בכנס בנושא "גיוסי הון בשווקים גלובאליים"

משה פרץ מקסלמן וקסלמן:" קיימים פערים משמעותיים בין כללי החשבונאות השונים; יש לבחון הן כמותית והן איכותית מה משמעותם, בהתאם לאופי החברה ולנכסים וההתחייבויות שברשותה"
דנה פרידלנדר |

"כאשר חברה ישראלית חושבת לצאת להנפקה היא ניצבת בפני צומת החלטות, שבה עליה להתייחס לשלושה אלמנטים מרכזיים: באיזה שוק תפעל; לפי אילו כללי חשבונאות תדווח; ומהן החלופות השונות שתבחר להצגת הנתונים הכספיים, המדיניות החשבונאית, מתוך כללי החשבונאות הקיימים באותו שוק". כך אמר משה פרץ, שותף וראש המחלקה המקצועית בקסלמן וקסלמן PwC, בכנס בנושא "גיוסי הון בשווקים גלובאליים" שנערך בשיתוף עם מוריסון פורסטר וקפיטל סיסטמס.

לדברי פרץ, "מתוך בחירת החברה לצאת להנפקה בשוק זה או אחר, נגזרים גם כללי החשבונאות אשר לפיהם תפעל. זאת, נוסף על דרישות שונות הנגזרות מהשוק הרלוונטי, דוגמת תקנות הסרביינס אוקסלי בשוק האמריקאי, דרישות ועדת גלאי בשוק הישראלי ועוד. על החברות להבין כי קיימים פערים משמעותיים בין כללי החשבונאות השונים. לכן, עליהן לבחון הן כמותית והן איכותית מהי משמעות פערים אלו לגביהן, בהתאם לאופי פעילותן ולנכסים וההתחייבויות שברשותן".

פרץ הוסיף כי "בשנים האחרונות אנו עדים להאצת תהליכי הגלובליזציה, ובכלל זה שינוי באפשרויות דיווח הנתונים הכספיים. שינויים אלו מביאים עימם אתגרים וחשיפות לסיכונים חדשים, לצד שינויים בדרישות הרגולטוריות. דוגמא לכך צפויים אנו לראות כבר ב-2009, כאשר חברות זרות שנסחרות בארה"ב יוכלו לדווח לפי כללי החשבונאות הנהוגים באירופה, ה-IFRS, ללא צורך בהתאמת הכללים לתקינה החשבונאית האמריקאית. על החברות להכיר תהליכים אלו, בעת קבלת ההחלטות על ההנפקה ולפעול בהתאם."

לדברי גיא ספיר, שותף ומנהל תחום סרביינס אוקסלי בקסלמן וקסלמן PwC, "על החברות הישראליות אשר בוחרות לפעול בארצות הברית, להיות ערות לתהליכים האחרונים שבמסגרתם אושרו מספר הקלות בתקנות הסרביינס אוקסלי (SOX). הקלות אלו מאפשרות לחברות, בין היתר, להתמקד בדיווחיהן ובתהליכי הבקרה שהן מפעילות, בנושאים בעלי סיכון סביר לטעות מהותית בדו"חות הכספיים. כך, יכולות החברות לטפל בנושא בצורה חופשית ובעלויות נמוכות ויתר, ועדיין לטפל בדברים המהותיים".

ספיר הוסיף כי "ההקלות השונות שפורסמו, הופכות את תהליך הדיווח למבוסס סיכונים. קרי, החברות יבחנו מהם אזורי הסיכון העיקריים ובהם יתמקדו. זאת, נוסף על מתן האפשרות להסתמכות גדולה יותר על שיקול דעת בתהליכי קבלת ההחלטות. כמו כן, בהקלות ישנה התאמה לגודל החברה מבחינת הדרישות והציפיות לקיום תקני סרביינס אוקסלי, כאשר לא מצפים מהחברות הקטנות את אותם בקרות ותהליכים המצופים מהחברות הגדולות".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה