נחתם ההסכם עם המורים: עלותו תגיע ל-5 מיליארד ש' ב-6 שנים
הממונה על השכר במשרד האוצר, אלי כהן, מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב ויו"ר הסתדרות המורים, יוסי וסרמן, חתמו לפני שעה קלה על הסכם לרפורמה בחינוך ועל יישומה כבר בשנת הלימודים הנוכחית. יישום הרפורמה יתבצע באופן מדורג לאורך שש שנים ועלותה נאמדת בכ-5 מיליארד שקל בשש השנים הקרובות.
הרפורמה כוללת, עלייה בשכרם של המורים באופן משמעותי בכ-30% כך ששכר מורה מתחיל (5,300 שקל) יהיה גבוה משכר עובד אקדמאי מתחיל בשרות הציבורי. מבנה השכר יהיה מתגמל בהתאם לדרגות קידום, הערכת מנהל והערכה חיצונית בדרגות הגבוהות והקטנת משקל הוותק בשכר. עוד הוצע כי יינתנו תוספות בגין הצטיינות.
העצמת המנהל והרחבת סמכויותיו, מהווים עיקרון נוסף ברפורמה. שכרם של מנהלים יופרד משכר המורים ויחושב בטבלת שכר ייחודית, יינתנו תוספות ניהול דיפרנציאליות בהתאם למדד המורכבות, מועמדים למשרת ניהול יעברו מבדקים במרכז הערכה, מנהלים יידרשו למלא טפסי הערכה על כל מורה, מנהלים יקבעו אם לקבל מורים לעבודה והאם המורה יקבל קביעות לאחר תקופת ניסיון. הרחבת שבוע העבודה של המורה וביטול גמולי שעות שניתנו עבור שעות שאינן פרטניות, שבוע עבודה של מורה יעמוד על 36 שעות עבודה.
הסכם זה נתחם לאחר משא ומתן ממושך שניהל הממונה על השכר במשך 11 חודשים, ולאור נכונות הצדדים לנצל את חלון ההזדמנויות הקיים לשיפור מערכת החינוך בכלל ומעמדו של המורה בפרט. הרפורמה בחינוך תיושם כבר בשנת הלימודים הנוכחית, שנת תשס"ח, ב-300 בתי ספר בכל רחבי הארץ שייבחרו באופן אקראי בהתאם לקריטריונים חוצי מגזרים ואזורים. בשנת הלימודים הבאה, שנת תשס"ט, יצטרפו בהדרגה 700 בתי ספר נוספים ובעוד כארבע שנים, עד שנת 2012, כל בתי הספר המיוצגים על ידי הסתדרות המורים יכללו ברפורמה.