למרות הטלטלה: באוגוסט התחזקו הישראליות בוול סטריט

מדד הישראליות בניו יורק עלה ב-1.0%. הביצועים הטובים ביותר: פרוטליקס, בלופניקס ואומריקס. הביצועים הגרועים ביותר: ביגבנד, ורינט ואר.אר.לווינים
אריאל אטיאס |

בבית ההשקעות מיטב, מפרסמים היום (א') את ביצועי המניות הישראליות הנסחרות בחו"ל - בארה"ב ובאירופה. מהפרסום עולה, כי מדד מיטב ניו יורק 40 Online עלה ב- 1.0% בחודש אוגוסט, לעומת עלייה חדה יותר של 2.0% במדד הנאסד"ק. 20 מניות מתוך 40 מניות מדד הישראליות השיגו תשואה חיובית.

צריך לזכור, שכל הנתונים הם במונחי מט"ח: לנוכח התיסוף בשקל כלפי הדולר וכלפי האירו בסיכום חודשי התשואה השקלית היא שלילית, ואפילו עמוקה.

מדד מיטב ניו-יורק 40 ONLINE משקף את ביצועיהן של 40 המניות הישראליות בעלות שווי השוק הגבוה ביותר, הנסחרות בבורסת ה- NYSE ובבורסת ה- NASDAQ, כאשר 4 המניות המקבלות את המשקל הגבוה ביותר במדד הם: אמדוקס, טבע, צ'ק פוינט וקומברס. לכל אחת מהן משקל של 9%, שהוא המשקל המקסימלי הניתן למניה כלשהי במדד זה.

הביצועים הטובים ביותר: פרוטליקס: 93.2%, בלופניקס: 33.2% ואומריקס: 22.1%

הראשונה, כיכבה בחודש הקודם בטבלת המניות הגרועות, ובאופן מפתיע הצליחה להתברג החודש למקום הראשון בטבלת המניות הטובות עם תשואה מרשימה ביותר. פרוטליקס, חתמה על הסכם עם חברת יישום שבשליטת האוניברסיטה העברית לפיתוח אנזים בתאי צמח שישמש לטיפולים רפואיים, כולל טיפול לתחום ההגנה הביולוגית, אך הסיבה הממשית לזינוק שנרשם במניה עדיין בגדר תעלומה.

השנייה, בלופניקס חו"ל, השלימה במהלך החודש החולף את רכישת חברת התוכנה האמריקאית, ASNA, והעלתה עקב כך את תחזית ההכנסות שלה ל- 2007.

השלישית, פרסמה, אמנם, דוחות כספיים מאכזבים ואף הורידה את תחזית המכירות שלה לשנת 2007 כולה. אולם, קבלת אישור מה- FDA לשיווק חומר חלבוני המסייע לקרישת דם, הוביל לזינוק של 16.8% במניה ביום אחד בלבד, שמחק לחלוטין את הירידות שרשמה והוביל את אומריקס למקומה בטבלת המניות הטובות.

הביצועים הגרועים ביותר: ביגבנד: 22.3%- ורינט: 18.5%- ואר.אר.לווינים: 18.1%-

הראשונה, קרסה בכ- 27.8% ביום אחד, לאחר שפספסה את תחזיות האנליסטים לרבעון השני של 2007 והורידה את תחזיותיה לרבעון השלישי של השנה. עסקה שחתמה ביגבנד רשתות עם קוקס, חברת הכבלים השלישית בגודלה בארה"ב, אמנם הזניקה אותה בכ- 14.9% ביום, אך לא הצליחה לחלצה מהטריטוריה השלילית והיא חתמה את החודש בטבלת המניות הגרועות.

השנייה, טרם הצליחה לשקם את תדמיתה מהפגיעה של פרשת הבקדייטינג בחברת האם, קומברס. למומנטום השלילי הוסיפו בעיותיה החשבונאיות של חברת האם יחד עם החששות בשוק מפני הקושי למזג בתוכה בהצלחה את החברה הנרכשת, וויטנס.

השלישית, אר.אר. תקשורת אמנם מציגה דוחות כספיים טובים רבעון אחר רבעון, אולם בכל זאת, סבלה החודש מסנטימנט שלילי, בעקבות הורדת המלצה על ידי בית ההשקעות אנטרברג.

אוגוסט בוול סטריט

חודש תנודתי וסוער עבר על בורסות וול סטריט, כשבסופו של דבר גברו המדדים על הסנטימנט השלילי ורשמו עליות שערים. המניות הישראליות בניו יורק, נסחרו אף הן בצל הסערה, ובסיכום חודשי רשם המדד המשקלל את תשואתן עלייה קלה. משבר האשראי, שעלה שוב לכותרות בסוף יולי, המשיך לככב גם במהלך אוגוסט, והמסחר בבורסות העולם, ובוול סטריט בפרט, התנהל בהתאם לידיעות שזרמו בהקשר זה.

החשש מפני התרחבות המשבר לרמה כלל עולמית התגלה כמוצדק, כשקרנות גידור נוספות במדינות שונות, ביניהן צרפת, סין וקנדה, הודיעו על הרעה במצבן וחלקן אף הכריזו על פשיטת רגל. כתגובה, החלו בנקים מרכזיים ברחבי העולם להזרים כספים לשווקים, מתוך כוונה להגדיל את רמת הנזילות ולסייע בבלימת המשבר. הבנק המרכזי של ארה"ב אף נקט בצעד יוצא דופן והוריד את ריבית הדיסקאונט בחצי אחוז, מהלך שגרר הערכות בנוגע להפחתת הריבית בארה"ב במועד הודעת הריבית הבא. יש לציין, כי התערבותם של הבנקים המרכזיים העידה אמנם על עוצמתו של המשבר, אולם הבהירה למשקיעים, כי הבנקים לא נוטשים את המערכה ועושים כל שביכולתם בכדי למתן את נזקי המשבר.

המשקיעים שאבו בטחון מהמהלכים שנעשו והורדת ריבית הדיסקאונט היתה לנקודת מפנה שהובילה להיפוך מגמה. אולם, המהלך לא החזיק מים ומדד אמון הצרכנים, שרשם ירידה חדה, יחד עם רצף של ידיעות שליליות, בעיקר בהקשר של בתי השקעות גדולים בארה"ב, השיב את הצבע האדום למסכים. עם זאת, בסיכום חודשי הצליחו המדדים להיחלץ מהטריטוריה השלילית, ועל אף הטלטלות שחוו הצליחו לסכם את החודש בעליות.

בראייה שנתית

מדד "מיטב ניו-יורק 40 Online" עלה בשיעור של 5.5%, בהשוואה לעלייה 7.5% מתחילת השנה במדד הנאסד"ק. 21 מניות מתוך ה- 40 המרכיבות את המדד עלו מתחילת השנה.

בלטו בעלייה: סרגון: 208.0%, בלופניקס: 151.6% ואלווריון: 75.2%. בלטו בירידה: אודיוקודס: 47.2%-, סייפן: 45.9%- ותפרון: 31.4%-.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה