נשיא בריינסטורם מביע אמון: יקדים העברת מיליון דולר במסגרת הסכם ההשקעה

מדובר בהשקע במסגרת הסכם בהיקף של 5 מיליון דולר. נשיא החברה, חיים ליבוביץ' יקדים תשלום של מיליון דולר לבריינסטורם, לאחר שהחברה עמדה בתנאים לקיום הסכם ההשקעה
סיון איזסקו |

חברת בריינסטורם (OTCBB: BCLI) העוסקת בפיתוח טיפול חדשני למחלות עצביות דוגמת פרקינסון, טרשת עורקים, וניוון שרירים A.L.S באמצעות שימוש בתאי גזע בוגרים, תקבל מיליון דולר מחברת ACCBT של איש העסקים חיים ליבוביץ', לאחר שהחברה עמדה בתנאים שנקבעו בהסכם ההשקעה.

לפי הסכם ההשקעה, בסך 5 מיליון דולר, שנחתם בתחילת יולי, על בריינסטורם היה להגיע לשינויים מסויימים בהסכם עם חברת "רמות" ,המחזיקה בזכויות המסחור של נכסי הידע של אוניברסיטת תל אביב. ביום חמישי הסתיים המשא ומתן בין בריינסטורם לרמות, לשביעות רצונו של מר ליבוביץ'. התשלום הראשון היה אמור לעבור ב-30 לאוגוסט, אך ליבוביץ' החליט להקדימו והכסף יעבור בקרוב.

"הטכנולוגיה של רמות ומערכת היחסים עם בריינסטורם מאוד חשובה למחקר שלנו. אני מאוד מרוצה משיתוף הפעולה היוצא מהכלל בינינו", הגיב נשיא החברה חיים ליבוביץ', "אני מעריך את העבודה שהושקעה ע"י רמות להגעה להסכם. אני מביע את הערכתי בכך שבעזרת ה' אני אעביר לפני הזמן תשלום ראשון של מיליון דולר מחברת האחזקות שלי לבריינסטורם".

ההסכם בין בריינסטורם ורמות, יאפשר להתקדם בפיתוח הטיפול הקבוע והארוך טווח למחלות חשוכות מרפא דוגמת פרקניסון. בשבוע שעבר פורסם בארצות הברית דיווח חדש של חברת global industry analysts על פיו שוק התרופות לפרקינסון ואלצהיימר צומח בקצב מסחרר בשל הזדקנות דור הבייבי בום, וצפוי להגיע ל-11.5 מיליארד דולר בשנת 2010.

למרבה הצער, כיום אין תרופה למחלות הפרקינסון ואלצהיימר, והתרופות הקיימות בשוק מטפלות בסימטופמים בלבד. כמו כן, לעיתים הטיפול התרופתי מביא לתופעות לווי החמורות מהמחלה עצמה. בברינסטורם מפתחים טיפול קבוע שעשוי לחסל את מחלקת הפרקינסון. בעתיד החברה מתכוונת לפתח טיפול דומה לאלצהיימר.

חברת בריינסטרום, שמעבדות חברת הבת שלה בפתח תקווה ונסחרת בבורסה בניו יורק, (OTCBB: BCLI ) היא מהחברות המתקדמות בעולם בתחום חקר תאי הגזע הבוגרים. באמצעות שיטות ייחודיות, החברה משתמשת בתאי הגזע של החולה עצמו כדי לפתח טיפול חדשני למחלות עצביות דוגמת פרקינסון וA.L.S. את המחקר המדעי בחברה מובילים: פרופסור אלדד מלמד, מנהל המחלקה לנוירולוגיה במרכז הרפואי רבין בפתח תקווה ומרצה בכיר באוניברסיטת תל אביב, וד"ר דני אופן, ביולוג המתמחה בחקר התא באוניברסיטת תל אביב.

באמצעות הליך שפותח במעבדות אוניברסיטת תל אביב ומעבדות בריינסטורם, נלקח מח עצם של החולה עצמו, מתבצעת הפרדה שבמסגרתה נאספים תאי הגזע המשמשים כמקור לגידול תאי עצב שונים. בשלב זה מתמקדת החברה בפיתוח תאי עצב המייצרים סוללת חומרים החיוניים לתמיכת מערכות עצביות - כגון תאי עצב דופמינרגיים (המייצרים דופאמין) ותאי עצב אחרים. תאים אלו ישתלו במוח, וישקמו את התאים שנפגעו במחלה. יש לציין, כי השימוש בתאי עצב בוגרים של החולה עצמו הוא ככל הנראה הפתרון הרפואי הטוב ביותר, מכיוון שאין בו סכנה של דחיית שתל ואין גרורות סרטניות המאפיינות שימוש בתאי גזע עובריים.

במחקרים שנערכו עד כה הצליחו המדענים לרפא באמצעות הטכנולוגיה חולדות ועכברים חולי פרקניסון. כעת, מתבצעים ניסויי בטיחות על קופים בבית חולים אוניברסיטאי בספרד. במקביל, החברה נמצאת בהכנות לקראת הגשה לרשות המזון והתרופות בארצות הברית (FDA) בכדי לקבל את האישורים המתאימים לביצוע ניסויים על בני אדם.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה