סקירת המניות השבועית בעולם

בארה"ב – עליות שערים לקראת עונת הדוחות. שבוע המסחר נפתח עם נתוני מאקרו חזקים מהצפוי, וכך גם הסתיים.

התוצאה המיידית הייתה עליה משמעותית בתשואות האג"ח, אך בניגוד לפעם הקודמת שהתשואות זינקו, המשקיעים בשוק המניות העדיפו דווקא להסתכל על חצי הכוס המלאה, קרי, הצמיחה החזקה והשיפור הצפוי ברווחי החברות כתוצאה מכך, ולא בחצי הכוס הריקה, סביבת ריבית גבוהה יותר אשר מצדיקה מכפילים נמוכים יותר.

בסיכום שבועי הצליח מדד ה- S&P500 לסיים את כל ימי המסחר בטריטוריה הירוקה ולרשום תשואה שבועית של כ- 1.8%. מדד ה- Dow Jones הסתפק בתשואה של כ- 1.5%, ואילו מדד ה- Nasdaq המשיך להציג ביצועים עודפים עם תשואה מרשימה של כ- 2.4%. השבוע תחל באופן רשמי עונת הדוחות כאשר את יריית הפתיחה תיתן, כרגיל, חברת האלומיניום Alcoa ביום שני. עוד תגרור עניין רב, ענקית התעשייה General Electric אשר תפרסם את דוחותיה ביום שישי. אנו צופים עונת דוחות חיובית כאשר להערכתנו חברות הטכנולוגיה יבלטו לטובה.

צועדים בראש – הסחורות והאנרגיה

סקטורי הסחורות והאנרגיה, שניים מהסקטורים החמים השנה, ממשיכים להפגין ביצועי יתר והשבוע הוסיפו כ- 2.6% וכ- 3.2% לערכם בהתאמה. הסקטורים נהנו מהעלייה במחיר הנפט ובמחירי הסחורות אשר "תודלקה" עקב מתיחות בניגריה ולאחר פרסום נתוני המאקרו האמריקאים החזקים. סקטור האנרגיה הצליח השבוע לחצות את רף 20% מתחילת השנה, כאשר סקטור הסחורות צמוד אליו מאחור עם תשואה של כ- 18.5%. עם זאת, בנימה פחות חיובית, צריך לזכור כי מחיר הנפט הנוכחי אינו נמוך והסיכון לנכנסים בעיתוי זה להשקעה בסקטור עלה בצורה משמעותית.

מוצרים ברי קיימא

סקטור המוצרים ברי קיימא מתחיל לסגור את הפער שנפתח בינו לבין מדד ה- S&P500 מתחילת השנה כאשר השבוע הוסיף כ- 2.2% לערכו. הסקטור נהנה מההודעה על רכישתה של רשת המלונות המפורסמת Hilton, ע"י קרן Blackstone בתמורה ל- 26 מיליארד דולר, מחיר ששיקף פרמיה של כ- 40% על מחיר המניה. חברות נוספות שבלטו בסקטור היו Macy's, עם עליה שבועית של כ- 5.6% עקב ספקולציות על האפשרות לרכישתה ע"י חברת Private Equity, ו- Target עם עליה שבועית של כ- 7.1% עקב ספקולציות לפיהן החברה עשויה למכור את חטיבת כרטיסי האשראי שלה. הדובר של Macy's סירב להגיב והדובר של Target הזדרז להודיע, כפי שקורה פעמים רבות במקרים אלו, כי הוא "לא מגיב לשמועות". עכשיו רק נשאר לראות אם מדובר בשמועות גרידא או במידע מבוסס יותר.

ממשיך לבלוט לחיוב – סקטור הטכנולוגיה

מדד ה- Nasdaq ממשיך להכות את מדד ה- S&P500 כבר שבוע שביעי ברציפות והפער בין מניות הטכנולוגיה לשאר המניות הולך וגדל, מגמה שלדעתנו תימשך. הכוכבת הבלתי מעורערת של התקופה האחרונה היא אימפריית המחשבים שהפכה לאימפריית נגנים ורוצה להפוך לאימפריית ניידים – חברת Apple. מה שמתברר כהשקה סופר מוצלחת של מכשיר הטלפון הסלולרי המשולב MP3 של החברה, iPhone, שולח את מניית החברה לשיאים חדשים. השבוע שברה המניה את רף 130 הדולר למניה עם עליה שבועית של כ- 8.4%. תת הסקטור של המוליכים למחצה במדד ה- S&P500 (ובכלל) בלט לחיוב עם עליה שבועית של כ- 3.2%. הסקטור, אשר מפגין ביצועים טובים מתחילת השנה, נהנה מעליה בשיעור של 2.4% במכירות הסקטור הגלובליות בחודש מאי.

היחיד שלא עלה השבוע – סקטור התקשורת

לאחר העלייה המרשימה בסקטור בשבוע שעבר, לקחו המשקיעים פסק זמן והסקטור סיים את השבוע ללא שינוי. חברת AT&T, אשר בשבוע הקודם התחזקה בצורה משמעותית לאור הערכות כי מאות אלפי מנויים יעברו לחברה עקב השקת ה- iPhone של Apple (AT&T היא החברה היחידה אשר ניתן להשתמש באמצעותה ב- iPhone), התממשה קלות (1.2%-) והייתה הגורם העיקרי לחולשה היחסית של הסקטור. ההתאוששות שנרשמה ב- Sprint Nextel (5.6%) אשר בשבוע הקודם נפגעה כתוצאה מהחשש כי מאות אלפי מנויים יעזבו אותה ל- AT&T, לא הצליחה להעביר את הסקטור לעליות.

כל הכותרות

חזר לחטוף - תשתיות

אמנם בסיכומו של שבוע נרשמה בסקטור התשתיות עליה של כ- 1%, אך למעט יום המסחר הראשון שהתאפיין בעליות חדות (מעל 2%) בשארית השבוע נרשמו ירידות שערים. הירידות נגרמו, כמובן, עקב עליית התשואות.

אירופה – עליות שערים בצל הריבית

התפאורה הונחה לשבוע חלש, הריבית באנגליה הועלתה, Trichet דיבר על כך שהריבית הנוכחית נמוכה מספיק בשביל לתמוך בצמיחה (ורמז בכך שאין לו כל כוונה לעצור בינתיים את תהליך העלאת הריבית) והשבוע נפתח בצל ניסיון הפיגוע בשדה התעופה בגלזגו. עם זאת, כפי שבדרך כלל קורה, כאשר בארה"ב יש עליות, גם באירופה יש עליות. בסיכום שבועי רשם מדד ה- Dow Jones Stoxx600 עליה של כ- 0.9%, כאשר הסקטורים שבלטו לחיוב היו, כמו בארה"ב, הסחורות והאנרגיה (מחירים גבוהים), הנסיעות והנופש (בעקבות רכישת Hilton) והטכנולוגיה. לשלילה בלטו התשתיות (סביבת הריבית הגבוהה ועליית התשואות בארה"ב) והתקשורת.

גרמניה – גם המובילה צריכה לנוח מפעם לפעם

נתוני המאקרו בגרמניה ממשיכים להיות טובים ולתמוך בעליות השערים, אך נראה כי לאחר ביצועי היתר המרשימים מתחילת השנה ובפרט בשלושת החודשים האחרונים, המשקיעים החליטו לנוח מעט ולאגור כוחות. מעניין לציין כי אם מבצעים ממוצע פשוט (משקל שווה) לחברות ה- DAX מקבלים עליה שבועית של כ- 1.3%, אם כי הממוצע המדויק על פי המשקל של החברות השונות נותן תשואה שבועית של כ- 0.5%. הסיבה לפער היא חולשתן של מרבית החברות ה"כבדות" במדד. בראשן חברת התשתיות E.ON שאיבדה כ- 1%.

בלטו לחיוב – אנגליה וספרד

מדד ה- FTSE100 האנגלי, וכבר ציינו את זה בעבר, נוטה פחות להתרגש מעליה בסביבת הריבית האירופאית וזאת לאור רמת הריבית הגבוהה באנגליה. כפי שהערכנו בזהירות, השפעת הפיגועים הייתה מינורית ולטווח קצר מאוד, עליית הריבית באנגליה (ל- 5.75%) הייתה צפויה זה מכבר והמשקיעים העדיפו בסופו של דבר להתמקד בנתוני צמיחה חזקים מהצפוי ושלחו את המדד האנגלי למעלה. בסיכום שבועי הוסיף המדד כ- 1.2% לערכו. בספרד נתוני הייצור היו אמנם מעט חלשים מהצפוי, אך מאידך מדד אמון הצרכנים ממשיך לשייט בגובה רב והיווה תמיכה משמעותית לשווקים. מבין החברות השונות בלטה לחיוב Gamesa, המייצרת טורבינות להפקת חשמל מרוח, לאחר שבית ההשקעות האמריקאי Lehman Brothers יצא עם המלצת קניה לחברה בסקירה חדשה. המניה הוסיפה כ- 5.3% לערכה. מדד ה- IBEX35 עצמו סיים את השבוע עם עלייה של כ- 1.1%.

פינת הרכישה השבועית באירופה

הצעת הרכש השבועית שייכת לקרן Carlyle האמריקאית אשר על פי הדלפות של מקורבים הציעה לרכוש את Virgin Media הבריטית בתמורת 10.8 מיליארד ליש"ט. מנייתה של Virgin זינקה בעקבות ההודעה ב- 17.6%, אך עדיין נסחרת בכ- 10% מתחת למחיר שהודלף, לאור אי הוודאות הרבה בנושא.

אסיה – נתוני מאקרו חלשים עצרו את מגמת העליות ביפן

ההתאוששות במדדים היפנים נבלמה לאחר שהמדד הרחב ביותר לאינדיקאטורים כלכליים (leading index) היה חלש מהצפוי. הנתון גדע רצף של מספר ימים חיובים ובסיכום שבועי נשאר ה- Nikkei ברמה אותה התחיל את השבוע. לעומת זאת, מדד אסיה פסיפיק של מורגן סטנלי רשם עליה מרשימה של 2.2%, תוך שהוא מסתייע במדדים השונים בהונג-קונג (רשמו עליות שנעו בין 2.7% ל- 5%), בהודו (שם ה- Sensex הוסיף כ- 2.2%) ובדרום קוריאה (בין 6%-7%) אשר התעודדה מהמסרים המרגיעים מכיוונה של צפון קוריאה באשר לפירוק תוכנית הגרעין שלה.

בסין התנודתיות מרקיעה שחקים והמדדים השונים נזרקים באלימות למעלה ולמטה, הממוצע השבועי של המדדים השונים במדינה נראה סולידי ונע בין ירידות של 2% לעליות של 0.5%, אך אם מסתכלים, למשל, על המסחר היומי של מדד ה- CSI300, המדד המוביל בסין, רואים כי התנודה היומית הממוצעת היא כמעט 3%.

מאת: עינת סקורניק - ראש ענף מחקר שוק ההון, מערך ייעוץ בהשקעות, בנק לאומי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה