש שימוש חורג כדיסקוטק. לשם כך התקיימו מספר פגישות בין היזמים עם גורמים בעירייה.
לאחר בנית המבנה בהיתר למבנה תעשיה, הוגשה בקשה לשימוש חורג כדיסקוטק ומועדון. היתר לשימוש חורג לא ניתן והעיריה הוציאה צו מינהלי להפסקת העיסוק, בטרם אושר השימוש החורג.
העותרים טוענים כי מר בלסנהיים הממונה על הרשות לאיכות הסביבה בעירית תל אביב, שהתנגד מלכתחילה להקמת המועדון, הערים מכשולים מכוונים שגרמו להליכים מרובים. נטען כי הוא קבע קריטריונים בלתי סבירים והכשיל את הליך הרישוי.
העותרים טוענים כי הם מצאו עצמם במצב בלתי אפשרי, לאחר שהשקיעו את מיטב משאביהם במועדון, כאשר נאלצו לעמוד בקריטריונים המחמירים שהציבה העירייה, הם עדיין אינם מקבלים את הרישיון המיוחל ועומדים בפני הליכים משפטיים אל מול העירייה. העותרים טוענים לחריגה מסמכות, הפרת חובת הנאמנות וחוסר סבירות וכן פגיעה בלתי מידתית בחופש העיסוק שלהם.
לסיכום טוענים העותרים כי הדרך שבה בוצע הפרויקט והוקם המועדון הונחתה על ידי הגורמים המוסמכים בעירייה, לרבות היועצים המשפטיים ובהתאם לכך אותר המיקום, תוכנן ונבנה המועדון. בדיעבד, עמד הדבר להם לרועץ, ואפשר למתנגדי הפרויקט להכשיל את הליכי הרישוי על כל צעד ושעל.
טרם הוגשה תגובת העירייה.