דו"ח של גרטנר: IT ירוק צפוי להשפיע בצורה משמעותית על החלטות הרכש של המנמ"רים
עד סוף העשור, המגמה של התחשבות בהיבטי איכות סביבה בעת ההחלטה על הטמעת מערכות IT בארגונים תגדל - כך עולה מדו"ח חדש של חברת המחקר גרטנר. בדו"ח קובעים האנליסטים של גרטנר, כי "גם הארגונים, כמו כל העולם, עתידים להיות מושפעים משינויים בציפיות של עובדיהם. וזאת - בעקבות מגמות חברתיות, לרבות הציפייה לאמץ נהלים עסקיים ידידותיים לסביבה". עוד מצויין בדו"ח, כי "IT ירוק הוא מושג שכבר נכנס לשפה המקצועית, והוא בהחלט ישפיע על החלטות הרכש של ה-IT ועל תכנון מרכז הנתונים. היבט זה אף עשוי לעורר דרישה לדיווחים ולנתונים מפורטים נוספים, אודות ממדי פליטת הפחמן של הארגון".
על פי גרטנר, על ארגונים לאמץ טכנולוגיות מוכוונות צרכנים, כדי ליהנות מהזדמנויות נוספות לחדשנות. גרטנר ממליצה בדו"ח לארגונים לשנות את גישתם אל מול טכנולוגיה מוכוונת צרכנים החודרת אל הארגון: "יש להפסיק לראות בה 'מטרד בלתי נמנע' ולהתחיל לחשוב עליה כעל 'הזדמנות נוספת לחדשנות'". האנליסטים של גרטנר אומרים, כי ממילא העובדים ימשיכו לדחוף את הטכנולוגיות מוכוונות הצרכן לתוך הארגון, במיוחד בתחומים כמו כלים לשיפור התפוקה האישית ותקשורת. "אימוץ ומינוף של התנסויותיהם ושל ניסיונם של העובדים, עם טכנולוגיות מוכוונות צרכנים - יאפשרו לארגונים ליהנות מתוספת משמעותית למאגר המשאבים העומד לרשותם, בבואם לבחון חידושים", אמרה ג'קי פן, סגנית נשיא בגרטנר.
בגרטנר זיהו האנליסטים את המחזור הבא של חידושים מוכווני-צרכן ואת לוח הזמנים שבו החידושים הללו יתחילו להשפיע באופן ניכר על ההכנסות, או על ההוצאות הפנימיות ועל התהליכים העסקיים. עד סוף העשור, נכתב במחקר, יעלה המשקל הסגולי של פלטפורמות רשת. "השימוש בשירותי יישום מבוססי רשת יתחיל בוודאי בתחום של תפוקה אישית, ובמיוחד ביצירה ובפרסום של תכנים לשיתוף פעולה ברשת. משם הוא יתפשט גם ליישומים ארגוניים", נכתב.
לגבי פלטפורמות של תקשורת קהילתית, קובסעים עורכי הדו"ח כי "הנחת העבודה של האתרים הקהילתיים הצרכניים המצליחים, כדוגמת Facebook, MySpace ו-Cyworld, היא הפוכה - לפיה ברירת המחדל היא שפוסטים ומסרי תקשורת הם ניתנים לראייה, אלא אם נגדיר אותם אחרת. במרחב המיועד לשיתוף פעולה, ההגירה של הנחות עבודה חלופיות כגון זו, תהיה חשובה ממש כמו כל פונקציונליות ספציפית אחרת".
לגבי ועידות וידיאו על המחשב השולחני, קובעים מחברי הדו"ח כי "הפונקציה של ועידות וידאו באמצעות המחשב השולחני, תמשיך לגדול בשנים הקרובות. זאת, בסיוען של טכנולוגיות דוגמת מסרים מידיים, שיתוף פעולה על המחשב השולחני, כמו גם השימוש הנפוץ הנוח ותכוף יותר ויותר בוועידת וידאו, המתבצעת בלחיצת מקש פשוטה על המחשב השולחני".
מחברי הדו"ח מניחים כי הישויות הניידות תצמחנה: "דפוס שימוש שהולך ונהיה שכיח, הוא הבאת הסביבות הביתיות - כלומר, שילוב של יישומים מועדפים אך בלתי סטנדרטיים - אל העבודה, והבאת סביבות העבודה אל הבית". לדברי מחברי הדו"ח, כמו המסרים המידיים, גם דפוס זה נכנס לקטגוריה של טכנולוגיות, אותן המשתמשים יאמצו לעצמם ובשל כך ייאלץ הארגון לבדוק ולהסדיר היבטים הכרוכים בו, של רישוי ושל אבטחה.
2010-2012 לגבי המשך השנים, קובעים מחברים הדו"ח כי "עולמות וירטואליים - אם מתייחסים לערכם של העולמות הוירטואליים התלת-ממדיים, כדוגמת הסקונד לייף, ולתרומתם לארגונים היום ובעתיד הקרוב, הרי שה'רעש התקשורתי' שהם מייצרים - הוא בהחלט מופרז". עם זאת, מצייני עורכי הדו"ח, "אין ספק שהעולמות הווירטואליים עתידים למלא תפקיד חשוב בשיווק, במיתוג ובסוגים נוספים של שיתופי פעולה מרחוק".
הדו"ח מתייחס לטכנולוגיות ממשק משתמש: "ישנן כמה טכנולוגיות ממשק משתמש, אשר כבר מעוררות גלים", נכתב, "ראשית, בעולם הצרכני ולאחר מכן בוודאי הן תנדודנה גם לעולם העסקי". לדבריהם, האימוץ מונע על-ידי מחירים נמוכים בטכנולוגיות, כדוגמת מסכים גדולים; על-ידי הפיכתן של תכונות חדשות (כדוגמת ה-Wii של נינטנדו כבקר תלת-ממד) למסחריות יותר, וכן על-ידי קלות השימוש (כדוגמת שימוש פשוט ושגור בועידות וידיאו).
חמש שנים ויותר בעתיד הרחוק יותר, מציינים מחברי הדו"ח, יש להתייחס ל"מציאות מורחבת": לדברי האנליסטים של גרטנר, "הזמינות השגורה והפשוטה של חישה-מבוססת-מיקום ושל מציאות מורחבת, תוביל למצב בו יישומים ארגוניים חדשים יתפתחו, דוגמת מידע אשר רגיש למיקום ולהקשר, ולהופעת התרעות שתגענה, כאשר מנהל מתהלך במפעל ייצור.
עוד מציינים המחברים כי מגמה נוספת שתוביל את תחילת העשור הבא היא מערכות חיים/עבודה, שלא קיימת ביניהן הפרדה: "מגמה חברתית נוספת תאלץ את המעסיקים לספק סביבות טכנולוגיות, אשר תומכות ב'ערבוב' בין חיי העבודה, לאלו של הבית. כך, לדוגמה, מערכות שבה בעת גם תומכות בהוצאות ובתקשורת עסקיות ואישיות, וגם שומרות על הפרדה ביניהן".