כך מתכנן צה"ל לנסות לחסל את נסראללה
באגף המודיעין של צה"ל נבנתה בחודשים האחרונים חטיבה מיוחדת שתפקידה יהיה להביא בזמן אמת למציאת המיקום המדויק של אישיות רמת דרג בשורות האויב, כדמותו של מזכ"ל החיזבאללה חסן נסראללה, וזאת כדי לחסלו במהירות לצד ייצור "מטרות איכות נוספות". החטיבה החדשה זכתה לכינוי "חטיבת הפעלה מבצעית", והיא פועלת במקביל לחטיבת המחקר.
משנת 1973 עוסקים באגף המודיעין בטראומת מלחמת יום הכיפורים ויכולת ההתרעה של צה"ל מפני המלחמה הבאה, אם תפרוץ. מאז נכנס ראש אגף המודיעין האלוף עמוס ידלין לתפקיד הוא ביצע שורה של שינויים ארגוניים בתוך האגף, כשהעיקרי בהם, לצד היכולת להתריע בזמן, הוא האחריות על הניצחון במלחמה הבאה.
בצה"ל מסבירים כי השינוי הארגוני נועד לספק לעשרות אלפי הפצצות והחימוש מונחה ג'י-פי-אס, מכ"ם, קרני לייזר, וטלוויזיה נקודות ציון בשטח האויב. עיקר הבעיה עמה מתמודד אמ"ן היא היכולת לייצר מטרות מודיעין בעידן בו צה"ל כבר לא בהכרח יתמודד עם צבאות גדולים, אלא גם עם כוחות קטנים ומחופרים שנטמעים בתוך אוכלוסייה אזרחית.
אחת המסקנות שעלו בצה"ל במסגרת התחקירים שבוצעו לאחר מלחמת לבנון השנייה היתה שמודיעין איכותי הוא תנאי להפעלה אפקטיבית של כל מערכי צה"ל. אחד הדגשים היה כי יש להשיג מודיעין על מטרות ערכיות. כמו כן גבר בצה"ל הרצון ליצור בנק מטרות איכותי. בעקבות כך זכה הרעיון של ידלין להקים גוף ייחודי לנושא בתמיכה ובתקציב נוסף - הכל כדי לממש את החזון. המטרה: מודיעין בזמן אמת על פי הנחת העבודה של אמ"ן, האויב הבין היטב כי עליו להיטמע באוכלוסייה אזרחית על מנת לחמוק מהנשק הממוקד של צה"ל, ואף להתחפר במערות ובבונקרים תת-קרקעיים. יכולת זו של האויב מחייבת את כלל גופי המודיעין וזרועות צה"ל השונות לשתף פעולה בזמן אמת. מערכת זו צריכה לכלול מודיעין חזותי, אנושי, קולי ושותפים מחוץ לצה"ל כדוגמת השב"כ והמוסד.
לצורך מימוש החזון הוחלט בצה"ל על תפקיד חדש באמ"ן, בראשו עומד ראש קצין בדרגת תא"ל. תפקידו של הקצין הבכיר יהיה לתאם בזמן אמת בין כל גופי המודיעין במטרה לגבש מטרה איכותית כדוגמת נסראללה, שמאז המלחמה נמלט מידי צה"ל וחי במקומות מסתור.
לצד ראש חטיבת המחקר, האחראי על המסמכים שמגיעים לשולחנם של הרמטכ"ל, שר הביטחון וראש הממשלה, פועל תא"ל ניצן אלון, ראש חטיבת ההפעלה המבצעית. החטיבה שבפיקודו תבצע עיבוד של כל נתוני המודיעין, תוך שימוש מרבי בנתוני המודיעין השונים, וזאת כדי לבנות את הפעולה המבצעית.
גורמים בצה"ל מסבירים כי בניגוד לעבר, בעימותים מול צבאות גדולים בהם לתצלומי האוויר היה ערך רב, במצב הנוכחי דרוש מידע "און-ליין" (בזמן אמת) כדי לאתר את המטרה, לעקוב אחריה ולכוון לעברה אמצעי אש.