החל ממחר: שביתה במשק אך לא בנתב"ג
"שביתה היא לא מטרה - היא אמצעי להשגת מטרות" - כך אמר הערב יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, במסיבת עיתונאים שקיים בבית ההסתדרות בתל-אביב. "אם יש מישהו שמוטרד משביתה, זה אני", אמר עיני, אך הכריז כי השביתה הכללית במשק תחל, כצפוי, מחר בשעה 6:00 בבוקר. באשר לשביתה בנמל התעופה בן-גוריון, שמטרידה רבים מהישראלים שאמורים לצאת לחו"ל, הודיע עיני כי החליט לדחות את השביתה בנתב"ג ליום חמישי בבוקר.
את דבריו פתח עיני בתיאור המצב שהביא את ההסתדרות לאיים בשביתה. מכינים עתירות נגד השביתה המשק נערך לשביתה, ובהתאחדות המלונות ובאיגוד לשכות המסחר כבר הודיעו כי יעתרו נגד השובתים. השר מופז הורה להקדים טיסות לכתבה המלאה "משנת 2001, אין לעובדים במגזר הציבורי הסכם שכר", אמר. "ההסכם היחידי שנחתם היה הסכם של הורדת שכר. העובדים הסכימו לוותר על שכרם. במהלך החודש וחצי האחרונים, לאחר שנתיים של דיונים, הגיע האוצר ואמר כי 'לעובדים במגזר הציבורי אנחנו מסוגלים לשלם 0 שקלים'.
"אנו הודענו שיש משבר, והוא בלתי נמנע", הוסיף עיני. "היום בבוקר נפגשנו עם יו"ר הארגונים הכלליים. אמרנו 'בואו נעשה הכול, יש לנו עוד יום שלם למנוע את המשבר ולנסות להגיע להסכם בלי שביתה'. גם לשר האוצר אמרתי: 'בוא נעשה הסכם בלי שביתה. אנחנו מוכנים להתפשר ולקבל פחות, אבל אם תהיה שביתה - זה יעלה לך יותר".
בהמשך הדברים הודיע עיני רשמית כי השביתה תפרוץ מחר בבוקר, אך הוסיף כי "שמעתי את תלונות האזרחים על השביתה הצפויה בנתב"ג, והן נגעו ללבי. לכן, השביתה בנמל התעופה בן-גוריון תידחה ליום חמישי בשעה 6:00 בבוקר". ההחלטה התקבלה כבר אמש ההחלטה הסופית לשבות התקבלה אמש, לאחר ששר האוצר, רוני בר-און ויו"ר ההסתדרות, עופר עיני, נועדו ביניהם, אך לא הצליחו להגיע להסכמה. ההסתדרות דרשה תוספת של 10% לשכר, בעוד האוצר הסכים לתוספת של 0.4% בלבד - מה שהניע את עיני להודיע לאחר מכן כי השביתה במשק היא בלתי נמנעת. הוא אף הגדיר את התוספת שהאוצר מוכן להעניק, כ"הצעה לא רצינית".
השביתה תכלול את כל הענפים במשק, כמו גם משרדי הממשלה, שיהיו סגורים לקבלת קהל, ולא יהיה מענה טלפוני. גם תנועת הרכבות תופסק לחלוטין וסניפי הדואר יהיו סגורים, וברשויות המקומיות לא תהיה קבלת קהל או מענה טלפוני, אשפה לא תפונה ולא יינתנו דוחות חניה. בתי החולים הממשלתיים צפויים לעבוד במתכונת שבת, ומרפאות החוץ ייסגרו.
מנכ"ל רשות שדות התעופה, גבי אופיר, פנה בשעות הערב לעיני וביקש ממנו שלא לכלול את מתקני הרשות, ובראשם נמל התעופה בן-גוריון, בשביתה. החשש היה כי השבתת כל ההמראות והנחיתות בנתב"ג תפגע פגיעה קשה וכואבת בעשרות אלפי הישראלים, מארגני התיירות (סוכני נסיעות, מלונאים, חברות תעופה) והתיירים האמורים להגיע לארץ. בענף מדברים במונחים של קטסטרופה ונזק כלכלי ותדמיתי שיהיה קשה לתקנו.