סקירת המניות השבועית בעולם

בארה"ב מדשדשים לקראת עונת הדוחות. שבוע המסחר התנהל יחסית על מי מנוחות.

למרות שבמרבית ימי המסחר נרשמו ירידות קלות, עליה נאה של כמעט 1% במדד ה- S&P500 ביום רביעי הובילה את המדד לרשום עליה קלה של כ- 0.1% בסיכום שבועי. מדד ה- Dow Jones רשם עליה גדולה יותר של 0.4% ומדד ה- Nasdaq המשיך לבלוט לחיוב עם עליה של 0.6%. אם כי מספר חברות כבר פרסמו את דוחותיהן (בראשן Nike ו- Oracle) עונת הדוחות תחל רשמית רק בעוד שבוע עם פרסום דוחותיה של ענקית האלומיניום Alcoa אשר מסורתית פותחת את מצעד המדווחות.

המנצח השבועי – סקטור התקשורת

סקטור התקשורת רשם עליה מרשימה של כ- 2.4%, כאשר האחראית העיקרית לכך הייתה מובילת הסקטור, חברת AT&T, אשר רשמה שבוע מצוין עם עליה של 6.8%. מקור העליות הוא לא אחר מאשר מכשיר ה- iPhone החדש של חברת Apple. המכשיר, אשר נכון לעכשיו ניתן לשימוש אך ורק באמצעות הרשת של AT&T. השקה מוצלחת של המכשיר צפויה להגדיל את מספר המנויים של חטיבתה הסלולארית של החברה ובכך לתרום להכנסותיה. העלייה במחיר המניה גילמה רווחים צפויים (בהיוון להיום) של כ- 20 מיליארד דולר. בצד השני של המטבע חברת Verizon אשר בעיקר ממנה אמורים לבוא המנויים הנוספים של AT&T, איבדה במקביל כ- 6% מערכה, או כ- 4 מיליארד דולר במונחי שווי שוק. אחד ההסברים לפער הם ההערכות כי המכשיר החדש והמשוכלל, יניב הכנסות נוספות (גלישה באינטרנט וכיוצא בזה).

מוצרים ברי קיימא

סקטור המוצרים ברי הקיימא נסחר כמעט ללא שינוי. האירוע המרכזי בסקטור היה פרסום דוחותיה של Nike. החברה אמנם לא עקפה את התחזיות המוקדמות, אך מאידך פרסמה הערכות אופטימיות לגבי העתיד והציגה צבר הזמנות גדול מהצפוי. התגובה לא אחרה לבוא והמשקיעים המעודדים שלחו את המניה לעליה שבועית של מעל 10%. עוד גררה עניין חברת שירותי החינוך (אוניברסיטאות, תוכניות הכשרה למבוגרים וכו') Apollo Group. החברה פרסמה דוחות טובים מהצפוי וזינקה, בתגובה, במעל 15%. הסנוניות הראשונות של הסקטור מחזקות את הערכתנו האופטימית לגבי ביצועיו העתידיים של הסקטור.

ממשיך לבלוט לחיוב – סקטור הטכנולוגיה

מדד הנסדא"ק ממשיך להכות את מדד ה- S&P500 כבר שבוע שישי ברציפות. הפער בתשואות מתחילת השנה בין מדד ה- GSTI (מדד מניות הטכנולוגיה של Goldman Sachs, לשעבר נקרא GTC) לבין מדד ה- S&P500 גדל ל- 3.1%. חברת Oracle, אחת מחברות הטכנולוגיה המובילות, פרסמה דוחות טובים מהצפוי ורשמה בסיכום שבועי עליה נאה של כ- 1.7%. דוחות טובים נוספים פרסמה חברת Research In Motion, יצרנית מכשיר הסלולארי המשולב BlackBerry. מכשיר ה- iPhone של Apple אמור אמנם להוות מתחרה ישיר והשקתו לא אמורה לבשר טובות לחברה, אך תחזיות החברה לעתיד לא הצביעו על פגיעה שכזאת ואף עקפו את תחזיות האנליסטים המוקדמות. מניית החברה זינקה במעל 20% בפרץ של אופטימיות מכיוון המשקיעים.

בלט לשלילה – פיננסים

שבוע סוער עבר על הסקטור הפיננסי בצל פרשת קרנות הגידור של Bear Stearns. עם התפתחות הפרשה המשקיעים התבשרו כי Bear, בית ההשקעות החמישי בגודלו בארה"ב, ייקח על עצמו הלוואות שניתנו לקרנות בסכום כולל של 1.6 מיליארד דולר ולא 3.2 מיליארד דולר, כפי שפורסם. בנוסף, ראש מחלקת ניהול הנכסים של החברה הועבר מתפקידו. בתום שבוע מסחר תנודתי ביותר נרשמה ירידה של כ- 2.6% במחיר המניה. עוד בלטה בירידות ענקית הפיננסים Citi (לשעבר Citigroup) עם ירידה של כ- 2.2%.

המתאושש השבועי – סקטור התשתיות

סקטור התשתיות החבוט רשם התאוששות השבוע בצל ירידת התשואות. בסיכום שבועי הוסיף הסקטור כ- 1.7% לערכו. מבין חברות הסקטור בלטה לחיוב חברת Dominion Resources עם שלל אירועים. החברה הודיעה על מכירת עסקי הגז והנפט שלה בקנדה, על החזרת הכור Kewaunee לפעילות מלאה לאחר תיקונים ועל הנפקה מוצלחת של אג"ח אשר נתקלה בביקושים גבוהים. המניה הוסיפה השבוע כ- 7.2% לערכה.

כל הכותרות

הרכישה השבועית – מגמת המיזוגים והרכישות נמשכת

הרכישה השבועית נרשמה לאחר סיום המסחר השבוע, כאשר קבוצת משקיעים בהובלת Ontario Teachers' Pension Plan הסכימה לרכוש את BCE, חברת הטלפון הגדולה בקנדה, בסכום של 32.1 מיליארד דולר.

אירופה – עליות קלות

שבוע המסחר באירופה החל בירידות שערים, אך לקראת סיומו המגמה התהפכה והמדדים השונים ביבשת רשמו עליות שערים. מדד ה- Dow Jones Stoxx600 הצליח אף הוא להתגבר על הירידות ורשם בסיכום שבועי עליה של כ- 0.3%. המגמה החיובית של סוף השבוע נתמכה בעליות השערים שנרשמו ביום רביעי בארה"ב, בנתוני אינפלציה נמוכים מהצפוי בגרמניה ונתוני צמיחה טובים באנגליה.

אנגליה – ניסיונות הפיגוע לא עצרו את עליות השערים

ה- FTSE100 האנגלי רשם עליות שערים השבוע (0.6%) בצל ניסיונות הפיגועים בלונדון. ניסיון הפיגוע אמנם בתחילה שלח את המדדים במדינה לירידות, אך עוד באותו היום הירידות התחלפו בעליות שערים, תוך שהן מסתייעות בנתוני צמיחה לרבעון הראשון, שהיו מעט טובים מההערכות הקודמות. ניסיון הפיגוע בשדה התעופה בגלזגו היה לאחר סיום המסחר. ללא התפתחויות שליליות נוספות במישור הביטחוני, אין אנו צופים ירידות משמעותיות בעקבותיו. הסקטור שעלול להיפגע עם תחילת שבוע המסחר הקרוב הוא סקטור חברות התעופה, כאשר אלו אשר עלולות לסבול מאמצעי הביטחון המוגברים ומירידה בתנועת הנוסעים לתקופת מה.

איטליה – החולשה נמשכת

יותר ויותר נראה כי מדד ה- S&P/MIB האיטלקי משמש השנה ככבשה השחורה של היבשת. מתחילת השנה הניב המדד תשואה של כ- 4.6% (כולל דיבידנד), זאת בהשוואה לתשואה של 10.3% ב- Stoxx600. המדד האיטלקי איבד השבוע כ- 0.5% בצל נתוני אינפלציה גבוהים מהצפוי. את הירידות הוביל הבנק הגדול במדינה, UniCredit, אשר איבד כ- 1.9% מערכו תוך שהוא מושך אחריו למטה את שאר הגופים הפיננסיים במדינה.

גרמניה – ממשיכה להוביל

נתוני האינפלציה הנמוכים עזרו ל- DAX לשמור על מעמדו המוביל ביבשת. בסיכום שבועי הוסיף המדד הגרמני כ- 0.7% תוך שהוא מגדיל את הפער בינו לבין שאר אירופה. את העליות הובילה חברת התשתיות הענקית E.ON אשר נהנתה מהמגמה החיובית של הסקטור ברחבי העולם ומתחילת תוכנית Buy Back (רכישה עצמית של מניות) בהיקף של 10% ממניות החברה.

אסיה – נתוני מאקרו חלשים עצרו את מגמת העליות ביפן

ה- Nikkei225 היפני אשר נהנה מעדנה בשבועות האחרונים, חזר לסורו לאחר שהתפרסמו מספר נתוני מאקרו חלשים בארה"ב. המסחר ביפן התנהל בדומה למסחר בארה"ב ובאירופה ובסיכום שבועי נרשמה ירידה קלה של כ- 0.3%. את הירידות מיתנו יצרניות הרכב המובילות לאור שדרוגי המלצות של מספר אנליסטים ליצרנית הרכיבים לרכב Denso ולאור הודעת Honda כי מכירותיה לחודש יוני בארה"ב ככל הנראה צמחו. בנוסף, היום הודיע מנכ"ל החברה כי החברה אף תעדכן את תחזיותיה (למעלה) בעקבות היחלשות הין היפני. Toyota, Honda ו- Denso הוסיפו 1.3%, 2.3% ו- 4.1% בהתאמה.

בסין רכבת הרים

מדד ה- CSI300, המאגד את 300 החברות הגדולות הנסחרות במדדי ה- A Share של שנחאי ושנזן, רשם ירידה שבועית חדה של כ- 7.1%. הירידות השבוע נגרמו לאחר שהמשקיעים העריכו כי הצמיחה החזקה במדינה בשנת 2007 תחייב נקיטת צעדים מוניטאריים נוספים ע"מ להילחם באינפלציה. בהודו ממשיך ה- Sensex לטפס כאשר השבוע הוסיף המדד כ- 1.3% לערכו. לשלילה בלטה דרום קוריאה, לאחר תקופה נאה של עליות שערים, כאשר מדד ה- KOSPI איבד כ- 1.6% מערכו.

מאת: עינת סקורניק - ראש ענף מחקר שוק ההון, מערך ייעוץ בהשקעות, בנק לאומי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה