לאומי: "קיים יתרון באחזקת מניות דפנסיביות"
עוד שבוע תנודתי נחתם אתמול באחד העם. ביום המסחר הראשון של השבוע נרשמו ירידות שערים חדות המלוות במחזורי מסחר גבוהים , אשר שיקפו את הלך הרוח העצבני ששרר בקרב הפעילים. המשכו של השבוע נראה היה מעודד יותר כשהמגמה בשווקים הייתה חיובית במשך שלושה ימים רצופים, אך גם זו הגיעה לקיצה וביום המסחר האחרון נרשמה מגמה שלילית חזקה.
בקרנות המנייתיות נרשמו ביולי פדיונות בסך של כ-600 מיליון שקל - כפול משיעורן בחודש יוני. כלכלני לאומי מצייני כי לפי ההערכות בשוק, מתחילת אוגוסט הפדיונות התגברו בעקבות ההתפתחויות השליליות בשוק המשכנתאות והנדל"ן בארה"ב וירידות השערים החדות שפקדו את השווקים. ביולי השנה בדומה לשנים קודמות, נבלם גל גיוסי ההון ובשוק המניות הראשוני בוצעו ארבע הנפקות בסכום כולל של כ-130 מיליון שקל בלבד, זאת בהשוואה לכ- 1.6 מיליארד שקל שגויסו בחודש מאי. לנוכח ההתפתחויות האחרונות בשווקים, בלאומי מעריכים, כי היקף ההנפקות אינו צפוי לשוב לרמות השיא שנרשמו בחודש מאי.
בבנק לאומי מעריכים, כי רמת הסיכון הגלומה בהשקעה בשוק המניות המקומי עודנה גבוהה ובטווח הקצר יתאפיין המסחר בו בתנודתיות רבה יותר וכיוונו יושפע בעיקר ממגמת המסחר מעבר לים.
עם זאת, מציינים כלכלני הבנק, "נראה כי חלק מן המניות נסחרות כעת ברמות מחירים המהוות נקודת כניסה מעניינת למשקיע ספקולטיבי". מוסיפים ומציינים, כי העלייה ברמת הסיכון בעקבות משבר הנדל"ן ושוק משכנתאות ה- SubPrime בארה"ב הביאה למעבר להשקעות בטוחות יותר כדוגמת אגרות חוב בארה"ב ולעליית תשואות אגרות החוב בארץ, דבר שעלול, להערכתם, להביא להקטנת אחזקות בשוק המניות.
עוד מציינים הכלכלנים, כי על "רקע התנודתיות הרבה, קיים יתרון באחזקת מניות בעלות אופי דפנסיבי יותר וכן כי על רקע רמת הסיכון הגלומה בהשקעה בשוק המקומי, ראוי לבחון פיזור הסיכון גם באמצעות הגדלת החשיפה לשווקים הבינלאומיים (בשילוב עם הגנות מטבע מתאימות)".