הדולר נחלש הבוקר 0.11% ונסחר כעת סביב 4.2364 שקל

האירו מאבד כעת 0.45% ונסחר סביב 5.6869 שקל; חוזה עתידי על הזהב נסחר כעת סביב הרמות של 669.50 דולר לאונקיה
סיון איזסקו |

מדד המחירים לצרכן לחודש יולי פורסם אמש ורשם גידול של 1.1%, הרבה מעל לצפי של 0.8%. המדד רושם עליות רצופות של 4 חודשים, וגובהו יוצר לחץ על הנגיד להעלות את ריבית בנק ישראל ב-0.25% כבר בחודש הקרוב. השקל מצליח לשמור על מעמדו ביציבות אל מול הדולר שרושם התחזקות מרשימה בעולם, אך לא נראה כי יחזיק מעמד, התחזקותו נוספת של הדולר בשוק הגלובלי בליווי של ירידות שערים באחד העם עשויים להביא ללחץ מכירות של השקל שעשוי להחלש אל מול השטר הירוק. טכנית הצמד עשוי לבחון את רמת ההתנגדות של 4.2500 כאשר פריצה עשויה להביא אותו לטפס לכיוון 4.28 . כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 4.2362 אל מול השקל.

מפינוטק נמסר, כי הדולר ממשיך במרץ את מסע התחזקותו כנגד העיקריים. נטישה המונית של פוזיציות מסוכנות מביאה את המשקיעים להחזיק בדולר האמריקאי המשמש כעת כמפלט בטוח בשעות משבר וטלטלה. כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.3410 אל מל האירו ,סביב הרמות של 115.90 אל מול היין וסביב הרמות של 1.9850 אל מול הסטרלינג.

הבורסות בארה"ב ובאסיה נסגרו בירידות ונתנו את האות להמשך התחזקותם של השטר הירוק והמטבע היפני. משבר הסאב-פריים (שוק המשכנתאות המשני) בארה"ב מביא לחשש כבד כי הכלכלה הגדולה בעולם עשוייה להכנס להאטה בצמיחה שתתחיל בעיקר בענף הדיור והנדל"ן ועשויה אף להגרר לירידה בצריכה הפרטית ובבטחון הצרכן. כמובן שמיתון בארה"ב עלול לסחוף אחריו מדינות נוספות בעולם ולכן נרשמות ירידות גם בבורסות באירופה ,יפן ,אוסטרליה דרום קוריאה ומדינות רבות נוספות.

הביקוש למטבע היפני מגביר את הקצב ומעניק לו משב רוח חיובי. המשקיעים כעת אינם מעוניינים להיות חשופים לסיכון ומבקשים לממש עסקאות רבות ולחזור להחזיק ביין, התחזקותו של היין מביאה אותו להסחר קרוב לשיא של 5 חודשים כנגד האירו והדולר. כעת נסחר היין סביב הרמות של 155.50 אל מול האירו וסביב הרמות של 115.90 אל מול הדולר. "אנו עשויים להבחין בהתחזקותו של היין לכיוון רמה של 112.00 אל מול הדולר בתקופה הקרובה", כך נמסר ע"י מנהל מחלקת מט"ח בבית השקעות מטוקיו.

מפינוטק נמסר, כי היום יסבו המשקיעים את מירב תשומת הלב בעיקר אל עבר ארה"ב, שם יתפרסמו נתוני שוק הדיור ושוק העבודה בשעה 12:30 (GMT), בנוסף נעקוב מקרוב אחר נתוני אינפלציה בגוש האירו כאשר סימנים להאטה אינפלציונית עשויים להביא את האירו למהלך נוסף של הידרדרות אל מול הדולר והיין.

זהב: המתכת הזהובה נסחרת בטווח צר ורושמת ירידות מחירים על רקע התחזקותו של הדולר. בשעה שהטר הירוק מתחזק אין למשקיעים סיבה ממשית להחזיק בזהב כנכס אלטנטיבי. "עם הנפילות החדות בבורסות ברחבי העולם אין המשקיעים ממהרים לבצע רכישות חדשות וניכרת ההשפעה גם על מחירו של הזהב", כך מוסר טריידר סחורות בכיר מיפן. כעת נסחר חוזה עתידי על הזהב סביב הרמות של 669.50$ לאונקיה.

נפט: לאחר עלייה לשיא של חודש לרמה של 74.20$ מחירי הנפט צונחים בחזרה ,זאת על רקע מימושים מצד ספקולנטים בעיקר לאחר שהתברר כי הסופה הטרופית במקסיקו אינה מאיימת על ייצור הנפט. מחירו של הזהב השחור נסחר בירידות של 0.8% וכעת הוא נע סביב הרמות של 72.70 דולר לחבית , כל פריצה של הטווח שבין 71.10 לבין 74.00 עשויה להוות איתות מגמה משמעותי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה