התאוששות של כ-1.8% במדד התל-בונד לאחר ירידה של כ-4% בשיאו של משבר האשראי

על פי מבט תעודות סל המשקיעים עדיין חוששים מנדל"ן - הפערים בין אג"ח קונצרני של חברות נדל"ן לאג"ח ממשלתי נותרו גבוהים, בעוד שהפערים בין אג"ח קונצרני של חברות במגזרים אחרים לאג"ח ממשלתי הצטמצמו
רויטל תפילין |

בימים האחרונים, בעקבות עליות השערים בשווקי העולם, נרשמה התאוששות של כ-1.8% במדד התל-בונד זאת, לאחר שרשם ירידה של כ-4% בשיא משבר האשראי. מדד התל בונד משקף את מחיר איגרות החוב של 20 החברות הגדולות, שהנפיקו אגרות חוב מדירוג A מינוס ומעלה. עוד עולה מין המדד, כי הפערים בין אג"ח קונצרני של חברות נדל"ן לאג"ח ממשלתי נותרו גבוהים, בעוד שהפערים בין אג"ח קונצרני של חברות במגזרים אחרים לאג"ח ממשלתי הצטמצמו מש שמעיד על חשש המשקיעים משוק הנדל"ן על פי סקירה של מבט תעודות סל.

מבט על מדד התל בונד ותשואות האג"ח הממשלתיות מלמד, כי המרווח בין התשואה המשוקללת של איגרות החוב ממדד התל בונד ותשואות האיגרות החוב הממשלתיות חזר לרמות שאפיינו אותו במחצית הראשונה של 2007 (0.8%-0.9%).

עוד מוסיפים במבט, כי למרות זאת, נראה שהתנהגות מרווחי התשואות של אגרות חוב הכלולות במדד לעומת אגרות חוב ממשלתיות אינה אחידה. כלומר, הבדלי ההתנהגות במרווחים נובעים מפרמיית סיכון נוספת שדורשים המשקיעים באגרות חוב של חברות עם חשיפה לנדל"ן בישראל ובחו"ל. ממצא זה גם נתמך בהשוואת מרווחים של אגרות חוב מדורגות שאינן כלולות במדד התל בונד.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה