אוגוסט השחור: קרנות הנאמנות רשמו תשואות שליליות על רקע המצב בשווקים - הקרנות הגמישות צנחו 7.7%

הקרנות המתמחות במניות חו"ל ירדו ב-7.5% והקרנות המתמחות במניות ישראליות איבדו 6.4% על רקע הירידות החדות בשוקי המניות בארץ ובעולם. הקרנות המתמחות במט"ח מקומי ירדו ב-4.9% וקרנות אג"ח חו"ל ירדו ב-4.1%
סיון איזסקו |

"הסערה שריחפה מעל אחד העם ביולי נמשכה אל תוך אוגוסט ואף התעצמה, כך שבסיכומו נרשמו ירידות שערים חדות במדדים המובילים. המסחר התנהל בתנודתיות גבוהה, בצל משבר האשראי העולמי, כאשר ידיעות שונות שמתפרסמות בהקשר זה הן אלה שנתנו את הטון והשפיעו על כיוון המסחר בבורסות העולם, ובכלל זה בורסת תל אביב", כך מסכמים את חודש אוגוסט, מומחים מבית ההשקעות מיטב.

במיטב מציינים, כי הטלטלות בשוק המניות התבטאו גם בשונות רבה בתשואות של מדדי המניות המובילים. בסיכום חודשי ירד מדד ת"א 25 ב-5.7%, מדד ת"א 100 ירד בשיעור של 6.2% ומדד ת"א 75 ירד בשיעור של 6.9%. מדד מניות הטכנולוגיה, תל-טק 15 סיים את החודש בירידה של 5.7% ואילו מדד יתר 120 ירד ב- 9.0%. כמו כן, מדד ת"א נדל"ן 15 רשם החודש ירידה משמעותית של 9.6%, ומדד הבנקים איבד 4.8%.

עוד מציינים בבית ההשקעות, כי צמודי המדד הממשלתיים רשמו ירידות קלות, כשהמדד המשקלל את תשואתם איבד 0.2%. מדד יולי שעלה ב- 1.1%, גבוה מהציפיות, ופרסום שלל נתוני מאקרו חיוביים על המשק הישראלי הקרינו דווקא לחיוב על האפיק, אבל רק על החלק הקצר שלו. אולם, העלאת הריבית יחד עם ירידה במחירי הנפט וירידה בתחזית לאינפלציה לחודשיים הקרובים הקרינו לשלילה על האפיק. בסיכום חודשי אגרות החוב לטווח הקצר של 0 עד 2 שנים עלו בשיעור של 0.7%, האגרות לטווח של 2 עד 5 שנים ירדו ב- 0.9%, בדומה לאגרות לטווח הבינוני של 5 עד 7 שנים ירדו ב-0.9%, בקירוב והאגרות לטווח הארוך של 7 עד 10 שנים עלו ב- 0.1%. מדד אגרות החוב הקונצרניות הצמודות למדד ירד באוגוסט ב-0.6%.

האפיק השקלי נסחר במגמה חיובית. התחזקותו המחודשת של השקל מול הדולר, וירידה בתשואות על אגרות החוב בארה"ב תמכו באפיק. בסיכום חודש אוגוסט, מדד השחרים עלה ב- 1.0% כאשר הארוכים (מעל 5 שנים) והבינוניים (2 עד 5 שנים) עלו בשיעור של 1.2% ואילו הקצרים ביותר (0-2) עלו ב -0.6% בלבד. המק"מים עלו ב-0.3% ולעומתם הגילונים ירדו בשיעור של 0.1%.

בשוק המט"ח רשם השקל התחזקות בשיעור של 4.2% מול הדולר, והיחלשות בשיעור של 4.6% מול האירו.

על רקע כל הנתונים הנ"ל, השיגה תעשיית קרנות הנאמנות בחודש אוגוסט למשקיעים תשואה שלילית בשיעור של 2.7%-. הקרנות המתמחות בשקלים (בעיקר בארוכים) ובאג"ח מדינה (רק אלה הצמודים למדד לטווח קצר) בלטו לטובה על רקע התיסוף בשקל והעליות באגרות החוב השקליות. לעומת זאת, הקרנות המשקיעות במניות בישראל, במניות חו"ל ובסחורות בלטו לשלילה בחודש החולף על רקע המגמה השלילית בשוקי המניות בארץ ובעולם והדבר בא לידי ביטוי היטב בטבלת 10 הגרועות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה