מנכ"ל בנק ירושלים: הפעם זו לא בועה אלא שיפור אמיתי

ורד דר, כלכלנית ראשית בפסגות אופק: ההשקעה במניות, היא ההשקעה הנכונה ביותר לאורך זמן ולא השקעה במט"ח
עפרה ברון |

"הפעם זו לא בועה. ביצועי המשק והכלכלה הצומחת מצביעים על שיפור אמיתי ומשתקפים בפעילות שוק ההון בישראל. מגמה זו תימשך גם אם נראה בדרך תופעות של מימושים שיושפעו בעיקר מהקורה בחו"ל. גורמים אלה מובילים את משקי הבית להמשיך ולגוון את תיק הנכסים שלהם ולהגדיל את מרכיב ניירות הערך בהם". כך אמר היום (א') מנכ"ל בנק ירושלים, דוד ברוך בהתייחסו לירידות שאנו חווים בבורסות העולם ובבורסה המקומית החל מיום ה'.

את הדברים אמר היום מנכ"ל בנק ירושלים, לאחר שבסוף השבוע שעבר ערך הבנק כנס ללקוחותיו בשיתוף עם בית ההשקעות פסגות אופק בנושא מגמות בשוק ההון.

לדבריו של ברוך, "השינוי המשמעותי ביותר שיצרו הרפורמות שהתחוללו בשוק ההון בשנים האחרונות, הוא העובדה שהאחריות על ניהול הכסף עברה לידי הציבור. מי שלא מפנים את השינוי עלול להתעורר מאוחר מידי ולגלות שהפסיד."

"את הכנס פתח יגאל עמדי, סגן ראש עיריית ירושלים. לדבריו "הבנקים הם החמצן לעשייה הכלכלית בארץ ישראל. לבנק ירושלים חלק משמעותי בעשייה הכלכלית בירושלים, בהיותו מעורב בפרויקטים לעידוד מגורי סטודנטים בירושלים והחייאת מרכז העיר. בנוסף, בנק ירושלים הינו הבנק היחיד שהנהלתו פועלת בעיר ובכך תרומתו לייצור מקומות עבודה בבירה ועידוד הגירה שלילית למרכז." לדברי ורד דר, הכלכלנית הראשית של בית ההשקעות פסגות אופק שהרצתה בכנס, "לאורך זמן הדולר הוא נכס פיננסי נחות. הסתכלות לאורך זמן על יחסי דולרשקל מראה, כי קיימות אמנם עליות וירידות בטווחים קצרים, אך בממוצע לאורך זמן, אין שינוי משמעותי. לכן, השקעה ישירה במט"ח לטווח ארוך לא תניב תשואה אטרקטיבית. החשיפה למט"ח נעשית באופן עקיף ע"י השקעה במניות בשווקים זרים. "

דר הוסיפה, כי "שוק ההון הישראלי והמשק הישראלי היום שונים לחלוטין מכל מה שהכרנו. ניהול תיק השקעות היום אינו דומה לניהול תיק השקעות לפני 4 שנים. רפורמות שהתחוללו בשנים האחרונות שינו את פני שוק ההון, כך שהיום ניהול תיק השקעות דורש מומחיות שונה מזו שנדרשה לפני מספר שנים בודדות."

לדבריה, "ההשקעה במניות היא ההשקעה המניבה את התשואה הגבוהה ביותר לאורך זמן. יחד עם זאת, היא גם המסוכנת ביותר. לאור זאת מדובר בהשקעה במתאימה לבעלי אופק ארוך ועצבים חזקים. מאז 1990 הניבה ההשקעה במדד ת"א 100 תשואה שנתית ריאלית ממוצעת של 12%. יחד עם זאת, במהלך תקופה זו היו שתי אפיזודות בהן הפסידו המשקיעים קרוב ל- 50% מכספם בתוך שניים- שלוש".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה