D&B: שוק החתונות בארץ מגלגל כ-2 מיליארד דולר בשנה

הטרנד העכשווי הוא להתחתן בגן ארועים ולא באולם. מרבית הנשים בישראל מתחתנות בגילאי 20-24, בעוד הגברים דוחים את הקץ לגיל 25 עד 29; וגם - זול יותר להתחתן בחורף
אפרת אדיר |

הישראלים מעדיפים להתחתן בגני אירועים מאשר באולמות, כך עולה מסקירה שערכה חברת המידע העסקי "דן אנד ברדסטריט" על ענף החתונות וגני האירועים בישראל. מהבדיקה עולה, כי כ-63% מכלל הישראלים התחתנו ב-2006 בגן אירועים ורק 37% העדיפו להתחתן באולם בשנה זו.

שוק החתונות בישראל מגלגל כ-2 מיליארד דולר בשנה. מגמת העדפת גני ארועים על פני אולמות נובעת ממספר גורמים עיקריים. אחד מהם הוא מחסור באתרים מתאימים לאולמות במרכזי הערים, כאשר גני האירועים מחוץ לעיר מהווים תחליף הולם.

אלמנט נוסף הוא תקנות מחמירות בנושאי רעש וזיהום המקשות על הפעלת אולמות במרכזי הערים והופכות את ההפעלה מחוץ לעיר לאטרקטיבית יותר. עם השנים, חקלאים רבים שבעבר הקפידו להתפרנס מחקלאות בלבד ושמרו על אורח חיים כפרי, מחפשים פרנסה נוספת לחקלאות ומקימים גני אירועים בקיבוצים ובמושבים. יחד עם זאת, מינהל מקרקעי ישראל מערים קשיים רבים בכל הנוגע לשינוי יעוד של קרקעות והתוצאה היא שמרבית הגנים פועלים בעיקר על בסיס היתרים זמניים.

מנתוני כלכלני דן אנד ברדסטריט עולה, כי שוק החתונות הישראלי מונה כ-800 עסקים. בשנים האחרונות, עומד ממוצע הזוגות המתחתנים בישראל על כ-40 אלף מתחתנים בשנה. בעוד מרבית הגברים מתחתנים בגילאי 25-29, אצל הנשים החתונה מוקדמת ומרביתן מתחתנות בגילאי 20-24.

זול יותר בחורף

ענף האירועים והחתונות ניחן בעונתיות, ועל כן, במחירי השירותים ניכר שוני מהותי בין חודשי השנה, והפרשי מחירי האירועים והשירותים בין החורף לקיץ נעים בין 6% ל-38% לאורך השנה.

התקופה המבוקשת והיקרה ביותר לקיום חתונות היא במחצית השנייה של חודש יולי ומסתיימת בסוף חודש ספטמבר, בעוד שהתקופה המבוקשת פחות הינה בין אוקטובר למרץ. המגמה נשמרת גם כשבודקים את חתך העלויות רק בימי חמישי לאורך השנה. ניכר כי הפער בין מחירי חתונה ביום חמישי לעומת שאר ימות השבוע במהלך ה"עונה החמה" עומד על כ-25%, בהשוואה לפער בחודשי החורף העומד על כ-6%.

מנתוני ההתפלגות על פי אזורים עולה, כי רוב האולמות וגני האירועים בארץ מרוכזים באזור תל אביב והמרכז (29.1%) ובאיזור חיפה והצפון (26.1%). הסיבה לכך היא שאזורים אלו משלבים בין אוכלוסיה צפופה ורבה יחד עם מעמד סוציו-אקונומי בינוני וגבוה, בהשוואה לירושלים והדרום.

בנוסף, בשל העובדה שבבחירת מקום האירוע לוקחים בחשבון את הנוחות והקלות להגעת האורחים (שלרוב מגיעים מחלקים שונים בארץ), תל אביב והמרכז ואף חיפה מהווים נקודת איזון בין הצפון הרחוק ובין ירושלים והדרום.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה