"אנו תורמים לקהילת הקוד הפתוח הכי הרבה שורות קוד"

"העולם משתנה - כיום ניתן לקבל את כל המידע באופן חופשי. אם הדבר נכון לגבי עיתונים, אין סיבה שהדבר לא יהיה קיים בעולם התוכנה", אמר רג'י הצ'רסון, ראש ה"אוונגליסטים" לתחום הג'אווה בסאן העולמית: בכנס Java Technology Day שערכה סאן ישראל
יוסי הטוני |

"סאן ממשיכה לחדש ולהרחיב את היכולות של ג'אווה, ולהשפיע בכיוונים של פתיחת התוכנה למפתחים. החברה עושה מאמץ מאד נרחב, כדי לסייע לקהילת המפתחים, ומתמקדת בפתרון בעיותיהם", כך אמר רג'ינלד הצ'רסון, ראש האוונגליסטים הטכנולוגיים בסאן העולמית, הדובר הראשי בכנס Java Technology Day שערכה סאן ישראל אתמול (ד') במלון הילטון בתל אביב. באירוע השתתפו יותר מ-800 מפתחים, והוא הופק על ידי The People.

לדברי הצ'רסון, "סאן מפתחת טכנולוגיות חדשות, שנותנות הזדמנויות חדשות - בעזרת הקוד הפתוח. אנו תורמים לקהילת הקוד הפתוח הכי הרבה שורות קוד בתחום. החברה פותחת את המערכות שלה, על מנת לעזור לקהילה לפתח בצורה פתוחה. יש הרבה סטראט-אפים הפועלים בסביבת הקוד הפתוח, והטכנולוגיות של החברה עוזרות להם". הצ'רסון ו-15 חברי המשלחה שבראשה הוא עומד, עוסקים בהידוק הקשר עם צוות השיווק והמכירות הגלובלי של סאן, ובכך מסייעים להטמעה וליישום הפתרונות השונים של החברה בשווקים השונים. בהרצאתו פרש הצ'רסון את חזונה ותוכניותיה של סאן בתחום ג'אווה וסולאריס לשנים הקרובות.

"אנו טוענים כבר זמן רב כי סאן היא התורמת הגדולה ביותר לקוד פתוח, הודות לפרויקטים כמו OpenOffice.org ו- OpenSolaris", אמר הצ'רסון וציטט דו"ח של הנציבות האירופאית, לפיו "סאן היא ידידותית יותר לקוד פתוח מאשר יצרנים אחרים". לפי הדו"ח, סאן מובילה בראש החבורה עם שווי קוד של 51,372 חודשי אדם, בהיקף כספי מוערך של 312 מיליון יורו, בעוד יבמ מדורגת במקום השני עם 14,865 חודשי אדם בשווי כספי של 90 מיליון יורו - כמעט פי שניים וחצי פחות מאשר סאן.

שלישית ברשימת התורמות לקוד הפתוח, היא רד-האט: עם 9,748 חודשי אדם ו-59 מיליון יורו. "נתונים אלה לא לוקחים בחשבון את ג'אווה בקוד פתוח, הצפויה להגדיל עוד יותר את הובלתה של סאן", הוסיף, "כאשר מדובר במעורבות יצרן בקהילת הקוד הפתוח, פעולות מדברות בקול רם יותר מאשר מילים, ומחויבות סאן לקוד פתוח אינה שנויה במחלוקת".

הצ'רסון הסביר לקהל המפתחים כי ישנן סיבות רבות מדוע לפתח בג'אווה, "אולם מעל הכל - ה-TCO, העלות בעלות הכוללת, היא הסיבה הכי טובה. המדובר בטכנולוגיה אשר מסייעת למפתחים בארגונים רבים - ובראשם אורקל, יבמ ומיקרוסופט".

הצ'רסון ציין כי בכנס JavaOne השנתי בסן פרנסיסקו, שנערך לפני שבועות אחדים, הוכרז על השלמת מהלך הקוד הפתוח של ג'אווה, שהתקבל בקהילת המפתחים בהצלחה רבה. הכרזה נוספת, ציין, היתה JavaFX - משפחה שלמה של מוצרים וכלים המתמקדת במכשירים לצרכנים - כמו טלפונים סלולריים, מכשירי וידיאו, כבלים ועוד. "ההכרזה על JavaFX מהווה חלק ממהלך של סאן ליצירת סביבה אחידה בין המכשירים השונים, תוך מתן פתרונות וכלים למפתחים", הוסיף.

כל הכותרות

גידול בכמות המפתחים בג'אווה הוא הציג את הסטטיסטיקות האחרונות על השימוש בג'אווה בעולם, לפיו יותר משליש - כשישה מיליון - מבין מפתחי התוכנה בעולם, המוערכים בכ-20 מיליון, מפתחים בג'אווה; 5.5 מיליארד מכשירים תומכים בג'אווה, 2.5 מליון התקנות של גרסת ג'אווה לשרתים, 800 מליון התקנות בתחנות עבודה ומחשבים שולחניים, 1.8 מיליארד טלפונים סלולריים ו-11 מיליון מכשירי טלויזיה.

