רה"מ שוקל פינוי יישובים בתיאום עם הרשות

ראש הממשלה אהוד אולמרט אמר היום כי הוא שוקל לפנות יישובים ישראליים ביהודה ושומרון במסגרת מהלך מתואם של ישראל עם הממשלה הפלשתינית של אבו-מאזן בגדה
מעריב NRG |

לאחר שישראל שיחררה הבוקר 255 אסירים פלשתינים כמחווה ליו"ר הרשות הפלשתינית אבו-מאזן, הכריז היום ראש הממשלה, אהוד אולמרט, כי הוא שוקל לפנות יישובים ישראליים ביהודה ושומרון במסגרת מהלך מתואם עם הממשלה הפלשתינית. בערוץ 10 דווח כי אולמרט אמר שישראל תנהל משא ומתן עם הממשלה הפלשתינית על העברת השטחים. "אם מישהו חי באיזשהו חלום, שהוא מנותק מהמציאות, שאנחנו נוכל לשמור על כל השטחים, הוא איננו מעריך נכון", אמר ראש הממשלה לחברי קיבות יפעת. "אנחנו נצטרך לצאת מחלקים רבים". בתשובה לשאלה הוא הוסיף כי זה לא יהיה מהלך חד-צדדי, כפי שרמזו גורמים שונים בממשלה. "אם זו הממשלה הפלשתינית אז זה לא חד-צדדי", הדגיש. "זו ממשלה מייצגת ואיתה ננהל משא ומתן".

ראש הממשלה התייחס לאמירותיו אתמול של גורם צבאי בכיר כי ישראל תהיה חייבת, בסופו של דבר, להתעמת עם אנשי חמאס ברצועת עזה. "אני חושב שהנסיבות כרגע לא מצדיקות את זה", הוא ציין. "לא תיווצר ברצועת עזה מציאות שמזכירה במשהו את מה שהיה בצפון, גם אם מישהו מנסה להלהיט את הרוחות על ידי הצהרות, במיוחד כאשר ההצהרות מסתתרות מאחורי מישהו אנונימי".

אולמרט נשאל גם על האפשרות כי ישראל תחסל את מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה, שנפגש אתמול בדמשק עם נשיא איראן מחמוד אחמדינג'אד. "כל אחת מהתשובות שאני יכול לתת היא לא תשובה שאני רוצה שהוא ישמע", אמר אולמרט. הבוקר שיחררה ישראל ישראל 255 אסירים פלשתיניים. בשעות הבוקר המוקדמות יצאו האסירים מכלא קציעות בדרום לכיוון מחסום ביתוניא, שם הועברו לאוטובוסים פלשתיניים ויצאו בדרכם לרמאללה. עם הגעתם למתחם המוקטעה ברמאללה, המתינו לאסירים אלפי בני אדם, בהם בני המשפחה הנרגשים ותושבי הגדה המערבית, שהסתערו על האוטובוסים.

במקביל, התקיימה הבוקר עצרת מחאה מול משרד ראש הממשלה בירושלים. המפגינים, קרוביהם של אסירים ביטחוניים יהודים, אחזו בידיהם את תמונות האסירים ודרשו את שחרורם במקום שחרור אסירי הפת"ח. גם באזור מחסום ביתוניא עצמו נערכו הפגנות נגד השחרור ועשרות פעילי ימין הגיעו לאזור.

השחרור הבוקר התבצע לאחר שבג"ץ דחה אמש את עתירת ארגון "אלמגור", המייצג את נפגעי הטרור, נגד העברת האסירים לרשות. למרות טיעוני הארגון, שלפיהם לא ניתן מספיק זמן כדי לבחון את רשימת האסירים, וכי לממשלה אין כלל סמכות להורות על שחרורם, אישרו שופטי בג"ץ, ברוב דעות של השופטים אליעזר ריבלין וסלים ג'ובראן, את השחרור.השופט אליקים רובינשטיין, בדעת מיעוט, סבר כי היה ראוי לבדוק יותר לעומק את רשימת האסירים.

במערכת הביטחון התייחסו לשחרור האסירים ברגשות מעורבים. גורמים בצה"ל קיבלו במורת רוח את ההחלטה של הדרג המדיני לשחררם, מתוך חשש שחלקם לפחות יחזרו לפעילות טרור. גורמי ביטחון, ביניהם אנשי שב"כ ופרקליטות, קיימו בשבועיים האחרונים ראיונות עם כלל האסירים שהיו מועמדים לשחרור ושאלו אותם האם הם רוצים להשתחרר ולאן הם היו רוצים ללכת. לאתר NRG מעריב

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה