פרוטרום ורמות חתמו הסכם למסחור ידע ייחודי
חברת פרוטרום תעשיות וחברת רמות ליד אוניברסיטת תל-אביב, חתמו על הסכם בלעדי למסחור ידע ייחודי, המוגן בבקשה לרישום פטנט, להפקת תמצית קינמון חדשנית בעלת פעילות אנטי-ויראלית אשר פותחה על ידי פרופסור מיכאל עובדיה מאוניברסיטת תל-אביב. במחקר מקיף שבוצע במעבדתו של פרופסור עובדיה הודגמה יכולתה של התמצית לנטרל במהירות פעילות של מגוון רחב של נגיפים הגורמים למחלות זיהומיות, באדם ובעלי חיים כגון: שפעת של אדם ועופות (Influenza), נגיף ההרפס (HSV-1) ונגיף הכשל החיסוני הנרכש .
פעילות ייחודית נוספת של התמצית החדשנית הינה בסיוע לתגובת מערכת החיסון כנגד נגיפים, שהודגמה, בין השאר, ביכולת לחסן עוברי עופות כנגד הדבקה בנגיף מחלת ניוקסל - (NDV). נסיונות שבוצעו בשיתוף עם חברה וטרינרית הראו, כי ניתן לחסן עופות כנגד נגיף ה NDV בעודם בביצה ובכך לייעל בצורה משמעותית את הדרך בה ניתן החיסון כיום, להעלות את שיעורי ההצלחה ולמזער את התמותה.
על פי ההסכם קיבלה פרוטרום מרמות רשיון עולמי ובלעדי למסחור הידע, לייצור ולשיווק התמצית הטבעית הייחודית, המבוססת על ידע המוגן בבקשות לרישום פטנט. בכוונת פרוטרום לשווק מוצר ייחודי זה לתעשיות ה Nutraceuticals, המזון הפונקציונלי, מזון הבריאות ומזון לבעלי חיים וכן להמשיך הפיתוח לכיוון תרופה לבני אדם ולבעלי חיים, וזאת כחלק מסל המוצרים הטבעיים הייחודיים שלה. פרוטרום תשקיע בהמשך המחקר והפיתוח של מוצר ייחודי זה ויישומים נוספים שלו בתחומי פעילותה. את המחקר יוביל הפרופסור מיכאל עובדיה.
פרוטרום תשתמש בידע הנצבר הרב שלה בייצור מוצרים טבעיים לשם מחקר, פיתוח וגמלון תהליך הייצור של המוצר, בהתאם לתקני איכות בינלאומיים, על מנת להביאו לייצור תעשייתי ולמסחורו. להערכת פרוטרום שיווק המוצר יחל בעוד כשנה.
ההתקשרות עם רמות הינה חלק ממהלך אסטרטגי רחב של פרוטרום שמטרתו הרחבת סל המוצרים הטבעיים הייחודיים שלה וחיזוק מיצובה ומעמדה כספק עולמי מוביל של מוצרים טבעיים ורכיבי מזון פונקציונליים בתחומי הבריאות והטעם. במסגרת מהלך זה פרוטרום משקיעה ומשתפת פעולה עם חברות סטארט-אפ, מכוני מחקר ואוניברסיטאות, המפתחים טכנולוגיות ומוצרים חדשניים וייחודיים. פעילות זו תומכת ומחזקת את פעילות המחקר והפיתוח הפנימית של פרוטרום הנעשית באופן שוטף ורציף על ידי אנשי המחקר והפיתוח שלה ברחבי העולם. במהלך השנה האחרונה יצרה פרוטרום מספר שיתופי פעולה שכאלה – שיתוף פעולה בלעדי עם חברת די.
הרב מהחממה הטכנולוגיתNGT בנצרת למיסחור מיצוי צמחי טבעי המשמש להורדת וייצוב רמות הסוכר בדם לחולי סכרת; שיתוף פעולה בלעדי עם חברת מגנטיקה אינטראקטיב בע"מ לייצור, לשיווק ולמכירה של מוצרים עתירי חומצת שמן אומגה 3; שיתוף פעולה בלעדי עם חברת קפיסיוויט ביוטכנולוגיה בע"מ למסחור ידע ייחודי אשר פותח במכון וולקני להפקת מיצויי טבעי מפפריקה כמקור ביולוגי זמין לקרוטנואידים (carotenoids) ובעיקר לקפסנטין (capsanthin) ועוד.
לדברי אורי יהודאי, נשיא ומנהל העסקים הראשי של פרוטרום: "הוספת מוצר ייחודי וחדשני זה לסל המוצרים הטבעיים המגוון של פרוטרום תתרום להמשך מימוש אסטרטגית הצמיחה המהירה שלה, תוך שימת דגש על מוצרים טבעיים המיועדים לתחומים בעלי שיעורי צמיחה גבוהים כגון המזון הפונקציונלי, מזון הבריאות וה Nutraceuticals. שיתופי הפעולה שיוצרת פרוטרום עם חברות סטארט-אפ, מכוני מחקר ואוניברסיטאות מחזקים ומעבים את צנרת המוצרים החדשים והחדשניים של פרוטרום, שבכוונתה להשיק בשנים הבאות והיא פועלת ליצירת שיתופי פעולה אסטרטגיים נוספים."
לדברי ד"ר יהודה ניב, מנכ"ל חברת רמות ליד אוניברסיטת תל-אביב בע"מ: "גילוי ופיתוח התמצית הייחודית מהווים דוגמא לפירות מחקרים יצירתיים ומובילים בתחומם המתבצעים באוניברסיטת תל אביב. מתן הרישיון לחברת פרוטרום הוא הצעד ההגיוני הבא במאמץ להפוך את התגלית המדעית למוצרים בתחומי הבריאות, ביוטכנולוגיה ומוצרי צריכה" ד"ר ניב הוסיף ואמר: "רמות פועלת להידוק הקשר שבין קהילת החוקרים באוניברסיטת תל אביב לתעשייה על מנת לאפשר את המשך הפיתוח של ממצאים אקדמיים והפיכתם למוצרים לטובת הכלל". במסגרת שיתוף הפעולה עם פרוטרום תשתמש פרוטרום בפריסתה הגלובלית, הכוללת מעל ל- 5,000 לקוחות בינלאומיים ומקומיים ביותר מ- 120 מדינות, ביניהם החברות הגדולות בתחומן, במערך השיווק והמכירה שלה ובניסיונה העשיר בייצור תעשייתי הכולל ידע רב בגמלון תהליכי ייצור והבאת מוצרים לייצור מסחרי על מנת להביא למסחורו של הידע ושל מוצר ייחודי זה.