הדולר מוסיף להתחזק: טיפס ב-0.486% לשער של 4.342 ש'
היום נחלש השקל אל מול המטבעות העיקריים. הדולר טיפס ב-0.486% ושערו היציג נקבע על 4.342 שקל. האירו התחזק ב-0.247% ושערו היציג נקבע על 5.934 שקל.
מחדר המסחר של פורקסיארד נמסר כי בסוף השבוע נסחר הזוג דולר/שקל בשיא של שמונה חודשים סביב הרמות של 4.3495. התחזקותו של הדולר על רקע הנפילות בבורסות בזירה הגלובלית ובמשק המקומי נותנת את השפעתו על השקל ומהווה גורם מכריע למשקיעים להעדיף לקנות את הדולר על פני השקל.
כלכלני פורקסיארד צופים כי הירידות החדות בבורסה באחד העם שנרשמו אתמול, עשויות להשפיע על השקל ובכך למשוך את הזוג מעלה מעל לרמת התנגדות של 4.3500 עד לרמה של 4.4000.
היום עם תחילתו של המסחר, הדולר האמריקאי ממשיך את מגמת ההתחזקות מסוף השבוע החולף והוא צובר רווחים אל מול רוב המטבעות הפעילים בשוק המט"ח. ההתחזקות של הדולר נובעת בעיקר בשל הירידות החדות של הבורסות לניירות ערך בזירה הגלובלית.
בנוסף נתוני הצמיחה עלו במפתיעה ביום שישי האחרון מעל צפיות השוק והסוחרים ,דבר שגורם לרוב המשקיעים להחזיק את הדולר בכדי להגן על עצמם מפני ירידות בבורסות העולם.
עם פתיחת המסחר פתח המטבע הניו-זילנדי בירידות שערים אל מול הדולר ונסחר בשפל של חודש.
מפורקסיארד נמסר כי משקיעים רבים עוזבים השקעות מסוכנות ומחזירים את מרבית השקעותיהם לארה"ב ובכך מחזקים את הדולר ושולחים את המניות מטה.
כל זאת, על אף ההחלטה של הבנק המרכזי הניו זילנדי להעלות את הריבית ברבע אחוז לרמה של 8.25% ,מה שמעמיד את המטבע עם הריבית הגבוהה ביותר בעולם המפותח.
היום מתפרסם מדד המחירים ליצרן בקנדה בשעה 15:30 זמן ישראל, המדד מודד את השינויים החודשיים במחירי מכירות הסיטונות ומושפע ממחירי הסחורות, התעשייה ומצב התפוקה. המדד נחשב לסמן מדויק של מדד המחירים לצרכן (CPI). השווקים מתמקדים בד"כ במדד זה בניכוי חלקי המזון והאנרגיה (הליבה. בשל תנודתם הגבוהה) לשם קבלת תמונה אמיתית יותר על הכוחות האינפלציוניים הפועלים בשוק. התחזית עומדת על -0.6% שזוהי ירידה של 0.1% מהחודש שעבר.