הפעלת שעון הקיץ תרמה השנה למשק 70 מיליון שקל
"שעון הקיץ תרם למשק כ- 70 מיליון שקל, כתוצאה מחיסכון בעלויות הייצור (חשמל), עלייה בפריון העבודה במשק וגידול במכירות". כך מסר מנכ"ל איגוד לשכות המסחר, יחזקאל דסקל. שעון הקיץ יחל השנה ב-1 באפריל ויסתיים ב- 16 בספטמבר (יום ראשון לפנות בוקר, כאשר בשעה 02:00 יוזזו מחוגי השעון אחורה לשעה 01:00).
דסקל הדגיש כי כל שעת אור נוספת הגדילה את צריכת שירותי הפנאי בהשוואה לשעון החורף. "שעון הקיץ נתפס ע"י מרבית האוכלוסייה כמדד לשיפור איכות החיים, בעיקר באמצעות הארכת שעות הפנאי ונוחות גדולה יותר של קנייה בשעות אור" .
מהערכות שמרניות של אגף הכלכלה באיגוד לשכות המסחר, בחודשים בהם הופעל שעון הקיץ כל שעת אור נוספת הביאה לתוספת פדיון של כ- 500 אלף שקל. עוד עולה מהניתוח כי שעות האור הנוספות הביאו להגדלת התפוקה והפריון של העובדים. בנוסף, הפעלת שעון הקיץ הביאה לחיסכון בעלויות, עקב שימוש נמוך יותר באנרגיה, בעיקר לצורכי תאורה, שנאמד בכ- 35 מיליון שקל.
על פי פשרה שהושגה כבר בשנת 2005 בוועדת הפנים של הכנסת, מדי שנה מסתיים שעון הקיץ ביום קבוע והוא יום ראשון האחרון שלפני י' בתשרי בשעה 02:00. שעון הקיץ השנה, שנת תשס"ח-2007, יסתיים לאחר 170 ימים, בהשוואה למדינות אחרות בעולם מדובר בתקופת זמן קצרה יחסית.
רוב העולם זיהה את יתרון שעון הקיץ שהתחיל להיות מיושם כבר בסוף מאה ה-19. שינוי השעה נעשה על מנת שיותר שעות המקובלות כשעות פעילות ועבודה של בני האדם יהיו כאשר יש אור יום טבעי, וכך מופחת הצורך בתאורה מלאכותית.בזכות שעון הקיץ המשק הישראלי חוסך כשמונים מיליון שקלים מדי שנה הנובעים מהגדלת הפריון והחיסכון באנרגיה.