"ה-Java FX הוא הרחבה לפלטפורמת הג'אווה, המאפשר למפתחים חווית פיתוח אחידה בבניית יישומים עבור פלטפורמות שונות, פיתוח אחיד - הן עבור יישומי רשת והן עבור יישומים למכשירים קטנים. הוא מאפשר פיתוח תוכן אינטרקטיבי ותוכן גרפי, שרץ על מחשבי PC, טלוויזיות דיגיטליות, טלוויזיות רגילות ומכשירים סלולריים", הסביר הצ'רסון, "הפיתוח הוא אחיד עבור הפלטפורמות השונות, והממשק הגרפי ייראה ויתנהג בדיוק אותו הדבר על הפלטפורמות השונות. ג'אווה ממשיכה כל העת לנוע קדימה, הודות לשיתוף פעולה ייחודי של סאן וחברות נוספות - יחד עם קהילת המפתחים".

לדבריו, "יחד עם התפוצה הגדולה של פלטפורמת ג'אווה, כמו גם הנכסים אותם רכשה סאן לאחרונה מחברת Savaje Technologies, תקודם JavaFX, על מנת לספק סביבת זמן ריצה מאוחדת. סביבה זו מספקת את הגמישות והחופש לספקי שירותים אלחוטיים ויצרני מכשירים ניידים, כדי לפתח תכנים דינמיים ועשירים בתכונות עבור אלקטרוניקה צרכנית, עם העצמת גישת 'כתוב פעם אחת, הרץ בכל מקום' של טכנולוגיות ג'אווה. סאן תספק מוצרי JavaFX - כמענה לדרישת השוק לפלטפורמה מאוחדת פתוחה ומאובטחת, המקדמת אינטראקטיביות עשירה עם צרכנים, בכל מקום בו הם נמצאים ברשת".

הצ'רסון סיכם בציינו, כי "העולם משתנה - כיום ניתן לקבל את כל המידע באופן חופשי. אם הדבר נכון לגבי עיתונים, אין סיבה שהדבר לא יהיה קיים בעולם התוכנה. בעזרת ג'אווה וקוד פתוח יש לארגוני פיתוח הזדמנות להיות בחזית החדשנות, ולמנף את השימוש בג'אווה".

חדירה לתחומים חדשים בועז יהודה, מנכ"ל סאן ישראל, פתח את האירוע באומרו, כי "אנו עומדים מאחורי ג'אווה, ובכוונתנו לחדור עם ג'אווה לתחומים חדשים, בהם השפה לא היתה קודם, דוגמת ג'אווה בזמן אמת. זה כנס מאד מקצועי, אין הרבה כנסים ברמה כזו גבוהה בארץ. זו הזדמנות עבור המפתחים להיחשף לכיוונים שסאן והשותפים שלה הולכים בתחום. סאן היא חברה אשר משקיעה רבות במחקר ופיתוח - כשני מיליארד דולרים בשנה - ומחזירה את ההשקעה הזו חזרה לקהילה בצורת שורות קוד פתוחות".

יהודה הוסיף, כי "יש מספר רב מאד של הטמעות יישומי ג'אווה של סאן, במגזר מגזרי תעשייה. כך, כבר יש לקוח ראשון לחברה בעולם ה-SOA, הצבא החליט להיכנס לתחום 'זמן אמת', וישנם סיפורי לקוחות נוספים – ממגזרי הביטחון, הפיננסי, עולם הטלקום ועוד. אנו ממשיכים בכל הכוח לפתח בג'אווה ורואים בה שותף אסטרטגי הנע בכיוון של סאן. ההשקעה של סאן במרכז הפיתוח בארץ – היא אחת העדויות המשמעותיות לכך".

מיכל גבע, מנכ"לית מרכז הפיתוח של סאן בישראל, אמרה כי המרכז הוקם לפני כעשור, ו"היה מסניפי הפיתוח הראשונים של סאן מחוץ לגבולות ארה”ב, שעוסק במחקר ופיתוח בתחומים שבחזית הטכנולוגיה". לדבריה, במרכז מועסקים כ-100 מהנדסי פיתוח, בוגרי אוניברסיטאות מובילות בארץ ובעולם. זהו אתר הפיתוח המרכזי של החברה העולמית לפיתוח טכנולוגיות חדשות לתחום ג'אווה לטלפונים סלולריים. כיום, המרכז נמצא בתנופת גדילה ומגייס מקצוענים - בתחום הג'אווה ובתחום מערכות יוניקס". היא סיכמה בציינה כי "ג'אווה זו הצלחה ענקית, והנתונים על הרחבת השימוש בו – גדלים בצורה עקבית"

לאחר מכן חולק האירוע למספר מסלולים מקצועיים: מסלול מעשי, מסלול יישומי ג'אווה במובייל ו-Enterprise, מסלול אפליקציות ג'אווה, ולראשונה גם מסלול חדשני של מעבדות התנסות - "Hands on lab".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה