שוק המטבעות: הנחת העבודה היא כי הדולר ימשיך להחלש

רובי סלם מעריך כי ככל שפערי הריביות בין הצמדים הבולטים בעולם גדולים יותר - הצמד אטרקטיבי יותר ימשוך אליו גופים גדולים שמעוניינים לקבל את הריבית
רובי סלם |

גם שבוע המסחר הנוכחי מתאפיין בהמשך התחזקות המטבעות האירופאים בהם השטרלינג והיורו וכמו כן, הדולר האוסטרלי והניו זילנדי כנגד הדולר האמריקני. שוב הנחת העבודה היא שאנו בשוק עולה בדיוק כמו הבורסות ברחבי העולם אשר שוברות שיאים חדשים כמעט מידי יום. הסיבות ברורות, הכלכלה העולמית מתחזקת, הביקושים ערים, חברות מציגות דוחות טובים. עם הביקושים מגיעים עליות מחירים אשר גורמות לאינפלציה ובתגובה על מנת לשמור על יעדיה ממשיכים הבנקים המרכזיים ברחבי העולם במדיניות העלאת ריבית מדודה ויציבה.

הריביות הגבוהות גורמות למטבעות להתחזק מכיוון שמפתות סוחרים לרכוש את הצמדים על מנת להרוויח מהפרשי הריביות. לדוגמא, הריבית בארה"ב עומדת על 5.25% לשנה וביפן על 0.5% לשנה. סוחר אשר יחזיק בצמד דולר-יין יקבל ריבית שנתית בסך הכל 4.75% באופן יחסי לזמן אשר יחזיק את הצמד.

המסקנה היא, שככל שפערי הריביות בין הצמדים גדולים יותר - הצמד אטרקטיבי יותר וימשוך אליו גופים גדולים שמעוניינים לקבל את הריבית. הקניות המאסיביות מעלות את ערך המטבע ובכך מרוויחים הסוחרים כפול-גם ריבית וגם ערך.

ולכן, אם נבחן את הקרוסים העיקריים (צמדים שלא נסחר ישירות מול הדולר) שעונים לקריטריון החשוב של פער ריביות גדול, בהם השטרלינג-יין, ניו זילנדי-יין, אוסטרלי-יין, נגיע למסקנה ברורה שניתן לתרגמה לרווחים. הצמדים הללו הם הדבר החם כרגע בשוק המטבעות מהסיבות שהזכרתי קודם. פער הריביות יכול להגיע אף ל-7.5% שנתי במקרה של הניו זילנדי-יין ולריבית כזו אף משקיע לא היה מתנגד.

אם נבחן הקרוסים מבחינה טכנית נגיע למסקנה מעניינת והיא שהסביבה הטכנית אכן תומכת בפונדמנטלית כלכלית והקרוסים הללו נמצאים במגמת עליה חזקה ביותר . בכל אחד מהם שלושת המגמות מסנכרנות-הראשית, המשנית והמינורית. בנוסף, מאופיינת המגמה במומנטום רב ובאיכות גבוה, דבר המבטיח רמות גבוהות בעתיד הקרוב.

בנקודה זו, כדאי מאוד לפתוח גרף יומי של כל אחד מהקרוסים. מבנה המחירים והתנהגות הצמדים מעלים את האפשרות שמהלך יצא זה מכבר לדרך וצפוי להתחזק בשבועות הקרובים. הנקודה החשובה שבכל אחד מצמדים התרחשה פריצה לשיא חדש והדבר מהווה איתות קנייה אמין. כרגע נראה שהדבר היחיד שמפריע לקרוסים לשעוט בחוזקה מעלה זהו היין היפני ששומר על חוזק יחסי. אולם לא נראה שהמטבע היפני יוכל להחזיק מעמד זמן רב וברגע שיתחיל להיחלש ,ונראה שהתהליך יתרחש כבר בשבועיים הקרובים סביר ונראה פרץ של אנרגיה אשר ישגר את הקרוסים כלפי מעלה.

מבחנת נתונים כלכליים שצפויים להתפרסם כדאי לשים לב למדדי המחירים לצרכן חודשי ושנתי בארה"ב שיתפרסמו היום 15:30 שעון ישראל. מדדים אלה הינם מדדי האינפלציה המרכזיים ברב מדינות העולם - מודדים את שינוי המחירים לצרכן של סל מוצרים המורכב מסחורות ושירותים חיוניים אותם צורך הצרכן הממוצע. הסל כולל פריטים כמו מזון, ביגוד, דיור, דלק, תחבורה, בריאות וכל שאר הסחורות ו/או השירותים אותם צורכים האנשים מדי יום. הפריטים מחולקים לשבע קטגוריות ולכל קטגוריה משקל משלה בהתאם לחשיבותה.

במקביל אליהם צפויים להתפרסם נתונים נוספים שסביר ובגלל חשיבותם ישמשו כטריגר לתחילת מהלך בשוק.

אגב, הקוראים אשר עקבו אחר הסקירות במהלך החודש האחרון יודעים שכמעט כל אחת מהן הוקדשה לשטרלינג האנגלי וכבר אז קבענו יעד מחירים באזור ה-2.05. אז נכון לאתמול השער הגבוה שנקבע במהלך היום עמד על 2.0492 ועל פי עוצמתו של המטבע נראה שיעד המחירים ייכבש בקלות והיד עוד נטויה. מי שכבר מחזיק בשטרלינג מרמות נמוכות יותר, ויש בחשבונו רווח נאה כדאי שיתמקד כעת בשלב ניהול הפוזיציה והצמדת ההוראות לבלימת הפסד לצורך קיבוע רווחים מכוון שבמידה ויגיע תיקון טכני הוא יכול להיות אלים ולמחוק בזמן קצר מה שנבנה במשך תקופה.

*מאת: רובי סלם - סוחר ומרצה במכללה למסחר-המרכז ללימודי שוק ההון והמט"ח, ראשל"צ .

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה