שוקי המטבעות: פריצתו האמינה של השטרלינג האנגלי
שבוע המסחר הנוכחי מתאפיין בהמשך מגמת התחזקותם של האירופאים. הקוראים שעקבו אחר הסקירות בחודש האחרון יודעים שאנו בעיצומו של גל עליות אשר מאופיין בהתחזקות רוב הצמדים כנגד הדולר האמריקאי. נכון לעכשיו שלושת המגמות העיקריות -הראשית המשנית והמינורית עדיין מסנכרנות , האיכות גבוה והמומנטום גם. הדבר מגדיל את הסיכוי לרמות מחירים גבוהות יותר בעתיד.
המסקנה: כל תיקון טכני שיבוא סביר ויהיה בר חלוף ואחריו יכבשו המטבעות רמות גבוהות יותר.
כמה מילים על השטרלינג האנגלי. מזה מספר שבועות אנו מנהלים מעקב צמוד אחר המטבע שהוא חביב הסוחרים בגלל היותו תנודתי ואלים - בדיוק מה שהסוחרים חובבי האדרנלין מחפשים. נכון לכתיבת שורות אלה המטבע משייט ברמות מחירים גבוהות יחסית, רמות שיא בהם לא ביקר מזה 17 שנים. הדבר יכול לעורר פחד בלבם של חלק מהסוחרים מכיוון שבעבר כל ניסיון לתקוף רמות אלה לא צלח ובתגובה צנח המטבע בחדות.
אולם, הפעם, על פי התנהלות המטבע ומצב שוק המטבעות העולמי נראה שהפריצה אמינה ואנו רק בתחילתו של מהלך מרשים אשר לא יפסח על אף אחד מהצמדים הנסחרים נגד הדולר האמריקאי כולל האירו ,הדולר האוסטרלי והניו-זילנדי –מה שנקרה תחילתו של שוק שוורים אמיתי .
אם נתמקד קצת בשטרלינג מבחינה טקטית לצורך תזמון נוכל לראות שבחודש האחרון גמע המטבע מהלך מרשים בין 600 פיפסים, החל מרמת 1.9650 ועד 2.0250. יעד המחירים על פי סקירותינו האחרונות עומד גבוה יותר באזור רמת ה-2.05 אולם ישנו סיכוי לתיקון קל כבר בימים הקרובים לפני הקפיצה הגדולה מכוון שברמת ה2.0250 נתקל המטבע בגל חזק של מכירות ויש לבחון האם הדבר לא יוביל לירידות.
לכן, נכון לעכשיו ההחלטה הנבונה ביותר תהיה למי שמחזיק כבר בשטרלינג ויש בחשבונו רווח נאה לצמצם קצת אחזקות או להצמיד את ההוראה לקטיעת הפסד יותר קרוב למחיר השוק לצורך קיבוע רווחים ושמירה על הקרן . למי שחשקה נפשו במטבע אך לא הספיק לקנות ברמות הנמוכות כדאי להמתין ולבחון כיצד מתנהל יום המסחר הנוכחי . במידה והמטבע שומר על עוצמה והמומנטום קיים ניתן לבצע עסקה תוך הקפדה על ההוראה לקטיעת ההפסד ובנוסף הוראה ללקיחת רווח באזור ה-2.05.
מבחינת נתונים כלכליים אליהם כדאי לשים לב השבוע כדאי להתמקד ביום חמישי ,12.7, שעה 12:00 בצהריים שעון ישראל. אז צפויים להתפרסם באירופה מספר נתונים חשובים בהם התמ"ג הרבעוני. התוצר מקומי גולמי (תמ"ג) הנו המדד המקיף ביותר להערכת הפעילות הכלכלית. המדד מתפרסם בכל רבעון במונחים שנתיים והוא משקף את סך התפוקה הכלכלית. התוצאות עשויות להיות תנודתיות ולהשתנות מחודש לחודש, בעיקר בשל משתני המלאים והיצוא נטו. נתוני המכירות הסופיים (ללא מלאים) עשויים לסייע בזיהוי מגמות צמיחה מאחר והמלאים מייצגים סחורות שלא נמכרו ומלאים גבוהים עלולים להעלות את התמ"ג אך תוך כדי כך לסמן חולשה ולא עוצמה. הצפי במקרה הנוכחי הינו שלילי ועומד על 0.6% כאשר הנתון הקודם עמד על 0.9% . ירידה בתמ"ג לא בריאה למטבע המקומי ועלולה להוות טריגר לתיקון בשוק אבל לא להיפוך המגמה .
בנוסף ביום שישי 13.7 שעה 17:00 שעון ישראל צפוי להתפרסם בארה"ב סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן . הצפי עומד על 85.5 ביחס לנתון הקודם אשר עמד כל 85.3 .כל תוצאה מעל הצפי עלולה לחזק את הדולר ואם תיקון יצא לדרך עוד לפני יכול הדבר לחזק את עוצמתו במקצת .
לסיכום הייתי אומר שהיום יומיים הקרובים מצריכים משנה זהירות . אם הכול יעבור חלק והעוצמות יישארו אין סיבה לדאגה. אולם במידה והאירופאים יתחילו לגמגם כדאי לקחת רווח נאה מכוון שתמיד ניתן לחזור לשוק בשלב מאוחר יותר לאחר חלוף הסכנה.
מאת- סלם רובי
*הכותב הוא אנליסט בכיר ומרכז אסטרטגיות המסחר באפיקס .