ערביי ישראל: חרם על "אל-על"
לערביי ישראל נמאס. נמאס להם מהחקירות ומה"טרטורים" שעוברים הנוסעים הערבים בנמלי התעופה של ישראל. אחרי שנים בהם "סבלו בשקט" הם החליטו להקים קול מחאה. ולא סתם מחאה – חרם על חברת התעופה הלאומית "אל-על". הבוקר הודיע "ועד ההגנה על החירויות", הכפוף לוועדת המעקב העליונה של ערביי ישראל על פתיחת קמפיין החרמה נגד החברה.
במהלך מסיבת עיתונאים שקיים הבוקר הוועד בנצרת אמר ראש הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית, השייח' ראא'ד סלאח, כי "זכותנו לכנות את כל המוסדות של ישראל בשם כיבוש", והדגיש כי ערביי ישראל דוחים את ההגדרה לפיה מי שתומך בפלשתינים הוא טרוריסט או תומך בטרור.
חברי הוועדה הודיעו על שורה של צעדים כחלק מההגנה על החירויות של האזרחים הערבים בישראל. בראש ובראשונה הם הכריזו על פתיחת קמפיין ההחרמה נגד חברת "אל-על", כחלק מ"הסלמת המאבק להפסקת הרדיפות הפוליטיות והחקירות בנמלי התעופה ובמעברי הגבול הישראליים".
מעל הבמה הם קראו גם לגורמים בינלאומיים ידידותיים להצטרף לחרם, ומסרו כי הם בוחנים את האפשרות להחרים גופים ומוסדות נוספים שנוקטים בגזענות נגד הערבים. בשלב הראשון החרם יתבצע באופן מוסדי בלבד, ובהמשך הוא יתרחב להחרמה עממית.
"רדיפה דתית ולאומית קולקטיבית ואינדיווידואלית"
מסיבת העיתונאים שהתקיימה הבוקר מהווה למעשה הצהרת כוונות של ועד ההגנה על החירויות שהוקם לאחרונה וכפוף לוועדת המעקב העליונה של האוכלוסייה הערבית בישראל. בראש הוועדה עומד מנכ"ל "אתג'ה", ארגון הגג של העמותות הערביות בישראל, עמיר מח'ול, וחברים בה השייח' סלאח, מזכ"ל מפלגת חד"ש עו"ד איימן עודה, ומזכ"ל בל"ד עווד עבד אל-פתח.
יו"ר הוועדה מח'ול האשים כי "ישראל מנהלת רדיפה דתית ולאומית קולקטיבית ואינדיווידואלית נגד האזרחים הערבים", והדגיש כי ההצהרה שיוחסה בזמנו לראש השב"כ, יובל דיסקין, שלפיה הציבור הערבי מהווה סכנה אסטרטגית, פירושה שהציבור הערבי וזכויותיו נמצאים בסכנה.
חברי הוועדה העלו רשימת דרישות הקשורה לרדיפה שמנהלת לטענתם המדינה נגד אישים פוליטיים במגזר, ובראשם השייח' סלאח ויו"ר בל"ד לשעבר ד"ר עזמי בשארה, וכן את ביטול משפטו של הבמאי והשחקן מוחמד בכרי על רקע סרטו "ג'נין ג'נין", שלדברי חברי הוועדה, "מביך את פשעי הכיבוש".
בתגובה לחרם מסר דובר חברת "אל-על" כי "הבדיקות הביטחוניות בנתב"ג מבוצעות על-ידי רשות שדות התעופה, כאשר כל נוסעי החברה בארץ ובעולם עוברים את הליכי הבידוק הביטחוני על פי נהלי הביטחון אשר נקבעים על-ידי רשויות הביטחון ומחייבים את 'אל-על', הכל בהתאם להוראות החוק במדינה ובעולם".
דובר החברה הוסיף כי "'אל-על' היא חברת תעופה בינלאומית המטיסה מיליוני נוסעים בשנה. החברה נמצאת בקשר שוטף עם ועדת המעקב של ערביי ישראל ופועלת בשיתוף עם נציגי הוועדה כדי להעניק שירות טוב ויעיל לנוסעיה הערביים, לצד שמירה על ביטחונם. חברת 'אל-על' בוחנת כל העת כיצד ניתן לשפר את הליך הבדיקות הביטחוניות מבלי לפגוע באמינותן".