HP: מדפסות הלייזר שלנו לא גורמות לנזק בריאותי

מחקר שפורסם בשבוע שעבר קובע, כי חלק ממדפסות הלייזר, שמשמשות בבתים פרטיים ובמשרדים, מזהמות את האוויר בחלקיקי טונר מסוכנים לבריאות

חברת HP הכחישה את הטענות שעולות ממחקר שפורסם בשבוע שעבר, וקובע כי חלק ממדפסות הלייזר, שמשמשות בבתים פרטיים ובמשרדים, מזהמות את האוויר בחלקיקי טונר מסוכנים לבריאות. ענקית המדפסות האמריקנית לא התייחסה לטענות הספציפיות שהוזכרו במחקר, אשר נערך באוסטרליה, והסתפקה בהכחשה כללית: "איננו סבורים כי פליטה ממדפסות עלולה לסכן את בריאות הציבור", נאמר בהודעה שפרסמה החברה.

במחקר, שיתפרסם בגיליון הקרוב של מגזין Enviromental Science & Technology, אותו מוציאה לאור American Chemical Society, סומנו 17 מבין 62 מדפסות כבעלות שיעור גבוה של פליטת חלקיקים, לאחר שהתברר כי הן משחררות לאוויר כמות גדולה של אבקת טונר. המדפסות שנבחנו הן מתוצרת קנון, HP, ריקו וטושיבה, מדגמים שנמכרים באוסטרליה ובארה"ב.

הכמות של חלקיקי הטונר הזעירים שפלטה אחת המדפסות (מתוצרת טושיבה) הייתה כה גדולה, עד שהיא ברת השוואה לעישון של סיגריה - על פי עורכי המחקר. שאר המדפסות המזהמות היו מתוצרת HP. את המחקר ערכו לידיה מורבסקה, פרופסור מהאוניברסיטה הטכנולוגית קווינסלנד שבבריסביין, אוסטרליה, ועמיתיה - במימון המחלקה של קווינסלנד לעבודות ציבוריות ומרכז המחקר לחדשנות יישומית.

"HP אינה רואה כל קשר בין המדפסות בהן משתמשים לקוחותינו לבין נזק בריאותי שעלול להיגרם כתוצאה מתרכובות אורגניות נדיפות (VOC), אוזון או אבק", נאמר בהודעה שפרסמה HP. "למרות שאנו מודעים לכך שמדפסות פולטות חלקיקים זעירים, הרי שרמות הפליטה נמוכות באופן קבוע מהמגבלות שנקבעו לחשיפה במקומות עבודה".

לדברי ריץ' סקסטרו, חוקר מהמחלקה לאנרגיה במעבדות הלאומיות לורנס ברקלי בארה"ב, מוקדם לקבוע כי קיים קשר בין פליטה ממדפסות לבין נזק בריאותי. "לא ברור עדיין מה המשמעות של ממצאי המחקר", נאמר בהודעה שפורסמה באתר האינטרנט של המעבדות. "אפשר לשער שחשיפה לכמויות גדולות של חלקיקים זעירים אינה תורמת לבריאות, אבל לא ברור עדיין מה המשמעויות של החשיפה בפועל".

"דפוסי הפליטה מורכבים מאוד ועדיין איננו מבינים אותם עד תום", מודים המדענים מאוסטרליה - ו-HP מדגישה עובדה זו. "החקר של החלקיקים הזעירים הוא תחום מדעי חדש לחלוטין", מציינת HP. "כיום לא ניתן עדיין לקבוע בצורה מדויקת את המאפיינים הכימיים של חלקיקים אלה - בין אם הם נפלטים ממדפסת לייזר ובין אם הם נפלטים ממצנם (טוסטר)", מוסיפה HP.

טום מק'קון, מדען נוסף מהמעבדות בברקלי, מבקש להרגיע: עד שיימצא קשר ברור בין מדפסות לייזר, חלקיקים זעירים וסיכון בריאותי, "אין לראות בחלקיקים הזעירים לכשעצמם סיבה לדאגה", על פי מק'קון.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה