כצמן וברוניצקי לא לבד: עתיד ירוק לאנרגיה ירוקה

העניין הגובר בתחום האנרגיה הירוקה, יביא כנראה לביקושים הולכים וגוברים לאנרגיה גיאוטרמית בעולם. בעוד דו"ח שפורסם לאחרונה בארה"ב עולה, כי עד לשנת 2025, יושקעו בתחום האנרגיה הגיאוטרמית 40 מיליארד דולר
מערכת Bizportal |

הפעילות הוולקנית ברחבי איסלנד הביאה את הבתים במדינה לצרוך כ-90% מהאנרגיה הדרושה למשקי הבית באמצעות תחנות כוח גיאוטרמיות. מה שמפתיע בכל הסיפור הוא שאיסלנד מסרבת לעצור ומחפשת הזדמנויות גאוטרמיות בצפון אמריקה.

שתי ההתפתחויות האחרונות בשווקים העולמיים הן: עליית שיעורי הריבית, והעניין הרב שמגלים המשקיעים באנרגיה ירוקה, בשל ההתחממות הגוברת של כדור הארץ הידיעה המרעישה הראשונה היתה כאשר חברת Geysir חשפה את תוכניותיה להשקיע 6.3 מיליון דולר בתחנות כוח גיאוטרמיות, או בפיתוח חברת Western GeoPower הקנדית. השניה נכנסה לא מזמן לעסקה עם Pacific Gas & Electric שנסחרת בנאסד"ק, עם אספקה של 25.5 מגה וואט של אנרגיה גיאוטרמית.

אם לא די בכך, ההגיון הכלכלי מלמד שכאשר מתייקר מוצר מסויים הצרכנים הולכים לחפש אחר אלטרנטיבות זולות יותר. מחירי הנפט הגיעו היום שוב ל-80 הדולרים לחבית. ואם תמשך מגמה זו של שיאים במחירי הנפט תגדלנה ההזדמנויות בתחום האנרגיה החלופית, על מגוון רבדיה.

בטווח הארוך נראה, שהפוטנציאל בתחום האנרגיה הוא עצום, כאשר 40 מיליארד דולר, יהיו נחוצים לפיתוח תחנות חשמל גיאוטרמיות ברחבי ארה"ב עד לשנת 2025, זאת על פי דוח שפורסם לאחרונה. המומחים טוענים שהאנרגיה הגיאוטרמית יותר ידידותית לסביבה מאשר שימוש בחשמל המופק מפחם; אמין יותר מתחנות רוח; ועל פי דוח שפורסם לאחרונה, לאנרגייה הגיאוטרמית פוטנציאל לתפוס כ-20% מצרכי האנרגיה של קליפורניה, 60% מאלה של נוואדה, 30% משל הוואי.

טווח ההזדמנויות לאנרגיה גיאוטרמית צובר תאוצה מיום ליום, ויתכן שבעתיד הלא רחוק יאפשרו התנאים הרגולטורים במיוחד בארה"ב אפשרויות בלתי מוגבלות. תחום האנרגיה הגיאוטרמית בארה"ב, צפוי לעבור קונסולידציה במהלך השנים הבאות, דבר אשר עלול להגביר מעט מהסיכונים הקיימים בהשקעה בתחום זה.

אולם, חברות הממוצבות היטב ובעלות הסטוריה ארוכת שנים בתחום דווקא עשויות להרוויח משינויים אלו, בניהן אנו מונים את אורמת תעשיות חברת האם של אורמת טכנולוגיות (אורמת טכנ' ). כרגע, לחברת הבת של אורמת מספר רב של פרוייקטים ענקיים בקנה, המחכים לצאת לאוויר העולם.

רבים התפלאו מדוע חיים כצמן יו"ר גזית גלוב כה להוט לרכוש את השליטה באורמת, או אם נדייק מגדיל את אחזוקותיו בחברה על בסיס קבוע. הסיבה הנראת לעין היא השקעה לטווח ארוך. מעטים הם האנשים היודעים לזהות מגמה בראשית התהוותה, בסגולה זו נתברכו רק מעטים מהמשקיעים הגדולים. אלו הרואים הזדמנות גדולה במקום שבו אחרים בטוחים בכשלון. האם בעלי העניין רואים את מה שאנו לא מסוגלים, ואורמת תהפוך לנו בשקט לחברת טבע של עולם האנרגיה? בנתיים לנו נשאר רק לחכות ולקוות, סה"כ מלבד ההשקעה זאת גם גאווה ישראלית.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה