הדולר נחלש ב-0.312% ושערו היציג נקבע על 4.1570 שקל
המסחר בדולר בשוק המט"ח הישראלי יושפע גם בתקופה הקרובה מהתפתחות המסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. יחד עם זאת הגורמים התומכים במגמת ההתחזקות של השקל עדיין תקפים, שכן המשקיעים הזרים צפויים להמשיך להשקיע בישראל.
יום המסחר האחרון השבוע במט"ח התנהל בהתחזקות קלה של השקל הישראלי מול הדולר והאירו. נדמה כי הסערה הגדולה בשוקי ההון שהתרחשה בשוקי העולם ובאסיה בפרט פסחה על זירת המט"ח הישראלית והשקל המשיך להפגין עוצמה.
הדולר האמריקאי ממשיך להיסחר במגמה מעורבת יחסית, והוא נחלש מול רוב המטבעות בעלי ריבית גבוהה. התייצבות שוקי ההון, זה היום השלישי ברציפות, עוררה רוח מחודשת במסחר ה-carry trade. השינוי בסנטימנט של הסוחרים מגיע בעקבות התבטאויות שהשמיעו חברי הפד שרמזו כי הבנק הפדרלי עשוי בסופו של דבר להותיר את הריבית ללא שינוי ב- 18 בספטמבר.
בפורקס יארד נמסר, כי אתמול באירופה יצא נתון הזמנות תעשייתיות והחשבון השוטף לחודש יוני, הנתון יצא גבוה מהמצופה, דבר אשר גרם לאירו להיסחר מעל לרמות של 1.3500 מול הדולר האמריקאי. היום בשעה 9:00 פורסם התמ"ג הרבעוני בגרמניה, אשר נשאר ללא שינוי על 0.3%. תוצר מקומי גולמי (תמ"ג) הנו המדד המקיף ביותר להערכת הפעילות הכלכלית. המדד מתפרסם בכל רבעון במונחים שנתיים והוא משקף את סך התפוקה הכלכלית.
אתמול הצליח הפאונד לפרוץ את רמת ההתנגדות ב-1.9900. החזרה למסחר ה-carry trade חיזקה את המטבע האנגלי בעיקר מול הדולר האמריקאי ומול הין. בנוסף פורסם אתמול באנגליה סקר הזמנות של ה-CBI אשר יצא גבוה בהרבה מצפי האנליסטים.
במהלך הלילה הבנק המרכזי ביפן השאיר את גובה הריבית ללא שינוי על 0.5% בהתאם לציפיות, עקב החלטה זו ועליות במדד הניקי, המטבע היפני ממשיך להיחלש.