קצב הנבצר התפטר ויהפוך לנשיא לשעבר

נשיא המדינה היוצא קצב שיגר באמצעות שליח מכתב לכנסת, שבו הוא מודיע רשמית על החלטתו לקצר את תקופת כהונתו ומכריז על התפטרותו המיידית, שתיכנס לתוקפה תוך 48 שעות

ימיו האחרונים כנשיא: נשיא המדינה הנבצר, משה קצב הגיש הבוקר את מכתב התפטרותו מתפקידו, זאת במסגרת עסקת הטיעון שנחתמה אתמול עם הפרקליטות לפיה יודה בביצוע מעשה מגונה והטרדה מינית, יתפטר מתפקידו, וישלם לנפגעות פיצוי כספי.

משה קצב בחר שלא להגיע בעצמו למשכן, ומכתב התפטרותו הועבר למשכן הכנסת באמצעות שליח. אנשי המשמר הונחו לקבל את המכתב ולחתום לשליח על מועד קבלתו המדויק, כדי שמאותו רגע ייספרו 48 שעות עד לכניסת מועד התפטרות הנשיא לתוקף.

נשיא המדינה בחר לנסח את התפטרותו במכתב לקוני, שאינו מפרט את סיבת ההתפטרות. "אל יו"ר הכנסת דליה איציק שלום רב", כתב קצב, "תקופת כהונתי מסתיימת על פי הקבוע בחוק, בכח' בתמוז תשס"ז 14.7.07, אולם אני מבקש להקדים את סיום כהונתי בשבועיים ומודיע על התפטרותי. בכבוד רב, משה קצב", כך בקצרה, סיכם את כהונת הנשיא השמיני של מדינת ישראל.

המכתב הועבר ליו"ר הכנסת, דליה איציק, ולמעשה ביום ראשון בשעה 11:30 בדיוק, תהפוך הגברת איציק לנשיאה בפועל והיא תכהן בתפקיד עד ה-15 ביולי מועד הכתרתו של הנשיא התשיעי, שמעון פרס.

בבית הנשיא כבר נערכים לעידן פרס. פרישתו של קצב תביא להחלפת כל צמרת אנשי בית הנשיא. גורמים בכנסת מסרו כי אפרת דובדבני, המכהנת כמנכ"ל המשרד לפיתוח הנגב והגליל, בראשו עמד שמעון פרס, עד לבחירתו לנשיאות, מועמדת לתפקיד מנכ"ל בית הנשיא. לתפקיד שליש הנשיא, אותו ממלא כיום תא"ל שמעון חפץ, מועמדת תא"ל מירי רגב, עד לאחרונה דוברת צה"ל. אך למרות התפטרותו והודאתו הצפויה בביצוע עבירות מין יהנה הנשיא קצב מפנסיה של כ- 46 אלף שקלים לחודש, ומהטבות המסתכמות בכמיליון שקל לשנה. על פי המצב הקיים, ובהתאם לחוק הגמלאות לנושאי משרה ברשויות השלטון, שהתקבל ב- 1969, זכאי קצב לקבל לאחר התפטרותו ולמשך כל ימי חייו קצבה בסכום של 70 אחוז ממשכורת הנשיא. כמו כן יקבל מכונית שרד עם נהג, דירת שרד בירושלים, לרבות שירותי הבית ועזרה לניהול משק הבית וכן משרד ושירותי משרד בהיקף של שתי משרות מלאות.

קצב ובני משפחתו ייהנו גם משירותים רפואיים ואשפוז, באותם תנאים ובאותו היקף להם היו זכאים בעת כהונתו כנשיא. קצב יהיה זכאי גם לטלפון קוי ולטלפון נייד על חשבון המדינה.

כל הכותרות

בניסיון להימנע מכך נעשה בכנסת ניסיון לקדם הצעות חוק של חברי הכנסת רוחמה אברהם וגלעד ארדן, שעשויות למנוע ממנו את אותן הטבות. ח"כ ארדן (ליכוד) העביר בקריאה טרומית הצעת חוק שנועדה לשלול הטבות וזכויות אלו מנשיא או מכל נושא משרה ציבורית שהורשע בפלילים, בעבירה שיש עמה קלון, למעט פנסיה תקציבית או צוברת.

במקביל, הצעת החוק של ח"כ אברהם, שטרם הוגשה להצבעה, כוללת גם שלילת זכויות פנסיה. ח"כ אברהם אמרה אתמול כי בכוונתה לזרז את הטיפול בהצעות החוק. אם ההצעות יאושרו עוד בטרם יקבל הסדר הטיעון עם קצב תוקף של פסק דין, ניתן יהיה לשלול ממנו זכויות אלה, אולם נראה כי הסיכוי לכך קלוש שכן בסוף החודש הבא יוצאת הכנסת לפגרת הקיץ. הנשיא היוצא הסביר אתמול לבני משפחתו, מדוע בחר לחתום על עסקת הטיעון ולהודות בהטרדה מינית ובמעשה מגונה. "החלטתי לקבל את המלצת עורכי הדין, ולהודות בניסיון לנשיקה כדי למנוע מהמשפחה שלי את הסבל הרב הכרוך במשפט של שלוש שנים", אמר קצב בתגובה להודעת היועמ"ש מני מזוז על עסקת הטיעון.

מקורבו של הנשיא הנבצר, משה קצב, עו"ד דוד מנע, אמר אמש כי "כל התליינים שחיכו לנשיא קצב יישארו עם חבל תאוותם בידם". לדבריו, "להאשים אישומים חמורים ולבסוף לסגת, זה שרשרת הרים שהולידה עכבר".

מוקדם יותר אתמול התייחסגם ציון אמיר, עורך דינו של נשיא המדינה הנבצר, משה קצב, לעסקת הטיעון שרקם עם הפרקליטות ולייחסו של קצב אליה. "בקושי גדול מאוד הצלחנו להביא את הנשיא להודות במעשה כל-כך מינורי מההאשמות המקוריות", אמר הפרקליט בראיון לתוכנית הבוקר של אילנה דיין בגלי צה"ל. "יש כאלו שהיו רואים בכך עסקת חלומות". לאתר NRG מעריב

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה